Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kamlumbağam Çok İştahlı

mkorkmaz

Yeni Üye
Katılım
10 Nis 2018
Mesajlar
17
Merhabalar herkese,

Biraz değişik olacak ama benim kaplumbağam çok fazla iştahlı. Genelde iştahsızlığından şikayetçi olunur ama ben kararsız kalıyorum yeminde. Kafasının hacmi kadar sabah ve akşam yemleme yapıyorum.7 cm kabuk boyu var. Bu ay 7. ayımız olucak. 60 litrelik akvaryumda 27 derece sıcaklıkta kuru alanında lamba desteğiyle bakıyorum. Karides ve tetra reptomin kullanıyorum yemlerine. Bu hafta kabuğuna devit 3 sürdüm 2 damla ve haftada 1 yemeğine 1 damla devit 3 damlatıyorum uv lambam bozulduğu için. Yemleme sırasında o kadar heycanlı ve istekli oluyor ki doymuyo mu acaba ondan mı böyle oluyor diye düşünmeden edemiyorum. Acaba bu kadar istekli olması doymadığından mı bu konu hakkında bilgi almak istedim. Ben yemlemeyi elimle yaparım hep. Bu sıralar o kadar çok şevkle yiyor ki yemini arada parmağımıda götürmüyor değil ^^  Bu kadar iştahlı olmasının sebebi nedir yemi yetmiyor mu attırmalımıyım yoksa herhangi bir sıkıntı mı sebep oluyor ?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


Birde ara sıra meyve sebze(elma,muz,marul,maydanoz vb) besinler  veriyorum. Onlarıda iştahla yiyor. Eklemeyi unutmuşum
 
Bu hayvanlar kış uykusuna yatan grup hayvanlardan oldukları için yağ depolama eğilimleri, doyma (açlık eşiği) sınırını yüksek tutar. İştahlı olmasının sebebi budur. 1 stick yem yada 2 gammarus artırabilirsin. Sera carnivor yada sera raffy P yem de alırsan iyi olur. Bileşenler emsal yalnız carnivorda mineral yem ve protein yemler içiçe simit şeklinde; P'de protein, mineral ve tahıllı içerik ayrı ayrı sticktir.

Meyve fruktoz içeriklidir. Onun için çok nadir olabilir. Haşlanmış yumurta akı verebilirsin. Maydanoz çeşit anlamında 2 yaprak olabilir. Bu yağ yakar ama fazlası böbreğe zararlı. Roka tere verme. Marul, kıvırcık, hindiba ağırlıklı olsun. Çok fazlada verme hayvan bıkmasın. Sonuçta repto yosun içerikli yem.

Kabukta sıkıntı var mıydı? Yoksa devit sürmene gerek yok.
 
Kabukta beyaz lekelenmeler vardı. İnternetten araştırdım kireçlenme diyolardı. Diş fırçasıyla temizledim biraz azaldı. UV lamba kullanamadığım için şuan devit kullanıyorum. Kabuğun bazı kısımlarında kalkmalar var. Kendini yeniliyo gibi
 
Çok yoğun kireç ve plaka katmanlaşması yok ise kabuğa uygulama yapmıyoruz. Bu işlem hayvanı strese sokmakla birlikte devitin kabuk yoluyla emilimini sağladığı için fazla D vitamini birikmesine neden olur. Bu sebepten küçük hayvanlarda bu uygulama yapıldığında ağızdan vermiyoruz. Yetişkin hayvanlarda duruma göre bu tolere edilir. Kabuk yapısı kalındır. Emilim az olur.
 
Cvp: Kamlumbağam Çok İştahlı

Kabuğunda bir sıkıntı gözüküyor mu fotoğraftan baktığınız kadar.

[attachment=2981][attachment=2982]
 

Ekli dosyalar

  • 20181222_133822-min.jpg
    20181222_133822-min.jpg
    327.9 KB · Görüntüleme: 97
  • 20181222_134245-min.jpg
    20181222_134245-min.jpg
    549.9 KB · Görüntüleme: 69
Gayet sağlıklı ve güzel. Gensel hata yok. Şekli de kusursuz deformasyon yok.
 
Kabuğunda bazı yerler kalkıyor. Kendi atar mı yoksa benim mi almam lazım.
 
Hayvan küçük, kemik yapısı daha sertleşmemiş almaya çalışırsan hasar verir kanatabilirsin. Kendisi atar. Şu aşamada birşey yapmana gerek yok. 8 cm kabuk boyu civarı mango yada mopani kökü alıp akvaryuma koyarsın hayvan altına girip sürtünerek atar. 10*30-35 cm gibi. Altına rahat girip çıkabileceği şekilde. Yalnız dişiler pek rağbet etmiyor. Genelde erkekler meyilli.

Bu dönem plakalar esnek ve incedir. Hayvanlar yiyerek kalsiyum alırlar. Düşerde tabanda bulamazsan sebebi odur. Bazı hayvanlar tek tek atarken bazılarında katmanlaşıp peşi sıra çıkar.
 
Çok teşekkür ederim. Her soruma cevap verdiniz çok yardımcı oldunuz ?
 
Geri
Üst