Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

tıngır mıngır

Yeni Üye
Katılım
10 Tem 2013
Mesajlar
5
2009 yılında 2 kaplumbağa alarak başlamıştık dostluğumuza ama daha sonra bir eve ihtiyacı olduğu için 1 kaplumbağa daha katıldı aramıza. Tek tek fotoğraf yükleyerek kalabalık yapmak istemedim. Verdiğim linkten tüm fotoğrafları görebilirsiniz. (Fotoğraf albümü gizliliği herkese açık seçeneğindedir, facebook hesabı olmayanlar da görebilir)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.143355481739.111344.653631739&type=1&l=eae7112e5e
 
Cvp: 2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

Masallah cok tatli kaplumbagalariniz var allah uzun saglikli ömürler versin
 
Cvp: 2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

Hepsine maşallah diyorum. Çok sağlıklı gözüküyorlar. Yaptığınız sistemde çok güzel, elinize sağlık.
Akvaryum gayet güzel ve kullanışlı. Sadece dipteki taşlar kir ve yem artığı tutup filtrasyonu olumsuz etkileyebilir. Buda temizlik için daha sık bir periyot izlenmesine sebep olur. Bunun dışında bir ipek yapraklı bitkide akvaryuma daha doğal bir görünüm katar. Hayvanlar gece suyun neresinde uyuyorlar acaba? Genelde rahatları için yüzeye yakın tercih ederler. Burada rampayı mı kullanıyorlar?
 
Cvp: 2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

teşekkür ederim iyi düşünceleriniz için. uyumak için hem rampayı kullanıyorlar hem de yüzeye yakın bi kaya daha koydum onu kullanıyorlar. bitki konusunda sağolsun canavarlar pek rahat durmadıkları için artık koymuyorum =) çok denedim ama pek sonuç alamadım.
 
Kaya arkaya saklanmayada yarar. Belki bitki yerine ufak bir mango köküde olur. Hafif doğallık verir ve boş görünümü ortadan kaldırır. Kaya ile beraber uyuma durumları rahatsa çok iyi.
 
Cvp: 2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

Mango kökü suya renk salınımı yaparak doğallık katıyor. Herkesin hoşuna gitmese de güzel bence.
İlk halinin video'su =)
http://www.youtube.com/watch?v=MqOVijHBvz4
 
Cvp: 2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

ozan hafif sarı güzeldir. bambuda aynı zamanda bu rengi verir. mango bir süre sonra keser, bambu canlı olduğu için salınımı sürekli yapar. sarılığın bir sakıncası amonyak patlamasında oluşan renge benzemesidir. bu farkedilmezse hayvanlar amonyak ve nitritten dolayı zehirlenirler. aynı zamanda zararlı bakterilerin üremesi de farkedilmez bu kulak veya göz enfeksiyonuna yakalanmalarına neden olur.

dış filtre ve içinde gerekli olan filtre malzemeleri varsa olmaz. filtrede oluşacak bakteriler doğal döngü yaratarak sudaki amonyağı nitrite ve nitriti nirata çevirir. zararlı bakteri oluşmasına izin vermez.

eğer iç filtre kullanıyorsan kısmi su değişimlerinden sonra iki damla metilen mavisi damlatırsın. bu zararlı bakterileri yok eder. amonyak ve nitrit zehirlenmesini önler. dış filtrede metilen kullanılmaz. döngüyü çeviren bakterileri de öldürür.
 
Cvp: 2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

hem dış hem iç filtre var, dış filtre olduğu için metilen kullanmıyorum.
 
Cvp: 2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

o zaman sorun olmaz mangoyu kaynattın mı ? içinde parazit yumurtası veya bakteri olabilir. akvaryuma konan en pis üründür.
 
Cvp: 2009 Temmuz'undan beri birlikte yaşadığım canlarım.

Ilk olarak akvaryum ve video guzel (ozellikle muzik cok iyi :)) yanliz bu akvaryumda yetersiz gelmeye baslamis yenilemek gerekecek 130*60*60 olcusu sizin icin cok iyi olur birde 15. saniyede sanirim kafasini cikartan res digeri uzerinde baski kurmus isirma vs oluyor mu ?
Akvaryumda derece yok sanirim bu hem kuru alan hemde su icin lazim birde size UV lamba lazim kompak %5 uvb icerenler uygundur derece olarakta seranin camli ince derecesi olacak. Isitici var degil mi ? Videoda goremedim de
Dipteki taslar olmaz kirler icinde birikir ve goz kulak enfeksiyonuna sebep olur ayni sebepten sagdaki kayada uygun degil dibe 0.7 silis kum iyi olur yemeleri sindirimleri icinde iyidir
Filtre borularinin yeri yanlis bu sekilde zaten verdigi suyu cekiyor su emis borusunu diger tarafa arkaya alin
Bu hayvanlar kafasini sudan disari cikartip uyumayi sever fakat sizde buna uygun birtek rampa var su yuzeyine ulasan ipek bitkiler iyi olur, bir adet dinlenme sehpasi daha da iyi olur hatta
Yukarda sagdaki tas dedigim sanirim mango koku o kok ne yazikki kasinmalari icin islevsiz o kok gorsellik olarak dursada hayvanlara kasinmalari icin kok lazim plaka birikimi mevcut

Hayvanlar bu kuru alandan kacmiyor degil mi ?
 
Geri
Üst