Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fazla yemek

Dilan1903

Taç 2 Üye
Katılım
19 Ara 2015
Mesajlar
586
Bugün eşimle beraber bi hata yaptık çok üzüldüm nasıl telafi edebilirim Yardımınızı bekliyorum. Ben kaplusa saat sabah 7 civarı kahvaltısını verdim eşim uyuyoken ve sonra tekrar uyudum saat 10 civarı ben uyurken de eşim kahvaltısını vermiş 6 adet raffy p yemiş oldu ne yapmalıyım
 
Cvp: Fazla yemek

bişiy olmaz telafi etmenize gerek yok sadece bidahaki yem saatine dikakt edin yeter ( arada annem arada ben veriyoruz ve tabiki karışıklık oluyor ) ben 2 ssenedir besliyorum kapluşumu arada bu durum annemle bendede olur ama sıkıntı olmaz


[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]saygılar sevgiler...[/font]
 
Cvp: Fazla yemek

6 adet raffy p kafa büyüklüğünü geciyor akşam raffy l veriyorum onu vermemem mi gerek şimdi ?
 
Cvp: Fazla yemek

Dilan1903' Alıntı:
6 adet raffy p kafa büyüklüğünü geciyor akşam raffy l veriyorum onu vermemem mi gerek şimdi ?


bende raffy ı ve p kullanıyorum ı olanı 3 günde p olanı hergün evriyorum yagni bugünlük evremyin ölmez bişiy olma zyinneden detaylı bilgiyi cem agbi yazar size...

gecmiş olsun !! :D


:helpsmilie: :blackeye5: :alucard:
surtasız !!!
:helpsmilie: :$ :realmad:
 
Cvp: Fazla yemek

Sabah 3 raffy p akşam 4 tane l veriyorum cem beyin tavsiyesi uzerine hayvan küçük daha 6 cm 2 öğün ololarak yiyo bizim hatamız yüzünden aksam aç kalsın istemem cem bey en doğru bilgiyi verir
 
Kaplumbağaları beslerken kafa büyüklüğü ölçü olarak söylenir. hayvanın yasına ve aktifligine göre yem oranı değişir. Tüm attığınız yemleri yedi ise hayvan açtır. Aksam yemini 1-2 az verirsiniz ama yem verin. 1-2 yemleme ile hayvan obez olmaz . Süreklilik halinde olur.
 
Hayvan gelişme potansiyelinin en aktif olduğu dönemde ve enerji harcaması yüksek. Normal düzende yine devam edebilirsin. Yemi az vermene gerek yok. Bu miktarı yakar. Bir günden birşey olmaz biraz fazla dışkılayacaktır o kadar. Yem oranını bir adet daha artırabilirsin. Dışkı yemeye başladı mı ?

6 cm'ye geldiğine göre tetra reptomin ile agile başlayabilirsin. Agil şu an piyasada yok. Gelmesini bekliyoruz. Reptoya 100'lük küçük kutu ile başlayabilirsin.
 
Cvp: Fazla yemek

Çok aktif.dışkısını hiç yemedigini görmedim aldığından beri yiyor dşkısını agil n11 de var ordan siparis vercem reptoyla beraber. Yem oranını 1 adet daha arttır derken 3 adet raffy p veriyorum 4 adet mi veriyim artık?
 
Evet her yemden bir artır.
 
Cem bey bana beslenme programı yapar mısınız günde kaç adet ve hangi gün ne yem vermeliyim yarın yeni Yemleri de alıcam yemlerim komple tetra reptomin jbl agil raffy p ve l kapluş 6 cm
 
Cvp: Fazla yemek

Dilan hanım, sabah akşam olarak veriyorsunuz sanırım eğer öyleyse yem programınızı kendiniz hazirlayabilirsiniz. Sadece sabahki ve aksamki yemler hep farkli olsun haftanin bir gunude sabah aksam mineral verirsiniz.


Karışık olsun yani yem duzeniniz.
 
Mantıklı


Ama şöyle bişey var sabah raffy p veriyorum 4 adet karides içi boş olduğu için akşam da 4 adet raffy l veriyorum reptomin ya da agil versem sabah 4 stick akşam 4 stick yem toplam 8 stick yem yapar çok değil mi ?
 
Cvp: Fazla yemek

Tabiki çok. Ona göre kafa hacmini hesaplayarak azaltirsiniz. Sonucta hergun karides veremezsiniz oda zararli
 
Cvp: Fazla yemek

Kafa hacmini ayarlayamıyorum cem beyin yardominaihtiyacım var bu konuda
 
Agil ve reptoyu 3'er adet vereceksin. Raffy P süngerimsidir. Agil ile repto sıkı yemdir. Hacim olarak büyüktür. Raffy I'yı 5 adet yap.

Raffy P'deki kırmızıları iki öğün yap. Raffy p 4 öğün; repto 3 öğün; agil 2; raffy I 3 öğün olsun.
 
Cvp: Fazla yemek

dışkısını yemiyorsa doymuş diyebiliriz dimi cem bey?
 
Dışkı protein içerikli yemden değilse veya eski ve kokusu gitmiş ise yemez. Sistemde başka hayvan var ve onu kabul etmemişse onun dışkısını yemez. Bir kısmı hiç dışkı yemeyebilir. Yem çok verilmiş ve hepsini yemiş ise o an dokunmayabilir.

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan grup hayvanlardan oldukları için doyma eşikleri yüksektir. Yediklerini yağ olarak depolarlar. Bu da sürekli yeme meyili göstermelerine neden olur. Doğal ortamlarında yaşamları ve yiyecek bulmaları zordur. Bulduklarını yerler. Birşey bulamayıp aç kaldıkları günlerde olur. Bu hayatta kalmak için gösterdikleri içgüdüsel davranış yapısıdır. Bu dürtü ile olduğundan fazla yediklerinin farkına varmaz ve kusarlar. Kustuklarını bir daha yemeye çalışırlar.

Oysa biz her gün sabit oranda yem veriyoruz. Doyma eşiği yüksek olduğu için yedikten bir süre sonra beyinleri uyarılıyor. Kuru alanda keyif yada başka bir işle uğraşıyorlar.

Kısaca bu hayvanlara ne versen hayır demiyorlar. Dışkı yemiyebilirler ama yeme dokunmuyorlarsa bir sorun var demektir.
 
Geri
Üst