Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili Tosbik

Cizgili01

Yeni Üye
Katılım
6 Eyl 2018
Mesajlar
3
Forumu babamın yolda görüp satın aldığı ailemize soktuğu bir tosbik yüzünden takip etmeye başladım.ilk önce bende res sanıp öyle benimsemisken onun çizgili olduğunu anladım. onu ölüm kabından kurtarıp bir akvaryuma da koydum ama sürekli çıkmaya çalışıyor memnun değil gibime geliyor. Akvaryumunun fotoğrafini da koymaya çalışacağım. 20 liralık tosbik bizi 300luk etti. Adanada yaşamaktayim ve onu şimdi reptominle besliyorum diğer yemleri de en kısa zaman da edinecegim. Suya pek girmek istemiyor girinceye çıkmaya çalışıyor. Neden olabilir tok mu aç mı anlamıyorum. Napmaliyim? Böyle güzel bir ortam olduğu için hepinize teşekkürler iyi geceler
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20180905-WA0000.jpeg
    IMG-20180905-WA0000.jpeg
    824.4 KB · Görüntüleme: 76
Foruma hoşgeldin. Bu hayvanlar kaçmak ister o içgüdüsel. Kaçmasını engellemek için kaçış boşluğu bırakırız. Bir defa kaçtığı yeri asla unutmaz. Hayvan yeni ortama ve tek olarak girdi. Bunun tedirginliği de var. Akvaryumu keşfedip öğrenince biraz daha rahatlar. Bu fazla sürmez.

Yeni almana rağmen güzel bir sistem kurmuşsun. Yalnız yapman gereken birkaç şey daha var.

O yosunlanan kap taş vs. Her ne varsa belli sürelerde fırçalayıp temizle. Yosun su kalitesini bozup oksijeni tüketir.

Bir tane cam iç derece al. Sera yada jbl marka 0-50 göstergeli çubuk dereceler uygun.

Su ısıtıcısı da al. Çizgililer minimum 26 derecede yaşar. Yazın sorun değil ama kışın özellikle geceleri bu derecenin altına inmemeli. Hayvan 8 cm kabuk boyundan küçük ise şimdilik 27-28 civarı olabilir.

Akvaryum kapağı açık kalsın. Her ne kadar suda yaşasalarda akciğer solunumu yapan hayvan olduğu için nem rahatsız eder.

Bu durumda hayvanın kuru alandan kaçma ihtimali olur ya suyu indireceksin yada kuru alan tarafına mukavvadan çerçeve yapıp paket bandı ile yapıştırarak yükselteceksin.

O florasanda olmaz sadece geceleri ısıtma lambası sonrası uyuyacağı süre zarfında kullanabilirsin. Hayvan en geç 21:00’de yatmalı o vakit karanlıkta dursun. Hafif bir loş ışık olsun. Pencereden sızan sokak lambası ışığı yada prize takılan fişli led gece lambası olur. Bu gece yarısı suda hareket etmesi durumunda o bitkilerin sivri kenarlarının gözüne batmaması için. Hatta o plastik bitkileri çıkarman daha uygun olur. Salınım yaparlar. Şu muzlu sütü ile meşhur bir yer vardı onun karşı sırasında ilerde bir petshop vardı yanlış hatırlamıyorsam orada ipek yapraklı bitkiler görmüştüm. 2 sene kadar önce.

Hayvanın yüzeye yakın tutunup dinlenebileceği ve uyuyacağı bir tünek olsun. Bu vantuz takılmış küçük oklava, kuş tüneği gibi ahşap yada plastik boru olabilir. İpek yapraklı yapay bitkinin taban taşı ağır, dal içleri tel ve yüzeye yakın olanı da olur. Hayvan üstüne basıp onda da durur.

Çizgililer kendilerini kuma gömer. Onlara uygun olan 1-3 mm kalınlıkta çizgili dere kumudur. 4 cm yükselti olacak kadar al şimdilik. Eşelenip oyalanarak vakitte geçirir.

Yem olarak sera raffy P ve herhangi bir markanın gammarusunu alabilirsin. Sera, tetra, jbl, prodac ve tropical markaları kalitelidir.

Dış filtrede ekstra bir malzeme kullanıyor musun yoksa sadece sünger mi var ?
 
Cvp: Çizgili Tosbik

Gammarusu aldım ve veriyorum pek istahi yok ama yani resler gibi hava da kapmiyor. Bitki ekmek istiyorum ama bizim tosbik kumları taşıyor ordan oraya kapağı açmaya korkuyorum pablo(tosbikin adı Pablo escobar) tam bir kaçış ustası ve gördünüz gibi köpeğimiz pusuda :) filtrede simdilik aktif karbon ve seramik taşlar var aynı zamanda sünger. Filtreyi elimdeki 1000 ltlik olana yükselticem. Sanırım pabloya rahat güneşlenebilecgi Kr yerde yaptırmam gerekiyor.
 
Dış filtre güçlü sirkülasyon yaparsa eskisi ile devam et. Hayvan tek şu aşamada fazla kir olmaz. 1000’lik debisi olanı ömürlük akvaryumda kullanırsın.

Carbon malzeme kömür ise (birde elyaf içine serpiştirilmişi var o yaramaz) sudaki zararlı bakterileri alır. Seramik üstü sünger diğerlerinde elyaf kullanırsan süzmesi daha randımanlı olur. Yeterince yer var ise zeolite de al bu idrara bağlı amonyağı absorbe eder.

“Kuru alan” ve “akvaryum ve paludaryum atölyesi” konuları içinde el yapımı kuru alan örnekleri vardı onları inceleyebilirsin.

Birde ısıtıcı lamba hakkında aydınlatma bölümünde öne çıkan konuları incelemen iyi olur.
 
Geri
Üst