Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Junior Jaws

Kapluştron

SKF Delisi
Katılım
1 May 2013
Mesajlar
938
Merhaba arkadaşlar benim çok yakın bir arkadaşımın kapluşu var onun durumuyla ilgili bilgi almak istiyor yardımınıza ihtiyacı var telefondan yapamadığı için üyeliğini ben yaptım fotolarını da ekleyeceğim o altına sorunuyla ilgili bilgiyi ekleyecek şimdiden yardımlarınız için teşekkürler :)

mailto:/img14/1822/v8lc.jpg
mailto:/img29/2714/7wxa.jpg
mailto:/img853/2508/w3e8.jpg
mailto:/img17/5124/lbao.jpg
mailto:/img46/1598/q5f3.jpg
mailto:/img28/9679/9j4b.jpg
mailto:/img826/4448/rgll.jpg
Kapluşumuz bu ayrıntıli bilgi birazdan gelecek .
 
Gozleri bir kaç gündür kapali acamiyor ozellikle sağ gözü baya sis ben enfeksiyon olabileceğini düşündüm bu yuzden teramycn surdum kulak copuyle daha sonra sol gozunu biraz acti ama yine kapadi surekli uyuma halinde, yemek yemesinde hic bir problem yok ama ben endiseliyim


Gozleri bir kaç gündür kapali acamiyor ozellikle sağ gözü baya sis ben enfeksiyon olabileceğini düşündüm bu yuzden teramycn surdum kulak copuyle daha sonra sol gozunu biraz acti ama yine kapadi surekli uyuma halinde, yemek yemesinde hic bir problem yok ama ben endiseliyim
 
Vitamin eksikliği olabilir diye düşünüyorum yemlere ek vitamin veriyor musunuz ve su temizmi ? Su eğer pisse iltihaplanma olabilir.
 
Cvp: Junior Jaws

Hoş geldin Hülya.

Öncelikle dipteki taşlar yerine silis kum olması kaplumbağanın sağlığı için daha iyi. Kaplumbağanız sanırsam 10 cm ve üstü. Kabuk değişimi süreçleri geçirebilir veya geçirmiştir. Bu silis kum sayesinde süreci daha iyi atlatabilir.

Hastalık konusunda da suyun derecesini 28 altına düşürmeyin. Suyun temiz olmasına özen gösterin.

Teramycn ilacını günde 2 veya 3 kere sizin de uyguladığınız gibi kulak pamuğu ile göz etrafına sürün ve suya koymadan 10-15 dk bekletin. Bu şekilde 1 hafta uygulamanızı öneririm. İsterseniz bir veteriner hekim kontrolü de yaptırabilirsiniz. Genellikle bu tür hastalıklar pis ve kirli su durumundan meydana gelmektedir. Ayrıca yemlerine vitaminde damlatmanızı öneririm ki bitkin düşmesin vücut yapısı yem yemeden kesilmesin.

Birde yem olarak açık paket önermiyoruz. Bunların yerine sera raffy P ve Sera raffy I kullanabilirsiniz.

Gördüğüm kadarı ile akvaryumunuz da ısıtıcı ve filtre yok. En yakın zamanda temin edilip tedavi süresince ısı ve temizlik konusuna diikat edilmeli. Gerçi bu sadece tedavi süresinde değil her zaman için başlıca olması gerekenlerdir.

Bir ısıtıcı lamba eşliğinde kuru alanda yapmanız gerekmektedir. Kaplumbağalar günlük istedikleri zaman kabuklarını kurutabilecekleri bir kuru alana gereksinim duyar ve burada. Ek olarak uvb lamba da temin etmelisiniz ki günlük doğada güneşten alabildikleri devit 3 kaynağını bu lambadan sağlayabilsinler ve kemik gelişimleri sağlıklı olabilsin. Geçici bir süre için eczaneden devit 3 alınıp ağız yolu ile de verebilirsiniz ama dediğim gibi geçici bir süre.

Forumda gerekli alanları ( Kuru alan, ısıtıcı, filtre, bakım ve hastalık türleri) okuyarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Şimdiden geçmiş olsun. İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar
 
Hayir ek bi besin vermiyorum acikcasi ve suyu temiz cok ozen gösteririm 6 yildir ilk defa boyle birsey oluyor. Teşekkür ederim yardiminiz için


Hmm anlıyorum sizi peki yem konusunda ve vitamin konusunda daha dikkatli olurum bundan sonra evet hic kullanmadim filtre ve ısıtıcı 6 yildir bende ama ... onerileriniz icin Teşekkürler detayli bilgileri okurum ve en kisa zamanda temin ederim
 
cinsiyeti hakkında ne düşünüyorsunuz görünürde başka bir problemi var mı sizce
 
Cvp: Junior Jaws

Kabuk değişimi hakkında kum ve altına girip kabuklarını sürtebilecekleri bir mango kökü alınırsa iyi olur. Cinsiyeti için Kuyruğunu biraz daha yakın net ve tırnaklarını çekerseniz daha net yardımcı olabiliriz. 6 yıl baktığını belirtmişsin ama maşallah bünyesi iyiymiş diyeyim yoksa küçüklüklerinde hastalığa yakalanma riskleri daha fazladır ve filtre, su ısıtıcısı, kuru alan vs olmadan iyi gelebilmiş bu duruma. Birde hastalığa bir kere yakalandığında tekrarlama riski de bulunmaktadır.

Aslında 6 yaş için kabuk boyu da küçük geldi bana tahminimce en azında 17-20 cm ya kadar çıkabilirdi. Bu kullanılan yemlerden ve yüzme alanları kısıtlı olmasından da kaynaklı olabiliyor. Çünkü yüzdükçe kas gelişimleri de bununla doğru paralelde gelişiyor.

Tekrardan geçmiş olsun.


Birde bir adet kaplumbağa için küçükken 50 litre ve üstü alan lazım iken bu yetişkinlerde 100 litre üstü olmalıdır. Ömürlük bir akvaryum için (filtre, su ısıtıcı vb malzemeleri değişme gereksinimi olmadan ) 150 litrelik bir akvaryum ideal olacaktır. Tabi daha fazlası da olabilir.
 
Cvp: Junior Jaws

Duygu aslında sende biliyorsundur eksikleri. Bir çoğunu söylemişsindir. Akvaryum hiç uygun değil. Gene de hayvan bugüne kadar sorunsuz iyi gelmiş.

Dipteki çakıllar kabuklar arasında dışkı ve yem artığı barındırarak suyu olumsuz etkiler. Bakteri oluşumuna sebep olur. Bununda iki hastalığı tetiklediğini biliyoruz. Göz enfeksiyonu ve kulak iltihabı.

Akvaryumda ısıtıcı ve filtre yok. Bunlar su değerleri ve hayvanın metabolizması için önemli. Sık ve komple su değişimi uygun değil. Hayvan sürekli adaptasyon sorunu çekiyordur. Hareketlerinin yavaşlamasıda su ısısı kaynaklıdır. Gece gündüz ısı farkından bu akvaryum çok etkilenir.

Kuru alan ve ısıtma lambası olmamasıda büyük eksik. Bu bölgedeki ısıya çok ihtiyaçları var.

Akvaryumun küçük olması hayvan gelişimini zaten olumsuz etkilemiş. Yüzemediği için kas gelişimide eksik olabilir. Uygun akvaryum kurulup hayvanın bakım şartları düzeltilmeli.

Göz içi sadece merhem olmaz. Şişmiş ve kapalı göze gentagut göz damlası alıp bir damla damlattıktan sonra kuru ve ısıtma lambalı bir kapta 15 dk bekletip suya koymalı. Bunu bir hafta her gün yapmak gerekir.

Genel bir bilgi için aşağıdaki konu bir kez okunursa iyi olur.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html


Yem konusuna ve diğer konulara Emin de değinmiş. Resimdeki yemleri önermem. Sera raffy p, sera raffy I, sera mineral ve sera vital yemleri almalısınız. Bunları alıp beslenme programı yapmamız için konu açınki size tam bir program yapalım. Arada hayvana kıvırcık verebilirsiniz. Ancak akvaryum kurulumunu hemen yapmalısınız. Tedavi etmeye çalışılsada bu şartlarda iyileşmesi zor iyileşse dahi tekrarı yada başka hastalıkların başlangıcı olabilir.
 
Cvp: Junior Jaws

hoş geldin ve geçmiş olsun. bu durumun hastalıkla bağlantılı olmadığını düşünürsek buna sebep olan şeyler. diptekilere bağlı olarak suyun kirlenmesi, soğuk su ve musluk suyu kullanılması sayılabilir. suyun çok sık değişmesi kadar uzun süre bekletilmesi de bu tip bir sorun çıkarabilir. arkadaşlar detaylı açıklama yapmışlar ben o konulara girmeyim. senin yapacağın şeyler filtre ve ısıtıcıyı bir an önce almak, ama daha önce kuru alan ve ısıtıcı lamba temini. hayvan kuru alanda ısıyla kendini kurutsa belki bu kadar ciddi bir durum olmazdı. sürekli suda, bu yüzden ilacın etkisi de yeterli gelmiyor. kuru alan ve ısıtıcı lambayı kurduktan sonra eczaneden gentamisin damla alacaksın bunu sabah akşam her göze üç damla damlat. bunu bir hafta bu şekilde uygula. su olarakta damacana su yani içme suyu kullan. mavi metilen damla alıp su değişiminde bir damla damlat.


teramicyni damlayı kullandığında bırak.
 
Ama cesme suyu kullanmıyorum icme suyu ve sk temizliyorum bide gune fazla cikariyorum belki bu yuzden bu seneye kadar gelmiştir :) haklisin yasina goreboyutu ufak ama büyümemesini cok istemiştim . Yemini değiştirdim sizin dediginiz gibi isitici ve filtrede temin edilir en kisa zamanda tesekkur ederim yardımlarınız için ve hareketleribde aorun yok görmemesine ragmen eskisi gibi hareketli ..
 
Cvp: Junior Jaws

Sadece filtre ve ısıtıcı olmaz. Kuru alan ve lambasıda gerekiyor. Ayrıca hayvan burada bakılmamalı. Su hacmi ve yüksekliği çok yetersiz. Yüzemediği içinde zaten 6 yılda bu daracık yerde hiç gelişememiş. Önce akvaryumu alıp ekipmanları buna göre almalı. Isıtıcıda filtrede su hacmine göre kapasiteye sahiptir. Akvaryum kurulunca buna göre alınanlar çöp olur. Akvaryumda acil durumda. Hayvanın büyümemesini istemek olurmu hiç. Her canlı düzgün bir gelişimi hak eder.

Hayvanın cinsiyetini belirlemek için biraz gelişmesini beklemek gerekecek. Ama bana göre sanki erkek çıkacak.
 
Bana da nedense hep dişi gibi geliyor ilk gördüğümden beri :). Ama siz daha iyi bilirsiniz. Eksikleride doğru biçimde tamamlaması için de yardım edeceğim :)
 
Sen hem gereken bilgiyi verirsin hemde seçimlerde yardımcı olursun Duygu. Bu anlamda arkadaşın şanslı. Konuya vakıfsın nasılsa. Takıldığınız yer olursa danışmayı unutma.
 
Geri
Üst