Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İştahsızlık( Kuru Yeme )

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
Katılım
23 Şub 2014
Mesajlar
343
Merhaba arkadaşlar ben evde hem un kurdu besliyorum ekstra olarak kuru yemlerim var. 1 senedir baktığım kaplumbağamda son 3-4 gündür iştahsızlık var. Ama canlı yem elden verince yiyor. Kuru yemleri görünce yemiyor tarihi geçmesine 1 ay falan kaldı yinede bozulmştur diye vermiyorum yeni yemleri sipariş verdim 2-3 güne gelir. Fakat 2016 ya kadar olan yemler var onlarıda yememeye başladı önceden 1 t ane bile bırakmazdı suda şimdi attıklarımın yarısı suda yüzüyor
 
Cvp: İştahsızlık( Kuru Yeme )

aytekin, hayvan canlı yeme alışmış. diğerleri tatmin etmiyor artık. bu etle besleme durumu gibi olmuş. yumuşak ve lezzetli olanı tercih ediyor.
 
Cvp: İştahsızlık( Kuru Yeme )

Kaplumbağanın önceki beslenme şekline göre durumu iştahsızlık ya da yem şeçme olarak değerlendirebiliriz.Şayet canlı sık olarak canlı yem ile beslendiyse;Cem'in ifade ettiği gibi yem seçiyordur.Bu insanlarda da gözlemlenebilecek bir davranış.Alışkanlıkla ilgili.Diğer durumda yem ile ilgili bir sıkıntı olabilir.Zira yemin tazeliğini koruması için kullanılmaya başlandığından itibaren yemleme dışında ağzının kapalı olması gerekiyor.
Kaplumbağa 10 cm'e ulaştığına göre bitkisel beslenmeye de başlanması gerekiyor.
 
Cvp: İştahsızlık( Kuru Yeme )

Arkadaşlar benim erkek kaplumbağada da son bir haftadır bir iştahsızlık var. Dişi çok iştahlı ve heme tetra, hem de kurutulmuş Gammarus yemi gayet güzel yiyor. Erkek ilk başta Gammarustan çok az yedi, şimdi verdiğimde umursamıyor, oralı bile olmuyor. Tetrayı da öyle iştahlı yemiyor artık. Aklı fikri çiftleşmekte. Dişiye sürekli kur yapıyor. Dişi nereye gitse onu takip ediyor. Yeminle dişinin gözlerinin içine bakıyor resmen. Acaba çiftleşme zamanı geldi diye mi bu iştahsızlığı sizce?
 
Erkek kaplumbağalarda belli dönemler testesteron seviyesi tavan yapar. Bu dönemler iştahsızlık görülebiliyor. Çok iştahlı olmasada bir iki günde bir bir kaç tane yiyorlar.

Sera raffy p veya sera carnivor yemde almalısın. Elden besliyor isen jbl tortil yemde al. Bunu da seviyorlar Küçük kutuda olanını. Bu yem dibe batar. Onun için tek tek vereceksin. Bunu ağızlarına sığmazsa ikiye kırıp elden de verebilirsin. Yada cama yapıştırırsın gelip söküp yerler.
 
Cvp: İştahsızlık( Kuru Yeme )

Tamamdır. Yani bu dönemde böyle olmaları normal diyorsun. Olağan bir şeyse sorun etmeme gerek yok öyleyse. Çevremde Sera yemlere hiç dikkat etmedim. Bir de onu deneyeyim bakalım.
 
Sera yemler her daim kullandığımız yemlerdir.

Hayvanın hal ve tavırlarında durağanlık ve sürekli dinlenme kuru alanda kalma isteği hastalık belirtisidir. Hayvan hareketli ise sorun yok.
 
Cvp: İştahsızlık( Kuru Yeme )

Yok tam tersi gayet hareketli. Ha bazen ışığını yakmadığım halde yine de kuru alana çıkıyor ama bu bir sorun değildir sanırım.
 
Öyle bir meyili varsa yaz dönemi gibi 12 saat ısıtma açık dursun. Kışın normalde 10 saat yakarız. Eğer kuru alanda uyuma meyili varsa mavi renk 40W armut ampulden kullan. Bu ortamı loş tutar hayvan ısınırken ışıktan rahatsız olmaz.

Kuru alana çıkma ve durma sebeplerinden biri su çok soğuk ise veya su sıcak olup su içinde tutunacak yer bulamazsa olur.

Ayrıca uyuma alışkınlığına da bağlı. Bendekilerden biri cama vantuz ile tutturduğum oklavaya tutunup uyurken diğerleri tabanda uyuyorlar.

Hayvanlar büyüdükçe ciğerleri genişler ve nefeslerini kontrol edebilme yetenekleri gelişir. İlk başlarda yarım ila saatbaşı yüzeye çıkıp nefes alıp inerlerken 15-16 cm sonrası tabanda nefes almadan sabaha kadar uyuyabiliyorlar.
 
Geri
Üst