Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yumuşama ve Kırık problemi

omardoafo

Yeni Üye
Katılım
30 Haz 2016
Mesajlar
2
Merhaba arkadaşlar.
Kardeşim dağda gezerken kargaların saldırdığı bir kaplumbağa bulmuş kabuğunda bir delik varmış bir müddet baktıktan sonra bana getirdi. Geçtiğimiz günlerde çilek verdim yemesini izlerken çileğin suyu köpürerek yumuşak kısımdan dışarı çıkmaya başladı. Bende internetten araştırdım antiseptik krem sürdüm. Krem sürdükten yarım saat sonra canlandı yeşil nohut içi ve elma koymuştum baya iştahla yedi. ertesi gün durgunlaştı Üzerini kapatmıştım 2 gün öyle kaldı sonra açıp tekrar pansuman yapıp krem süreyim dedim birde ne göreyim kabuğu yumuşamış. Şu an veterinere götürme gibi bir imkanım yok. 
Kabuk sertleşmesi ve yara kapanması için tavsiyeleriniz var mı. Çabucak iyileştirip doğasına salmak istiyorum.
 
Cvp: Yumuşama ve Kırık problemi

Su kaplumbağalarında devit damla kullanılıyor, ancak anladığım kadarıyla kara kaplumbağasından bahsediyoruz. Daha tecrübeli arkadaşlar cevap yazacaktır ancak bu sürede hayvana ve yaraya ait bir kaç fotoğraf yükleyebilirsen yardımcı olmak daha kolaylaşabilir.
 
Cvp: Yumuşama ve Kırık problemi

mailto:/qBQbAd.jpg
Yarası bu şekilde ve üzerine hafif dokununca kabuk içeri doğru gidiyor. Aslında hatayı şurada yapmışım beyaz sargı bandajı ile kabuğunun üzerinden tam tur geçmiştim. Oda o halde suyun içine girmiş suya girmeyi seviyor bu arada bende dokunmadım sonra çıkıyor diye. Ama çıktıktan sonra bandajı ıslak kaldı. Araştırmalarıma göre sanırım çok ıslak kalması iyi değilmiş. Güneşe bugün sabah çıkardım.
Bu arada sabah buraya mesaj yazdıktan sonra şiddetli bir şekilde idrarını masamın üstüne yaptı bu arada belki kaplumbağalar idrarlarını bu şekilde yapıyorlardır bilmiyorum ama bana bir hayli fazla geldi idrardan sonra biraz toparladı kendini ama çok durgun hareket etmek istemiyor gibi.

Bilgilendirici olması açısından yuvanın resminide koyuyorum. Eksiklerim  varsa yardımcı olursanız sevinirim.
mailto:/MJ8011.jpg
 
Hayvanı suya sokma ufak bir kapta su verebilirsin bu çay tabağı olabilir. Normalde suyu yediği bitkilerden alırlar çok sıcak zamanlarda doğrudan su içebilirler. Verdiklerin iyi özellikle marul kalsiyum içerir. Yalnız tazeliği gittiğinde değiştir. Kara hindibada verebilirsin temiz bir yerde yetişmiş ise. Şu sarı çiçek açan yaprakları rokaya benzeyen bitki.

Hayvanı güneşte çok tutma. Saat 16:00-17:00'den sonra çok sıcak olmayan bir vakit olabilir.

Sera herbivor yem alıp verebilirsin. Orta kısmı vitamin içerikli yemdir üzerine bir kaç damla su damlatıp yumuşatırsın. Suya atma kokusu gider. Hayvan ufak iştahla yer mi bilmiyorum. Eczaneden devit damla alıp 2 günde bir bir damla ağzına damlat. Bunu 10 gün süresince yani 5 gün yapacaksın. Fazla verme sakın. Yine 2 günde bir aynı şekilde vitamin damla da alıp verebilirsin bu da canlandırır. Bir gün vitamin bir gün devit.

Kabuk sertleştirici ürünlerden alma sakın.

Hayvanın yarası toprağa bulanmış. Yere gazete serip toprağı kaldır. Hayvanın rahat etmesi açısından bir köşeye ot öbeği veya bezden plastik, strafor tabak vb'den birşey yapabilirsin. Kara kaplumbağaları çekingendir. Hayvanın saklanacağı kuytu bir yeri olsun. Bu psikolojik olarakta rahatlatır. Mümkün olduğunca kendi haline bırak kendini gösterme.

Kabuğu temizleyip bir kez baticon sür. Kurumasını bekle sonra teramisin deri için olan pomadından alıp sür. Kabuk açıkta dursun hava alsın güneşe çıkaracağın zamanda güneşte görsün. sargı yada bant yapıştırma. Pomad kayboldukça sürersin günde iki veya üç defa.
 
Geri
Üst