Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yüzey Temizliyicileri

emre_selvitopu

Moderator
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2019
Mesajlar
952
Ben yüzey temizliyicisi olarak eheim skim up 350 kullanıyorum bu filtreden çok memnunum ama haznesi ufak olduğu için her hafta açmam gerekiyor. Ve yemleri çektiği içinde her yemlemede fişi çekmem gerekiyor. 

Ben dış filtreye takılan Jbl top clean 2 almayı düşünüyorum ama şöyle sorularım var..

İlk olarak bu filtre yüzeydende su çekeceği için alttaki su debisi düşecek. Yani %20 - %30 arası yüzeye debi gelecek. Bunu ayarlayabiliyoruz ve su buharlaştığında otomatik olarak yüzey emicisinin kafası aşağıya iniyor ve ayar yapmaya gerek kalmıyor. Bu debi düşüşü sorun yaratırmı? Sonuçta 5200L/h dalga motoruda var.

İkinci olarak ise bunun su giriş yerleri ufak. Kaplumbağanın dışkıları vs orada tıkanırmı bilmiyorum. Kendi sitesinde kaplumbağaya uygun olduğunu belirtmişler ama ben güvenemedim. Ben dış filtrenin emiş kısmındaki ufak balıklar kaçmasın diye olan plastiğini bile takmadım orada deriler vs kalıyor diye. 

Sitesinde boyutu ve videoları var.

https://www.jbl.de/tr/urunler/detail/5028/jbl-topclean-ii

Bir de fluvalın böyle bir aleti var. Bunda altı tamamen açık. Ama benim hortumuma uyar mı bilemiyorum.

Bu da fluvalın sitesi

https://fluvalaquatics.com/us/product/surface-skimmer/
 
Bu doğrudan dış filtre emiş borusuna takılıyorsa iş görmez. Randımanlı kir çekimi için su emiş tabana yakın ve su emişi rahat olmalı. Su orta seviyesindeki kirleri iç filtre çekiyor zaten.
 
Cvp: Yüzey Temizliyicileri

Evet doğrudan dış filtre emişine takılıyor. Bu Top clean 2 hem dipten hem ortadan hem de yüzeyden su çekiyor. Yani hem bir dış filtre su emici, hem iç filtre hem de yüzey filtresi gibi çalışıyor ama delikleri değişik ve dar.

Yani suyu hem yüzeyden hem ortadan hem de dipten çekiyor. Bu da tek bir yerden 1900L/h değilde 3 yerden çekmesini sağlıyor.
 
Yüzey temizleme olayı güzel ama alt delikleri çok küçük. Bu vakumlama basıncını artırmak için dar yapılmış olmalı. Ne derece faydası olur bilmiyorum yoğun kir ızgaraları tıkayabilir. Altında delik var mı yok mu bu konuda da bilgi yok. Akvaryum üst hizasından mı su hizasından mı aşağı 35 cm kadar iniyor. Alt kısmı tabana uzak kalırsa taban için etkili olmaz. Senin akvaryumda birde tahta çerçeve var. Onu çıkarman gerekebilir. Balık için olabilir ama kaplumbağa için pek içime sinmedi.
 
Evet o delikler fazlasıyla ufak özellikle deriler için. Tahtanın arkasında sağ uç ve sol uçda kesikler var zaten filtre boruları için.

35cm olayı eğer su seviyesi 35den azsa sığmayacağını belirtmişler.yani ayarlamayla yüzey temizliyiciyi 5-10cm yukarı kaldırabiliyoruz. Bu da hem dipten hem de yüzeyden su çekmesini sağlıyor ama delikleri yetersiz gerçekten. Açıkçası o yüzey filtresinin ızgaraları bile ufak derileri toplamaz.

Onu almıyim o zaman benim yüzey temizliyicim en azından 350L/h sirkülasyonda sağlıyor.
 
Geri
Üst