Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

besleme kabı

tetenoss

Bronz 1 Üye
Katılım
27 Şub 2013
Mesajlar
109
Merhaba,


Bir arkadaşım söylemişti, kaplumbağayı başka bir kapta yemliyormuş. Biraz düşününce bana mantıklı geldi. Bilmiyorum tabii ne kadar mantıklı?Eğer bu uygulama doğruysa nasıl bir kapta yemlemeliyim? Ve başka kaba alırsam kapluşum rahatsız olmaz mı bu durumdan? 
 
Cvp: besleme kabı

Diğer sürüngenler,verilecek besine göre beslenme kabında beslenebilir ama kaplumbağalar için bu durum geçerli değil.Canlının strese girmesine sebebiyet verebilir böyle bir eylem.
 
Cvp: besleme kabı

Anlık su ısısı değişimi zararlı olur. Riske girmeye değmez bazı arkadaşlar yağlı besinler verirken yumurta akı gibi başka bir kapta veriyorlar akvaryum suyu olan ama sürekli yapmak zararlı
 
Cvp: besleme kabı

akvaryumun kirlenmemesi için hayvana yem teker teker yedikçe verilmeli. yumurta çabuk dağılan bir ürün verilecekse kesinlikle başka bir kapta verilmeli akvaryumu kirletir. başka bir kap akvaryumun kirlenmemesi içindir. veya başka bir hayvan yemlenene zarar verecek bir durum oluşturursa. yemleme zamanı istem dışı birbirlerine zarar verebilecekleri gibi bilerekte yemi diğerinin ağzından almak için saldırabilir.

bu hayvanlarda tükürük bezi yoktur bu sebeple kuru olarak yemi yiyemezler. her hayvan başka kaba alındıktan sonra yem yemeyebilir. en başta ele alınması stres sebebidir.

başka bir kapta verilecekse bu uygun ölçüde leğen olmalı. akvaryumdaki su buraya boşaltılır ve ısı korunur. hayvan buraya alındıktan sonra akvaryuma yeni su ilave edilir. eklenecek suyun oda sıcaklığında önceden bekletilmiş olması iyidir. hayvan kapta iken ısıtıcı akvaryum suyunu normal ısı değerine getirir. bunların yapıldığı zamanda bekleyen hayvanın stresi azalmış olur. sonra yem verilebilir. yine de yukarıda anlattığım sebepler dışında hayvanı bu şekilde beslemek iyi olmaz. dokunulmaktan hoşlanmazlar. hayvan strese girince çekingen tavırlar göstermeye başlar ve bu hisle yaklaşmaz.
 
Geri
Üst