Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

CENGAVER'im ile tanışın

canerturan1

Yeni Üye
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
10
Merhaba arkadaşlar , ilk kaplumbağa besleme deneyimimi sizinle paylaşmak istedim,
Eskilerden farklı birkaç balık beslemiştim ve işin hobi ve ticari kısmı ile uğraşan arkadaşlarım dolayısıyla yeteri kadar kendimi akvarist hissediyordum.
Ardından kuzenimin kaplumbağasını gördüm ve bende bir kaplumbağa besleyim diye düşündüm. Bugün kömürlükteki eski akvaryumu çıkardım iyice yıkadım , iç filtre çalışıyor fakat ısıtıcı su alıyordu. Gerekli malzemeleri aldım ve ardından kuzenim ile gidip aldık CENGAVER' i evlat edindik boyut 4-5 cm kadar var resimde ekliyorum : ilk başlangıç için verebileceğiniz tavsiyeler var ise dinlemeye hazırım :D


 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

selam cengaver :D güzel bir kaplumbağa hayırlı olsun umarım uzun zevkli ve güzel yıllar geçirirsiniz :) benim kaplumbağalarım da muharremex-fuat ve özkan. tavsiye demişsin; burda bu kadar üstat dururkan bana düşmez ama ısıtıcın 28 derece civarında dursun bir de yem işine dikkat et :D tekrar hayırlı olsun dostum; güzel bir hayat dileğiyle birde imkanın varsa arkadaş al ona daha güzel oluyor
 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

Caner bey hosgeldiniz :)
Bilincli bir sekilde bir akvaryum kurdugunuz icin tebrikler. Bir akvarist olarak sizden dizayn anlaminda daha fazla sey bekliyorum ben :)
Kuru alani isitan lambaniz var mi ?
 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

Mümkünse kum ekleyin.Ayrıca kaplumbağalar sahte/gerçek bitkiler,köprüler vb. süslerin arasıdan yüzmeyi severler.Eklerseniz hem hoş bir görüntü olur hem de kapluşunuz mutlu olur.
 
Hoş geldiniz :)

Su seviyesini mümkün olduğunca çok tutun. Tabi firar etmeyecek şekilde. Günde iki kez sabah ve akşamüzeri besleyin ve günluk toplam yem miktarı kafa hacmi kadar etsin. Haftada bir kezde yemlerine vitamin damlatarak besleyin. Yem çeşitliliğiniz ne kadar çok olursa o kadar iyi :)
Arada güneşlendirin. Buna imkan yoksa uvb lamba alın. Ki bu lambayı kışın zaten edinmeniz gerekecek.
Kaplumbağanıza Sağlıklı ve uzun ömürler.
 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

[Burada bir çok bilen varken benim pek bir şeyler söylemem uygun düşmez ama ben de kendimce söyliyim size. Öncelikle Kaplumbağanız çok hoş uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Bence detaylı bir araştırma yaparak kaplumbağanız için uygun ve sağlıklı olan besinleri belirleyin ve kaplumbağanızın yemesini sağlayın. Bence bir beslenme programı yapmak iyi olur. Mesela haftalık pazartesi bundan şu kadar gibi. [/u]
 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

Siz ve Cengaver hoşgeldiniz :)

Temel ihtiyaçlarını zaten halletmişsiniz.Ufak tefek malzemeler ve noktalar kalmış ki arkadaşlar hepsini yazmışlar.
Ben bir tek o dipte 2-3 tane olan taşları sevmedim :) Bana kalırsa ya taban boş kalmalı ya da doğal bir kum ile kaplanmalı.
 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

Öncelikle hepinize teşekkür ederim hoşbulduk.
Isıtıcı 28 e ayarlı fakat akvaryum derecesi renkleri pek belli etmiyor onu bir ara değiştireceğim

@Ecem Köten , lamba alacağım ilk etapta bizim yakındaki kuşçu/balıkçı dükkanından pahalıya tuzlu bir şekilde almak istemedim.Onuda yakın zamanda hallederim. Dizayn için daha düşünmedim açıkçası , kömürlükten çıkarıp akvaryumu kurar kurmaz fotoğrafı çektim.(tabi suya hemen atmadım , denefektan için mavi mürekkep ile bekletip kurdum yanlış anlaşılmasın)

@Şana Güney Ceyhan kum ve bitki aklımda düşünüyorum hatta ağaç kökü koymak geçiyor aklımdan bizim arkadaşlardan ayarlayabilirim belki

@Emre Kuru yem konusunda kurtçuk almıştım , günlük kafası büyüklüğünde 3-4 parça kurtçuk ediyor o şekilde akvaryuma atıyorum fakat daha tam alışmadığı için çıkıp atar atmaz yem yemesini 2-3 gün için beklemiyorum. Evde çeşitlilik açısından sebze yahut protein tabanlı tavsiyeleriniz varmıdır?

@Huriyem forumu araştırdıkça ve tavsiyelerinizi aldıkça ideal bir program belirleyebilirim teşekkür ederim

@Arzu BAL , aslında eskiden kalan büyük kayalarım vardı onları yerleştirmeyi düşündüm fakat keskin hatlar ve çıkıp güneşlenme alanı kısıtılı olduğu için ve de ilk koyduğum yassı kayanın birinin sürekli altına girdiği için onu çıkardım , taşlar ile kayalık fena durmuyordu bu taşlarıda çıkarmadan çektim fotoğrafı , en azından kum alana kadar bomboş görüntü yerine 2-3 taş durabilir.

Hepinize teşekkür ederim
 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

Forumu okuyorum fakat okuyacak kısım fazla hemen birçok şeyi öğrenmek istiyorum. Bu sebeple kısa yoldan birkaç soru sormak istedim size cevap verirseniz minnettar kalırım merak ettiğim noktalar:
-iç filtre(motor) biraz güçlü su akışı kaplumbağayı rahatsız edermi?, kuru alana bazen tutunuyor çok fazla üstüne çıkmasada çıktığı zamanlar oluyor.Ayrıca 24 saat çalıştırmak istiyordum fakat eski olduğu için arızası var sanırım tırtır dönme sürtmesi sesi yapıyor gece rahatsız ediyor.Gece leri kapatsam sağlık problemi olurmu yoksa hemen yeni bir iç filtre mi almalıyım aciliyeti nedir?

-Akvaryum odada ve doğrudan güneş ışığı akvaryuma vurmuyor , tabiki perdeler açık fakat net olarak bir gölge ve net olarak ışık vuran bir alan yok , kuru alana çıktığında yeterince güneşlenebilirmi? (Ultraviyole lamba alacağım birkaç gün içinde)

-Kış uykusuna ne zamanlar nasıl yatırılır nasıl uyandırılır ne gibi püf noktaları vardır?
 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

Özellikle iç fitrenin suyu verdiği kısmı cama doğru çevirirseniz akıntıyı nitekim engellersiniz.
Çok aşırı bir akıntı dışında kaplumbağaları rahatsız etmeyecektir.

Filtreler asla kapatılmamalı.
İç filtre çalıştığı sürede topladığı pisliği fişini çektiğiniz anda suya geri bırakır ve çalıştığı süre boşa gider.
Sessiz bir filtre istiyorsanız bütçeyi biraz yüksek tutarak eheim gibi markaların filtrelerine bakabilirsiniz.

Güneş ışığı konusunda ise akvaryuma direkt ışık vurmaması yosun oluşmaması için çok iyi.
Zaten kaplumbağaları güneşlendirirken ışıktan direkt olarak faydalanmalarını sağlıyoruz.
Dalga boyu nedeni ile uvb ışınlarının camdan çok az bir kısmı geçiyor.Yani cam arkasından güneşlendirmenin pek bir anlamı kalmıyor.

Kış uykusu yavru kaplumbağalara önerilen bir şey değildir.
Yaz kış ısıtıcı sıcaklığı26-28 derece arasında olacağı için kış uykusuna ev ortamında yatmazlar.
 
Cvp: CENGAVER'im ile tanışın

tekrar teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
ben filtre içindeki süngerin balık yahut akvaryum canlısına uygun bakteri kültürünü barındırdığı için gerekli olduğunu sanıyordum açıkçası , daha doğrusu nitratlı sularda süngere adsorblandığını biliyordum.
Eheim markasını biliyorum , araştırıp uygun güçte alırım iyi forumlar
 
Geri
Üst