Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

gözleri kapalı ve yemek yemiyor

çapulcu

Yeni Üye
Katılım
3 Eyl 2013
Mesajlar
6
merhabalar siteye yeni üye oldum 3 tane su kaplumbağam var orta genişlikte bir kapta besliyorum 2 tanesi çok sağlıklı yalnız biri hasta son zamanlarda gözlerini açmıyor yemekte yemiyor ama suya girince hareket edip kıyıya gidiyor arada bir gözünü açıyor diğerleri çok iyi ama bu kaplumbağamı nasıl iyileştirebiliriz bu gün hasta olanı küçük bir kaba alıp bir çay kaşığı suyunun içine tuz döktüm ve 15 dakika orada beklettim ayrıca bende CAL-D-VİTD adında suya atılan D vitamini tableti vardı ondan ufak bir parça suyuna attım acaba bir sakıncası olurmu ! doktor babama vermiş bende ufak bir parça suya ilave ettim bilgilerinizi paylaşırsanız çok iyi olur. son olarak bu kaplumbağayı nasıl eskisi gibi sağlıklı hale getirebiliriz. bu arada rutin olarak kaplarındaki suyu hergün değiştiriyoruz günlük olarak bir kaç saat güneşe çıkartıyoruz zaman zaman yem yemiyorlar kırmızı etle besliyoruz kırmızı et ve tavuk etini çok seviyorlar.
 
Baktiginiz ortami, kaplumbagalarin kabuk buyukluklerini ve ekipmanlarinizi tam olarak yazabilirseniz daha detayli yardimci olunacaktir. Gecmis olsun
 
Cvp: gözleri kapalı ve yemek yemiyor

açıkcası kaplarının genişliği yaklaşık en : 30 cm ye uzunluk : 15 cm civarı birde tırmanma alanları üzerindede palmiye süsü var çok büyük bir kap değil onun dışında ekipman vs. gibi şeyler yok yukarda dediğim gibi günlük sularını değişiyoruz. hasta olan kaplumbağa birşey yemiyor gözlerinide pek açmıyor. nasıl bir yol izlemeliyim iyileşmesi için !!!
 
Cvp: gözleri kapalı ve yemek yemiyor

Öncelikle hoş geldin.

Kaplumabağalar için ölüm kabı/fanus olarak nitelendirdiğimiz şeylerde bakılması, sağlığı açısından çok sakıncalı olup bir an önce akvaryuma geçmenizi öneririm. Bu kablarda hastalanma riski çok fazla olup, ısıtıcı ve filtre kullanılmaması da ayrı bir hastalık riskidir.

Göz çevrisinin fotoğraflarını çekersen sana detaylı yardımcı olabiliriz. Ama tahminimce kirliliğe bağlı olarak göz enfeksiyonu olabilir. Su ısısı da önemli bir faktördür tabi. Sık ve komple su değişimi uygun değildir. Adaptasyon sorunu yaşıyordur. Hareketsizlik yemden kesilme bundan kaynaklıda oluyor. Bir vitamin alınıp yemine veya agzının kenarlarına sürerek verebilirsin.

İyileştirme konusunda da yanlış davranmışsın. Tuzun tenine değmemesi gerekiyor. Ve bizim yapımız ile kaplumbağalarınki bir olmuyor. Bizim için kullanılan her ilaç onlarda aynı etkiyi göstermez, daha da kötü olabilir.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Şu yazıyı okuyup acilen uygulamaya geçmen gerekiyor. Hastalığın diğerlerine de bulaşma riski ve gerekli ortam sağlanmadığı takdirde hasta olanın da daha da ilerleyerek ölmesi söz konusu olabilir.

Göz konusunda da gentagut göz damlası alıp 2-3 damla damlatabilirsin. Sonra kuru ve ısıtma lambalı bir kapta 15 dk bekletip suya koymalı. Bunu bir hafta her gün yapmak gerekir.

Gerçi birde kuru alan söz konusu. Sen linkteki yazıyı okursan bilgi edineceksin zaten sonrasında burada yardımcı oluruz sana.

Geçmiş olsun.
 
Oncelikle gecmis olsun..
Ekipman gercekten cok onemli
Hasta kaplumbaganin toparlanmasi ekipmana bagli kesinlikle...
 
Cvp: gözleri kapalı ve yemek yemiyor

Emin sağ olsun her konuya değinmiş. Dediklerini acilen yapmanız gerekiyor. Verdiği linkteki konuyu okuyup hemen uygun sistem kurulmalı.

Göz enfeksiyonu filtresiz sistemde ve sık komple su değişiminde olur. Bunun tedavisini Emin yazmış. Ancak şartlar düzelmeden tedavinin anlamı yok. Yapılan uygulamalardanda zarar olmadan çıkmamasını umalım. Özellikle tuz böbrekler için çok çok zararlı.

Yemden kesilme göz kapanmasına bağlı olduğu gibi ısı değerleride tetiklemiştir. Su ısıtıcısı yok, kuru alan lambası yok. Hayvanların metabolizma çökmeye başlar ki biri nasibini almaya başlamış.

Beslenme çok kötü. Et vs hepsini bırakıp uygun yemlere alıştırılmalı. Gerekirse aç kalarak alışmalılar. Ama bunu hasta olan için değil sağlıklılar için yapmalı. Bu verilenlere alışanların normal yeme dönmesi bu şekilde sorunlarla oluyor. Sera raffy p, sera raffy I ve sera mineral yemlerden hangisi eksikse alınmalı.

Dediğim gibi sistemi kurmak için hızlı hareket gerekir. Bunun içinde konu açıp danışabilirsiniz. 3 kaplumbağa için gereken kısa süreli yada ömürlük sistemleri size anlatırız. Bunları danışarak yapınki hatalı ürün almayın.

Geçmiş olsun.
 
Cvp: gözleri kapalı ve yemek yemiyor

en başta ölüm kabından alıp akvaryuma geçmelisin. hayvanın akciğer enfeksiyonuna yakalanmış olması muhtemel. tuz kesinlikle uygulanmaz. sadece mantar olması durumunda. diğer vitaminde olmaz. petshoptan vitamin damla alacaksın bu konuda en iyisi sera reptilindir. mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491 bunu bulamazsan jbl veya başkasını alabilirsin. kabuk jeli varsa onu kaldır at o da ölümcül sebep doğurur ve hiç bir işe yaramaz.

havalar soğuduğu için güneşe çıkarma işini de bırak hasta olan bu sebeple hastalığa yakalanmış olmalı. et türevli yiyeceklerde olmaz, bir an önce yeme geçmelisin. ve en acilinden ısıtıcı lamba alıp hayvanları kuru alanda ısıtmalısın. detaylar arkadaşlar tarafından verilmiş. en kısa zamanda gerekenleri yapmalısın yoksa hayvanların ölmesi işten değil.
 
Cvp: gözleri kapalı ve yemek yemiyor

teşekürler arkadaşlar


şuan için hasta kaplumbağayı diğerlerinden ayırdım küçük bir kaba koydum orada biraz rehabilite olsun diye ek birşey koymadım.
 
Cvp: gözleri kapalı ve yemek yemiyor

hayvanda başka bir belirti var mı ? görünüşünde veya hareketlerinde. yoksa sadece göz şişikliği mi var ?
 
Cvp: gözleri kapalı ve yemek yemiyor

gözleri kapalı başka bir belirti yok yemekte yemiyor
 
Cvp: gözleri kapalı ve yemek yemiyor

gentagut veya gentamisin damla alıp günde iki defa her göze üç defa damlat. akan aksın. bunu damlattıktan sonra 5-10 dakika kuru bir yerde beklet. sonra akvaryuma al. su temiz olmalı bunun yanında kuru alanı ısıtıcı lamba ile ısıtmayı unutma. ayrıca mavi metilen damla alıp her su değişiminde bir damla damlat.
 
Geri
Üst