Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme programı hakkında

kaplumbuğur

Bronz 3 Üye
Katılım
10 Ara 2012
Mesajlar
74
beslenme menüsünü okuyorum yaklaşık 2 saattir... ama ana yem, destek yemi vs gibi şeylerden bahsediliyo... ve hemen herkes kendi kullandığını örnek vermiş gibi görünüyor.. bu konuda neyi nasıl kullanacağım... gerçekten bi çok konuda çok bilgisiz olduğumu farkediyorum... lütfen yardım edin bana...
 
Cvp: beslenme konusunda lütfen yardım...

Kaplumbağaların diyetini evlerde ana yem ve ek yem olarak gruplandırıyoruz. Ana yem olarak tetra reptomin ve sera raffı p tercih edilir. Bunların içeriği ve protein oranı bu yem grubu için uygun. Ek yem olarak gammarus veya tatlı su karidesi tercih edilir. Bunlarda gene sera raffy I tercih edebilirsiniz. JBL ve tetra gammarus yemleride vardır.

Kaplumbağa 5 cm olana kadar günde iki öğün 2/3 oranda ana yem, 1/3 oranda ek yem verilmesi uygundur. Hayvan 5 cm ile 8 cm arasında iken oranı değiştirmeyip öğünü günde tek öğün verebilirsiniz. Bu boyda iken bitkisel besinlere kısmen alıştırmaya başlamak iyidir. Tüm uygulamalarda günlük yem miktarı kafa hacmi kadar olmalı.

Bu esnada yem çeşitliliği çok önemlidir. İmkan dahilinde kaliteli diğer yemler ile desteklemek gerekir. Bu yemleri verirken ana yem ve ek yem oranından kısmen alarak miktarı ayarlayabilirsiniz. Mesela ek olarak sera mineral eldınız diyelim. Günlük yem miktarını 4/7 ana yem, 2/7 gammarus ek yem ve 1/7 mineral ek yem olarak ayarlayabilirsiniz. Bu oranları tutturmanın bir kolay yolu (ben bunu uyguluyorum) 4 gün ana yem, 2 gün gammarus ek yem,1 gün mineral ek yemi günleri karıştırarak verebilirsiniz. İlave yemler arttıkça içeriklerine göre oran düzenlemesini yaklaşık olarak yapabilirsiniz.

Kaplumbağa 8 cm üzeri olunca haftada bir gün aç bırakmak ve yaklaşık 1/5 oranında bitkisel yem vermek öğünü düzenlerken gereklidir. Bitkisel yem eklendiğinde bunu diğer yemlerin ortalama oranından çalarak ayarlayabilirsiniz. Mümkünse aç kalacağı gün her hafta değişik seçilmelidir. 12 cm olduğunda bitkisel yem miktarı 1/4 orana çıkarılabilir.

Kaplumbağa 15 cm üzerine çıkınca aç gün sayısı arka arkaya olmadan ikiye çıkarılıp, bitkisel yem miktarı 1/3 oranına çıkarılabilir. Bitkisel yem verirken taze olanlardan da vermekte fayda var.

Hayvan 25 cm olduğunda aç gün sayısını arka arkaya olmadan üç yapabilirsiniz. Bitkisel yem oranıda 2/5 olarak belirlenebilir. Gene bolca taze sebze çok uygun olacaktır.


Birde haftada bir kez yeme kaplumbağa vitamini damlatarak verirseniz iyi olur. doğadan alamadığını böylece sağlamaya çalışırız.
Nadirende mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip ıslak yeme bulayarak vermek kalsiyum takviyesi açısından iyi. Bunuda bahsettiğim şekilde ve suya atmadan direk ağıza vererek uygulamalısınız.
 
Cvp: beslenme konusunda lütfen yardım...

Diyecek bir şey bırakmamış emre abi :D
 
Cvp: beslenme konusunda lütfen yardım...

çok teşekkür ederim..
benim tosbalara marul verdim yemediler... sebze olayını nasıl halledicem bilemiyorum... şazo herşeyi yerdi normalde ama marulu yemedi... abuş zaten karides yavrusu/gammarustan başka bişey yemiyo... sıkıntı büyük :(
 
Cvp: beslenme konusunda lütfen yardım...

Zamanla sebzeye alışır. Yem kokusu sinecek kandırma yöntemleri de uygulanabilir. Zaten bitkisel yemlerden alarakta bunu halledersiniz. Bence diğeri daha önemli. Ana yem eksikliğini en kısa zamanda gidermek gerek. Bu durum için son zamanlarda bir çok alternatif yöntemler yazıldı. En etkilisi aç kaldıkça diğer yeme alışması.
 
Cvp: beslenme konusunda lütfen yardım...

tamam o zman bende biraz aç bırakırım... bakalım yiyecek mi???
hem sebze hemde stick yem yemesi için biraz aç bırakmak gerekicek galiba...
 
Cvp: Beslenme programı hakkında

kabuk boyu 5 cm'yi geçmedikçe ot yemezler. paso protein takılırlar.
 
Geri
Üst