Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluş nasıl beslenir?

tosbik57

Bordo Bereli
Katılım
16 Nis 2013
Mesajlar
1,348
su kaplumbası ne yer ? nasıl beslenir...


Arkadaşlar ben 5 gün sonra bir su kaplumbası alacaım.. Ama nasıl beslenir , ne yer ne icer bilmiorum .. Bu konu hakkında bilginiz varsa konuya yazmanızı rica ederim :D
 
Cvp: kapluş nası beslenir?

emre senin diğer mesajında yazdığın konuyu buraya naklettim. bunu kendi adına mesaj açıp oraya nakledip silebilirsin.

tosbik57' Alıntı:
ben 5 güne bir su kaplumbası alıcam ama yuvası icin ne gereklidir bilmiorum lütfen yardmcı olurmusunuz?


yuvası icin ne gerekliyse fiyatlarıyla beraber yazarsanız cok sevinirim :D


simdiden tesekkürler :D




Gerekenler bu konuda yazılı. Hem bu hayvanı almadan önce neler almanız gerektiğini tam olarak görürsünüz.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Buda beslenme konusunda fikir verir.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Fiyat konusu ekipmana göre değişir. Ama tek kaplumbağa için ömürlük sistemöi kuracaksınız onu belirtin. Eğer ömürlük kurarsanız akvaryum daha büyük ve ekipmanlar buna göre olur. Ama bir yıl idare edeyim derseniz 2/3 masrafla sistemi kurarsınız. Buda bir sene sonra akvaryum ve ekipmanların çöp olması demektir. Çünkü su hacmine göre ekipman alınır.
 
RE: kapluş nası beslenir?

saol arkadaşım... Bana ettiğin yardımlar cok isime yarayacak :D


Arkadaslar bu konu hakkında bilgileriniz varsa lütfen konuya yazınız... :D


Arkadaslar su kaplumbaları cok obur diye duydum... Marul ,salatalık,domates yiyebiliyormus sizce bu doğrumu.Su kaplumbası almadan önce bunları ögrenmek istiyorum.. Cünkü kaplumbaların nasıl beslendigini bilmeden ona iyi bakamam ve kücük dostumum cok sayıda rahatsızlığı olabilir.... :D iste bu yüzden konuya bir kac bilgi yazarsanız cok iyi olur :p
 
Cvp: kapluş nası beslenir?

dostum bu site istediklerini almak konusunda bütün sorunlarını aşağı yukarı giderebilecek bir site, araştır iyice, çünkü onlar bizim dostlarımız ve gerçekten iyi bakılmayı hakediyorlar.. bize muhtaçlar ve ihmalimizin sonucunu hasta oluyorlar yada Allah korusun canlarıyla ödüyorlar ,bunu istemeyiz hiç bi zaman..
 
RE: kapluş nası beslenir?

Sana katılıyorum arkadasım... cok dogru yazmışsın :D


iyi bakılmadıkları zaman hasta olabiliyorlar :(
 
Cvp: kapluş nası beslenir?

fatih hayvanlar yavru iken protein ağırlıklı beslenirler. kabuk boyu 6-7 cm'ye geldiğinde yavaş yavaş ot ağırlıklı ürünlere başlama zamanı gelir. yavru iken bakımında titiz davranılması gerekir. narin oldukları için en ufak bir olumsuzlukta hastalanma ihtimali ortaya çıkar. büyüdükçe yemlerinde farklı çeşitler artar. yem harici ürün vermek sakıncalar doğurabilir. özellikle tatlı ve tuzlu yiyecekler, öğünlerinde yer almaz. ve işlenmiş etlerde aynı şekilde içinde bulunan sodyum vücutlarına zararlıdır.

şunu da belirteyim bu hayvanlar gerçekten sorumluluk ve özveri ister. ömürleri takriben 25-30 sene arasıdır. ve boylarıda gene bu kadar olur. ortalama bir hayvan için ömürlük akvaryum suyu 100 lt olmalıdır. ve ona görede ekipman lazımdır. bunları göze alıyorsan beslemeye başlayabilirsin. alıp bakayım sonra veririm bir yere dersen bu hayvana eziyetten başka bir şey olmaz.
 
Önemli değil Cem. Mesaj içeriği senin için uygunsa kalabilir. Bu arada yarın Ankara yolcusuyum. Bir kaç gün işim var. Neyseki yemleme konusunu hallettim.

Esas konuya gelecek olursak; Öncelikle beslenme olsun kurulacak sistem olsun yukarıdaki iki konudan bulabilirsiniz. Bu hayvan için almanız gerekenler iyi bir su hacmi olan akvaryum, ona uygun debili filtre, uygun ısıtıcı, kuru alan, kuru alan ısıtma lambası ve mümkünse uvb lamba. Kısaca burada da değineyim. Bu hayvanların doğru oranda, hızda büyümesi ve kas gelişimi için su hacmi derinlik dahil çok önemli. Yavru bir kaplumbağa 50-60 lt su olan bir akvaryumda olmalı. Erişkin olduğundada 100 lt ve üzeri bir su hacmi gerekirki daha fazlası tabiki onun için çok daha iyidir. Buna göre alacağınız akvaryum ve ekipmanları önceden burada bizden destek alarak belirlemeniz iyi olur. Hatalı ekipman yada yetersiz sistem durumu oluşmaz. Filtre önemlidir. Akvaryum suyunu filtre ile femizlemeli ve kısmi su değişimi yapılmalı. Komple su değişimi uygun değil ve hasta olabilir. Sürekli yeni suya adapte olmaya çalışan bünye yorulur. Su ısısı 26-28 derece arasında olmalı. Filtre ve ısıtıcı 24 saat çalışır. Kuru alanı hazır alabilir yada yapabilirsiniz. Bu alan çok önemli. Bu alanı lamba ile ısıtıp 31-33 derece yapmalısınız. Lamba uva içerikli olursa çok makbul olur. Soğukkanlı hayvanlar olan kaplumbağalar burada vücut ısılarını yükseltir. Bunun faydası iştah, sindirim, hareketlerde canlılık ve üremede görülür. Lamba gündüz 10-12 saat sabit yanar. Gene kuru alana gündüz 4-6 saat sabit ısıtma lambasıyla aynı anda yanan uvb lamba konumlandırmak gerekir. Bu d vitamini sentezi için gerekir. Yazın elverişli hava şartlarında uygun ortam hazırlanırsa doğrudan güneşe maruz bırakılarak güneşlendirme yapılabilir.
Beslenme yavru kaplumbağalarda protein ağırlıklıdır. Günde iki öğün kafa hacmi kadar verilir. Ana ve ek yem olarak iki grup yem vermelisiniz. Tetra reptomin iyi bir ana yemdir. Sera raffy I da gammarus içerikli iyi bir ek yem. Günlük öğünün 2/3 miktarını ana yem, 1/3 miktarını ek yem yapabilirsiniz. Birde sera mineral destek yeminden alıp haftada bir kez verdinizmi çok iyi olur. Yavru kaplumbağaya bu yemler işk başta kafi. 8 cm boya kadar gerekmesede arada alışması için kıvırcık ve salatalığın kabuksuz sulu olmayan tarafından verebilirsiniz.
En olması gerekenleri anlattım. Atladığım noktalar varsa detaya gireriz.
Ancak son olarak değineceğim konu önce sistemi kurup sonra kaplumbağayı edinin. Hayvan hiç risk almasın.
 
Hayvanı edinmeden önce buraya bakmanız ve sistemi kurmanız çok iyi. Bu anlamda şanslı bir hayvan olacak. Bir çok kişi kaplumbağayı pet shopların doğru olmayan yönlendirmesiyle alıyor. Ya hayvanlar hasta olunca yada sonra meraktan bu bilgilere erişiyorlar. Tabi yeni sistem kurmanın yükü baştan hesap edilmeyince bu hazırlıkta ya çok uzuyor yada uygulamaya geçilemeyerek hayvanın eziyeti devam ediyor. Bir çok hayvan hastalıklarla mücadele ediyor. Hatta bu aşamada da (tedavi) sorumlu hareket edilmemesi bir çoğunun hayatla vedalaşması ile son buluyor.

Bu anlamda sizin yaptığınız en nadir ama en doğru hareket olacak.

Yazı biraz uzun oldu ama mesaj esasen herkesin sorumluluk alması içindi.
 
mesajın uzun olması hic bir sıkıntı olusturmaz ... benim bilgilenmem icin mesajın uzun olması daha iyi... :D yazdıgın icin saol :p
 
Geri
Üst