Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

beslenme konusunda yardım

huluyalgın

Bronz 4 Üye
Katılım
25 Mar 2013
Mesajlar
51
çizgili kaplumbağam var. alalı 6 ay oldu ilk 1 ay yem yememişti. yani 5 aydır besleniyor ilk aldığımda tam 3 cm bile yoktu. 5 ayda 6 cm büyüyerek 9cmye yaklaştı.

çok fazla yem yiyor ve istiyor. bi günde 10 adet sera raffy p veriyorum, 25-30 tane de prodac'ın minik karideslerinden veriyorum. haftada bi kere ufak bi marul parçası veriyorum. ama açlıktan çıldırıyor. kuru alanı, ısıtıcıyı, filtreyi ısırmaya çalışıyor. sürekli ısırmaya çalıştığı için dereceyi çıkarmak zorunda kaldım. günde tek öğün besliyorum. yedikten bi saat sonra bile çıldırıyor açlıktan yanına gittiğim zaman öyle bi ellerini suya vuruyor ki akvaryumdan fırlıyo sular üstüm ıslanıyor. daha da ötesinde parmağımı ısırmaya çalışıyor.

yemini daha fazlalaştırıyım mı yoksa azaltıyım mı ? bu şekilde gitmez orayı burayı ısırırken kendine zarar vericek. 9 cmlik bi kaplumbağanın kafa hacmini az çok sizler tahmin edebilirsiniz. yemleri hangi sayılarda veriyim ?

bunlar da fotoğrafları. bi kaçında su yok tam su değiştirirken çekmiştim.

mailto:/wp_20131022_001.jpg

mailto:/wp_20131022_002.jpg

mailto:/wp_20131113_011.jpg

mailto:/wp_20131113_012.jpg

mailto:/wp_20131113_027.jpg

mailto:/wp_20131113_032.jpg
 
Cvp: beslenme konusunda yardım

bu hayvanlar kış uykusuna yattığı için yem depolama meyilinde sürekli yem yemek ister. biz bu imkanı sağlayamadımız için günlük tek öğün ve kafa hacmi kadar yem verilmeli. doğal ortamına uyum sağlamak için bir günde aç bırakmak gerekir. bu aç günde marul veya kıvırcık yaprağından mümkünse orta göbek kısmındaki körpelerden kabuk boyu kadar ver.

hayvan tek olduğu için hırçın davranıyor. su ısısını 26 dereceye sabitle. normal ısı değerleri çi,zgilide 24 derecedir. fazla sıcak metabolizmayı canlandırdığı için hayvan rahat durmaz.

bu yemlerin yanına tetra reptomin sera vital ve sera mineral yem al. ayrıca jbl agilde alabilirsin. bu kemik gelişimi içindir. bir de kalsiyum için calcil vadır. fakat mineral yem kalsiyum ihtiva ettiği için bunu almana gerek yok. mineral yem haftada bir gün. gammarus/karides iki günde bir diğerleri ana yemdir günlere bölüştürürsün.

bu hayvanlar belli bir büyüklüğe geldiğinde özgüvenleri artar ve seni her gördüğünde cama yapışır. bu acitasyon durumlarına kanma.

mango kökün var mı ? hayvan büyüdükçe üst plakaları atmaya başlar. bu fevkalade kaşıntı yapar ve hayvan sağa sola önüne ne çıkarsa sap olur.
 
Cvp: beslenme konusunda yardım

mango kökü var bi ara çıkartmıştım koyucam tekrardan. verdiğim yem sayıları iyi mi peki ? az yada çok değil dimi ? ve her tarafı ısırmaya çalışmasını nasıl engellicem böyle giderse kesinlikle bi zarar vericek kendisine.
 
Cvp: beslenme konusunda yardım

yemleri kafa hacmine göre göz kararı yapacaksın. ısırdığı ürünlerin üzerinde yosunlaşma veya yem artığı tabakaları varsa bu amaçla da saldırıyor olabilir. onları iyice yıka. yeşilliği 2 günde bir ver. ot türevlerine ihtiyacı varsa bu şekilde kendini tatmin eder. aç gün harici vereceğin yeşillik kabuğunun yarısı kadar olsun. kuru alanda lambayı 12 saat açık bırak. en azından çıkıp üstünde dinlenirken rahatlar.


geceleri de loş bir ortam veya karanlıkta dursun. ne kadar çok uyursa o kadar sakin ve dinlenmiş olur.
 
arkadaşım...merhaba. benimde kapluşum var...bırı ne zaman yaklaşsam cama yapışıyor. :-]
 
Bu hayvan çizgili değil benekli kaplumbağa. Çamur kaplumbağası familyasından. Alırı beslemeye rağmen şükür obezite gözükmüyor. Ama hemen normal şartlara dönmeli. Bu hayvanın büyük bir kuru alana ihtiyacı var. Kuru alan 30 dereceyi geçmesin, 28 altına inmesin. Su ısısı 25 dereceye sabitlensin. Bana kalırsa 24 en ideali. Ben çizgilide kışın erişkinde 23 dereceye kadar çekiyorum.

Beslenme Cem in dediği gibi kafa hacmi kadar ve bir gün aç olsun.

Akvaryum darsa da hayvan huzursuz olur. 100 lt su havminde bir akvaryumu olmalı. Ayrıca kuru alanı bu hayvanda geniş tutmalı. Bu hayvan bataklıklar arası yada su birikintileri arası karadan geçiş yapar. Bana kalsa daha detaylı bir alan gerekir ama imkan yoksa kuru alanı genede hareket edeceği kadar geniş tutup yazın büyük bir kutuya toprak koyup arada içerisinde yürütün. Sonra akvaryum suyu ile yıkayıp içeri alınır.


Bu hayvanın nesli çizgiliye nazaran daha da tehlike altında. Bu sebeple koruma altında ve değerli bir hayvan. Umarım hak ettiği bakım sağlanır.

Uzun ömür dilerim.
 
Cvp: beslenme konusunda yardım

bende bakıyorum kabuk deseni bir farklı. benekli kaplumbağayı da birebir görmüş oldum.
 
Geri
Üst