arkadaslar arada bir zıpır kaplumbagam Babür'ü güneslenmeye balkona cıkarıyorum. bazen dısarı cıkmak icin oyle debeleniyodu ki dayanamayıp salıveriyodum. bugun de oyle yaptım, balkonun kenarlarında içeri donuk mermer kısımlar oldugu icin icim rahattı. onları asamayacagını dusunmustum taaa ki bugune az onceye kadar... insan gorunce korkuyor rahat hareket edemiyor diye içeri gittim. biraz sonra geldigimde yoktu , aradım taradım yok yok.. sonra "amanınnn" dedim sakınnnn.. bir de asagıya bakayım ki ne goreyim?? Babür'üm asagıda ters donmus yatıyor. bir panik asagı indim baktım kabugunda sol pencesine yakın bir yerde biraz kan var kabugunun o kısmı zarar gormus sanırım , olmemişti yasıyordu cok sukur.. hemen yukarı cıkardım yuvasına temiz su koyduktan sonra yerlestirdim. sokta oldugundan mı bilmiyorum hayvan afallamıstı tabii.. normal hareket edebiliyor ama sol pencesi titriyor arada. kaplusum olecek miiii???? (( offf ya cok korkuyorum bişi olcak diye. acaba duserken kolunu mu incitti? kabugunun kenarındaki incinme ciddi bişiye donusebilir mi? bilenler bilgilendirsin lutfen. ne diye cıkardım ki yuvasından yaa , aptal kafam,acaip vicdan azabı cekiyorum. normal gibi gorunuyo su an. insallah atlatır bişicik olmaz Babürüme