Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Boyutları

Mkayra

Bronz 5 Üye
Katılım
28 Eyl 2020
Mesajlar
38
Merhaba,

 B en akvaryum yaptırmak istiyorum ölçüleri 60x30genişlikx35 yükseklik nasıl olur ve bu akvaryum ne kadar beni idare eder yardım eder misiniz teşekkürler.
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

Merhaba. Öncelikle konuyu yanlış yere açmışsınız. Eğer bu konuları doğru yere açarsanız aynı soruyu soran kişi kolayca bulabilir.

Öncelikle kaç kaplumbağanız olduğunu ve kabuk boylarını söylemeniz gerekli ki yardımcı olabilelim.

Eğer bebekse 4-5cm kabuk boylarında ise 12-14cm kabuk boyuna kadar 1 yıl kadar idare edebilir. Eğer 8-9cm kabuk boylarında ise sadece 3-4 ay idare edebilir.
 
Kabuk boyları ne kadar?
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

Öncelikle yanlış gönderdiğim için kusura bakmayın.

Kabuk boyları biri 5 biri 6 cm daha bebekler ve akvaryum için sadece iç filtre almayı düşünüyorum
(uva lamba ve ısıtıcı alıcağım) filtre için öneride bulunur musunuz


Akvaryumun içine Tetrafauna Aquaium koyarsam yeteri kadar alan olurmu hem filtreli ama bence çok yer kaplıyor
 
Ara geçişli akvaryumu ne kadar büyük alırsan değişme maliyetin o kadar az olur. 80*35*45h yada 50h ve 7 mm cam kalınlığı bir akvaryum daha uygun düşer. Bundan sonra ömürlüğe geçersin.

Bu akvaryuma göre hava kabarcığı veren 600/650 lt/h debili bir filtre alabilirsin. Orta sınıfta sobo marka fena değildir.

Buna alacağın ısıtıcıda roxin çelik 100 W yada ömürlükte de kullanmak üzere masraf yapmayım dersen direk jbl protemp 200 W ısıtıcı al.

Viqaquariumlar kullanışlı değil gereksiz yer kaplaması ve pahalı olması da cabası. Hayvanların yüzeceği geniş alan olmalı.
 
Ona para vermek yerine akvaryumu büyütebilirsiniz.

60x30x35h yerine 80x40x45h alırsanız 1.5 - 2 yıl kullanabilirsiniz. Yazdığınız ölçüler 2 kaplumbağa için en fazla 7-8 ay gider. İlkbaharda yeni bir akvaryum almanız gerekir.

Tabi sizde eğer o ürün varsa ya da uygun fiyatlı bulduysanız bilemem ama zaten uzunluğu az olan akvaryumu iyice ufaltır ve kaplumbağalar yüzemez.

Dediğiniz ürünün benzerini ben de alacaktım ama yosunlanma sorunu nedeniyle almamıştım. Exo tetra filtreli kaya L alacaktım.

Uygun fiyatlı olan sobo 808c ya da 707c alabilirsiniz. Ya da eheim pick up serisi alabilirsiniz bu çok sessiz bir iç filtre.

İç filtreye ekstra olarak elyafda alabilirsiniz dış filtre kullanmayacağınız için tozları vs bu elyaf tutar.

Ben kuru alan olarak exo terra M kullanmıştım ama sizde 2 kaplumbağa olduğu için bir süre sonra kaplumbağalarınızı taşımaz. Size önerim turtle pier L almanız.

Tetra ht 100w alabilirsiniz suya tamamen batabiliyor ve suyun dışına çıktığında otomatik duruyor.

Tabanada silis kum almalısınız. Kaplumbağa bu kumu yer ve kuma sürtünerek eski deriyi atar. 0.7mm boyunda olmalı. Vitasand marka silis kum tüm bu özellikleri taşıyor ve sterilize edilerek paketleniyor.

Ama kumu geldiğinde tozundan iyice ayırmalısınız yıkayarak. Yoksa su bulanıyor. Ben 1 aydır bu bulanıklılıkla uğraşıyorum iyi yıkamadığımdan.
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

UVB Lamba için ne kullanıyorsunuz yada atıyorum hepsiburada satılan bir lamba iş görürümü ve siz ne kullanıyorsunuz
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

UVB olarak, exo terra uvb100 5.0 kullanıyoruz. Sizin 2 kaplumbağanız olduğundan bunun 25-26w olanından almanız gerekir ama kaplumbağalarınız bebek olduğu için şu an bu gerekli değil. 8cm kabuk boyuna ulaştıklarında almalısınız.

UVA lamba olarak ise, Halojen soft 52-75w ya da eski tip flamenli ampül almalısınız yine 50-75w aralığında.

Bu UVA lambayı 12 saat olmak üzere saat 7:30 ve akşam 19:30a kadar yakmalısınız. Daha sonrasında ise kaplumbağanın gece bir yere takılmadan yüzmesi için 1-5w lık mavi ışık yakabilirsiniz.

Lambanın zamanı gelince yanması ve sönmesi için zamanlıyıcılı priz alabilirsiniz. Bu sayede siz dışarda bile olsanız otomatik olarak açılıp kapanır.

Kuru alan 32 derece olacak, yani bir dereceyi ufak bir kibrit kutusunun üzerine koyarak ilk 30 dakikada 32 dereceyi elde edicek yükseklikte konumlandırmalısınız lambayı. Ben daha hızlı sonuç için exo terranın kuru alan derecesinden almıştım arkası yapışkanlı sürekli dereceyi takip edebiliyorum ama buna çok gerek yok.

Size benim kullandığım lambanın linkini atıyorum. Bu oldukça dayanıklı bir ampül.

https://www.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/halojen-eco-soft-ampul-52w-75w-820-lumen_pdp_434086114
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

Sera Raffy P stick mama için daha çok mu erken ideal mı ve Exo Terra Reptıclear F250 İç Filtre nasıl olur
 
6 cm kabuk boyuna kadar sadece sera raffy P ve sera raffy I gammarus yemi (herhangi bir marka gammarusta olur) yeterlidir. 6 cm kabuk boyunu geçince tetra reptomin'de alacaksın. Yavrular için reptomin baby de var ama bu yosun içerikli protein yem olduğu için bir kısmı bu yemi yemiyor.

7 cm kabuk boyuna doğru jbl agilde alacaksın.
 
Filtreyle ilgili detaylı bilgi yok. Piyasada pek bulunan birşey değil galiba. Kendi sitesinde bile debisi hakkında bilgi bulamadım.
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

Söylediğiniz filtre bir paludaryum filtresi ve ayarlanabilir debiyle birlikte max 250L/h debisi bulunuyor. Ben ilk aylarda paludaryumumda eheim mini flat kullanmıştım. Tabii ki daha sonrasında hiç bir işe yaramadı.

Bu teraryum filtresinde ufak bir sünger dışında hiçbir şey yok ve debisiyle beraber su temizlenmez.

Ben size "Tetra Easy Crystal 600" ü öneririm. Bu hem bir iç filtre, hem de dış filtre performansı sergiliyor. Eheim Biopower seriside öyle ama seçim size kalmış.

Bu söylediğim filtrenin boyutları eğer su seviyenizi geçiyorsa Tetra Easy Crystal 300 e bakabilirsiniz. Bu filtrenin içerisine Tetra ht ısıtıcınızı koyabiliyorsunuz.

Bu da performansı (Tetra Easy Crystal 300)

https://www.youtube.com/watch?v=9RBIzB-0bpU


Benim normal bir iç filtre yerine bunları tavsiye etmemin nedeni, bende 1 adet su kaplumbağası vardı ve 100x31x41h lik bir akvaryumdaydı. Ben o akvaryumda Tetra ex 800 plus dış filtre (içi full tetra, sera ve jbl filtre malzemeleriyle dolu), Eheim pick up 2012 ve eheim skim up kullanıyordum ama bunlara rağmen her hafta 3/1 su değişimi yapıyordum. Eğer su değişimini 1 hafta aksatırsam su pis gözüküyordu.

Bu dış filtreyi 2 ayda 1 temizliyordum ve o kadar pislik dolu oluyorduki 4-5 saat temizlemesi sürüyordu. İç filtre ve yüzey filtresini ise 1 haftada 1 temizliyordum ve onlar da çok pislik oluyordu. Bunlar 1 adet su kaplumbağası için olan şeyler ve kaplumbağam o zamanlar 7cm di. Bu yüzden alabildiğiniz en kaliteli iç filtreyi almanızı öneririm.
 
250 lt/h ise işe yaramaz. Bizim filtrelerde baz almamız gereken şudur. Kaplumbağalar balıklara göre daha fazla dışkılayıp kirletir. Onun için kaplumbağalarda balıklara göre akvaryum ölçüsü aynı olmak kaydıyla biraz daha güçlü filtre kullanırız.
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

Kaplumbağaları beslerken elden mi vermeliyim yoksa suyamı izlediğim birkaç videoda elden veriyorlardı ve kafası büyüklüğünde verin diyorlardu doğrumu değilse doğrusu nedir?
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

Net alanın 90 cm

1-HOLOJEN ECO SOFT AMPUL 52=75 W
2-10 KG SİLİS KUM
3-PLATFOR ( NE ALICAĞIMA KARAR VEREMEDİM ÇİMDEN OLURMU YADA EMRE NİN DEDİĞİ GİBİ TETRA PİER ALICAM)
4- TETRA HT 100W YADA TETRA EASY CRYSTAL FİLTER BOX 300 ARASINDA KARAR VEREMEDİM HARDIMCI OLURMUSUNUZ

HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER

AKVARYUMU 85X40X45h YAPTIRMAYI PLANLADIM
 
Tetra easy crystal 600 almalısınız. 300 düşük kalır. Tetra ht 100w bir ısıtıcı markası. Eğer bu filtreyi alırsanız ısıtıcıyı içerisine koyabilirsiniz.

En uygunu turtle pier L çünkü hem rampası var hem de çok kullanışlı istediğiniz yüksekliğe kurabiliyorsunuz. Yapay çim petrol bazlı malzemelerden oluyor ve çimler kopabiliyor.

Exo terra turtle bank L de iyi ama bir süre sonra hayvanları tartmaz.


Bu boyutlarla 3 seneyi geçirebilirsiniz. Bu boyutlara çıkabiliyorsanız 100x50x60h alarak direk ömürlükte yaptırabilirsiniz ama size kalmış tabii ki. İç filtre olarak eheim pick up 2012 de alabilirsiniz ama tetra olan dış filtre gibi çalıştığı için daha iyi temizliyecektir.
 
Hayvanlar dikkat etmek kaydı ile elden beslenebilir. Bu sayede hem güven bağı oluşur hemde tane tane verdiğimiz için su ve akvaryum kirlenmemiş olur. Yalnız bu yöntemde handikap şudur. Çoklu hayvan beslenmesinde yeme hamlede birbirlerine gayri ihtiyari çarpabilir ve/veya birbirlerini yada birine yem vermeye odaklanırken diğeri senin parmaklarını ısırabilir. Onun için birbirlerinden uzak biçimde beslemek iyi olur. İkincisi hayvanlar büyüdükçe çene kasları kuvvetlenir. Isırma şiddeti artar. Başlarda parmak ısırmaları sadece hafif acıtır, büyüdükçe yaralama ve deri koparmaya kadar gider. Takriben 12 cm kabuk boyu sonrasında bu açıdan dikkat edilmesi gerekir. 18 cm sonrası ise doğrudan suya atarak besleriz. Bu boydan sonra yakalarsa parçalamadan bırakmaz. Ağızlarını kilitleyip kendilerini emme basma tulumba gibi sallarlar. Böyle bir durumda yavaşça elini, hayvan tamamen sudan çıkacak kadar kaldırıp hayvanın arka bacak yada kuyruğunu hafifçe çekiştirerek bırakması sağlanır. Panikleyip elini hızla çekerek hayvanın kurtulup havada süpermen gibi odanın bir tarafına uçtuğunu duyduğum oldu.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün ve günlük kafa hacmi kadar; sonrasında ise günde tek öğün ve kafa hacmi kadar veriyoruz. Göz kararı ayarlanamaz ise birkaç stick fazla verilebilir.
 
https://imgyukle.com/i/58nrjS
https://imgyukle.com/i/58nntf
https://imgyukle.com/i/58nQVG

Pleksiden bu tarz birşey yaptırabilirsin. Yemlik bölümüne gerek yok. Hem arkadan hemde yandan vantuz tutturacak delikleri olsun. Hayvanlar küçük kullanabilirler.

Kumu 15 kg kadar al. Yüksekliği en azından 4 cm'yi geçsin.
 
Cvp: Akvaryum Boyutları

peki akvaryum fiyatı ne kadar olur yaptırırsak
 
Mas akvaryumda 100x50x60h 10mm camdan mdf mobilyalı ve cam üstü camdan kuru alanı olan akvaryum 1600tl. İstanbul içi ücretsiz gelip kuruyorlar. Diğer şehirlere hangi şehir olduğuna göre ek kargo parası alıyorlar ve tahta kutuda geliyor.

Sitesinde kaplumbağa akvaryumları kısmında akvaryumlar yer alıyor.
 
Geri
Üst