Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

6,5-7 cm kaplumbagada kafa hacmi

batuhüsnü

Bronz 5 Üye
Katılım
1 Eki 2015
Mesajlar
21
Forumdaki her yasa gore beslenmedeki diyeti uyguluyorum ama kafa hacmini belirlemede sıkıntı yasiyorum. Elimde sera raffy p ve tetra gammarus var.jbl agil de alacagim. Bu yemlere gore kafa hacmini ayarlamama yardimci olur musunuz?
 
Her hayvanda kafa hacmi farklılık gösterebilir. Yemleri bir araya getirip göz kararı ayarlarsın eğer emin olamıyorsan bir fazla verirsin.

Yemlere gelirsek raffy P ve agil ana yem grubunda; gammarus ek yem kategorisindedir.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün ve toplamı günlük kafa hacmi olacak. 8 cm sonrası tek öğüne geçeceksin. Haftalık 14 öğünün 4 öğünü gammarus ver, raffy p'yi 5 gün, agili 3 gün, raffy P içindeki kırmızılar mineral yemdir onları ayırıp 2 öğün verirsin. Birde tetra reptomin al. Bu yosun içerikli proteindir. Yeşilliğe alıştırmaya bu yemle başlarız. Bunu da mutlaka al.

Buna göre raffy p, agil, reptomini eşit öğün yaparsın. Tek öğüne geçince gammarus, mineral ve agil 1 gün diğerlerini 2'şer gün yaparsın. Raffy p içindeki kırmızılar bittiğinde yerine sera mineral veya sera carnivor alırsın. Bu mineral yem mineral, vitamin ve kalsiyum içerir vitamin damlaya gerek yoktur.

Sadece uvb lamban yoksa eczaneden devit damla alıp haftada bir, bir yemine bir damla damlatıp suya değdirmeden elden ağzına ver. Bunda kullanacağın yem raffy p'nin bej yemi. En uygunu bu.
 
Hocam cidden cok tesekkurler forumdaki her soruya detaylica cevap veriyorsun. Benim hazirladigim bi taslak ve bir cok soru vardi ancak pc icin internetin gelmesini bekliyorum.acil olarak gordugumse dunden beri akvaryumda kopuklerin olmasi , internet gelince detayini da veririm ama bu beni endişelendiriyor. Hayvan arada agziyla yapiyor gibi onun haricinde beslenmesinde ya da hareketlerindr bir sorun yok gibi
 
Arkadaşların bir kısmı okul bir kısmı iş yüzünden giremiyor dolayısıyla ben elimden geldiğince biraz gecikmeli de olsa cevap vermeye çalışıyorum.

Köpük ya da kabarcığın sebepleri şöyle. Su akvaryuma su havadan ekleniyorsa yan camlara hava kabarcığı yapışır bir süre sonra bunlar kaybolur. Zararı yoktur oksijen içeren kabarcıktır

Filtre zamanında temizlenmiyorsa içinde biriken pislikler mayalanır bunlar mayalandıkça sudaki oksijeni de yer ve açığa çıkan gaz kabarcık yapıp yüzeyde kirli bir tabaka yapar. Bu filtresiz ortamlarda da görülür bu zararlı bakteriler üreyeceği ortam hazırlar bu bakterilerde kulak ve göz enfeksiyonuna neden olur.

Sadece gündüz dahi olsa suya kabarcık verilmesi oksijeni yükseltip kalitesini artırır.

Yeni silis kum konduysa tozumaya ve tortuya bağlı kabarcık oluşur.

Yüzeyde birikeni temiz bir maşrapa ile alıp temiz su eklersin akvaryumda başta filtre olmak üzere diğer şeylerde kir oluşumu varsa çıkarıp temizlersin. Dış filtre kullanmıyorsa 2 damla metilen mavisi damlatman iyi olur.
 
Geri
Üst