Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kara Fatma verdim

morgeus

Bronz 2 Üye
Katılım
22 Ara 2014
Mesajlar
92
Merhaba. Bugün hatta demin kaplumbağam Çisiye (6cm) hamam böceği veya kara fatma gibi büyük bir böcek verdim. Henüz dişleri güçlü olmadığı için hepsini yemedi (kafasını kopardı :ermm: ) neyse onu ısırmadan önce falan ön pençelerini titretiyor ve öyle ısırıyor. İlk kez gördüm bu normal mi?


Sadece bir kaç küçük parça kaldı :ashamed0006:
 
Cvp: Kara Fatma verdim

tek kelimeyle iğrençsin ben asla vermem ıyyy miğdem kalktı okurken bile
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Canlı yem özel olarak üretilmediği ya da konserve şeklinde satılan yemler kullanılmadığı sürece,canlının herhangi bir enfeksiyon kapmasına sebep olabileceği için bu tarz bir yemleme sağlıklı değildir.
 
Cvp: Kara Fatma verdim

:smile: Hepsini süpürdü


Peki, bir daha yapmayayım o zaman. Peki o ellerini titretme olayı neydi ki?
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Yemi düzgün bir şekilde yiyebileceği konuma getirmeye çalışıyor sadece.


Su Kaplumbağalarında Beslenme
Taze Yiyecekler

Linklerde beslenme ile ilgili kapsamlı bilgiler mevcuttur.
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Yok yeme dokunmadan yapıyordu. Çok garip bir şey idi, hani sıtma olunca diş titrer ya çok hızlı aynı öyle çok hızlı titretiyordu ellerini 1 saniye falan sonra lokmayı ısırıyordu. Fakat büyük lokmayı ısırırken yapıyordu, küçük parçalar kaldığında normal yedi hepsini. Henüz büyük bir parçayken ellerini titretiyordu yani.
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Bu hiyerarsik duzende baskinlik kurmak yada kur amacli yaptiklari bir hareket, buyuk ihtimal baska bir kaplumbaga sanmis :)
 
Cvp: Kara Fatma verdim

tehlikeye karşı da karşısındakine göz dağı verme amacıyla yaparlar. hayvan daha önce görmemiş ne tepki vereceğini şaşırmış. ilk başta yenilecek bir şey olduğunun bile farkında değilmiş. ısırmasıda ne olduğunu anlamak için. sonrasında yiyecek olduğunu anlayıp yemiş. yani yaptıkları sırasıyla savunma, sınama, ne olduğunu anlama ve yeme.

bir daha verme. bu hayvanlar olmadık yerlerde dolanıp her türlü pislik ve kimyasal maddelere maruz kalır ve bunlar üstlerine yapışır. her türlü etkene karşı bağışıklıkları vardır. hatta yüksek radyasyonda dahi hayatta kalabilen tek hayvandır. onun için sağlıklı değildir. sert dokuları ve eklemleri tahriş edebilir. verdiğimiz kurutulmuş yemler bu ihtiyacı fazlasıyla karşılar ve steril oldukları için zarar vermez.
 
Cvp: Kara Fatma verdim

O kadar cesit yemin suyu mu cikti da tutup canli bocek verdin hayvana
Kafasini kopartirken oturup bi de izlemen de ayri vicdansizlik
Pes diyorum resmen vicdansizlik...!
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Canlı yem vermek istiyorsan un kurdu ve çekirge iyi birer alternatiftir. Hamam böceği hiç vermemen gereken birşeydi
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Kusura bakmayın bir daha vermeyeceğim zaten
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Konu anlaşılmış. Ama bu vesile ile birlikte okuyanlar için şunu belirtebilirim. Her Tür haşere üzerinde bakteri ve mikrop taşıyabileceği gibi zehirli ilaçlara da maruz kalıp ölmeyenler Kaplumbağalar için ilave tehlikedir.
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Bunun yanında hamam böceklerinin hayran olunası bir tür organizma olduklarını söylememekde kendilerine çok büyük haksızlık olur. Çok yüksek miktarda radyasyona dayanıklı olmaları, -32 derece ve çok yüksek sıcaklıklarda hayatta kalabilmeleri, çürümekde olan besinleri yedikten sonra toprağa vererek (sanırım dışkılarıyla)  çürüme sürecini hızlandırmaları ve azot döngüsüne katkıda bulunmaları, dünya üzerindeki belkide en dayanıklı canlı olmaları...
Bunun yanında bir sitede, vücutlarında bulunan bir bakteri sayesinde kendi cinsleride dahil hemen hemen her türlü maddeleri ve canlıları yiyebildiklerini duymuşdum (kağıt mesela) Yani bakterilerin bile yemedikleri şeyleri bu fedakar minik siyah yumurcaklar lezzetle ağızlarına atıyorlar.
Şunuda hatırlatayım beyinleri ayaklarındaymış yani kafasız 1 hafta yada 1ay arası bir süre yaşayabiliyorlar.

Fakat biz insanlar her zamanki gibi en faydalı canlılara hakaret ediyoruz veya sözcük olarak anlamlarını hakaret şeklinde kullanıyoruz.

Mesela köylerde çiftçiler,halk,diğer insanlar hemen hemen herkez yılanları çok kötü bir varlık olarak tanımlar fakat bilmezlermidirki tarlalardaki fareleri ve tarım zararlılarını yiyerek tarıma büyük fayda sağlarlar.

Eşek gibi yük taşıyan hayvanın hakaret olarak kullanılması, ineklerin çok çalışıp başarısız olan öğrenciler için kullanılması... tüm bunlar büyük hatalardır arkadaşlar.

Gıda maddelerini ekmekleri kutsal sayıp üzerine basmamakda elbette güzel davranışlar. Ama unutmayalımki ekosistem bir bütündür. Biz organizmalar ve maddeler bu bütünün parçalarıyız. Kardeş gibi geçinmeyi öğrenmeliyiz!! 

Vikipedi'deki taksonomi bilgisine göre ülkemizde 44 tane yılan türü bulunmaktadır ve bunların 10'u zehirli 2'si yarı zehirli ve diğerleri zehirsizdir. Yani bir yılanla karşılaşdığınız takdirde zehirsiz olabilme ihtimali hayli fazladır..

Gerçekden zehirli olan yılanlarsa yani engerekler bahar döneminde çiftleşmek için gezip dururlar. Erkek yılanlar dişinin kokusunu çok tahrik edici bulur ve çılgınlar gibi takip ederler. İşte genellikle bu tür zamanlarda yılanlarla karşılaşabilirsiniz. Karşılaşdığınızda eğer konu hakkında bilgi sahibi değilseniz yapmanız gereken tek birşey vardır--) Arkanızı dönüp yürümek/koşmak yılancağız sizin gibi büyük ve heybetli bir canlıyı avlamak istemeycekdir. Çünkü türkiyede yaşayan en büyük yılan 2 metre civarı bir türdür.

Tabii ben bunları yazıyorum ama türkiyede yanlızca urfa civarında yaşayan çöl kobrası türünü (çünkü urfa çok sıcakdır ortadoğudaki çöllerden sıcak hava akımlarının gelmesiyle türkiyedeki en sıcak ildir) görsem arkama bakmadan vücudum salgıladığı adrenalin sayesinde isa kertenkelesi gibi kaçarım haa :D
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Bu tanım ingilizcede "Earthling" olarak geçmekte.Tam olarak kelime karşılığı yeryüzünde bulunan kimse(herhangi biri ya da herhangi bir şey).


Bu terimi konu alan bir belgesel de bulunmakta.
Earthlings (Wikipedia)


[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ibuQ-J04eLQ[/video]
 
Cvp: Kara Fatma verdim

hamamböcekleri kafası koptuktan sonra 9 gün yaşayabiliyorlar. oldukça akıllı ve organize hayvanlar. zehirli bir ürün yediğinde birisi ölüyorsa diğerleri yemiyor. iletişimleri kuvvetli tehlike anında kıpırdamadan durup birinin ses çıkarmasıyla aynı anda kaçıyorlar. bizzat şahit oldum bu hadiseye. çok hayvan oldu mu odaklanma zor olduğu için yakalanması zor.

yılanlara gelirsek zehirli olanlar üçgenimsi kafaya sahip olanlar. kafadan itibaren dümdüz şerit gibi olanlar zehirsizdir. direk hayvana yavrularına veya yumurtalarına zarar verilmez ise takip etmezler. sürüngen olduklarına bakmayın oldukça hızlı ve yorulmadan gidiyorlar. bu dediğim ince uzun olanlar. zehirsizler içinde tek tehlikeli olan ok yılanı. bu hayvanların bulunduğu yerlere giderseniz elinizde mutlaka dal sopa bulunsun.
 
Cvp: Kara Fatma verdim

Cem abi hamam böceklerinde yine can alıcı noktaları söyleyerek iyi bir toplama yapdın :)

Fakat yılanlarda hatan var sanırım yada benim hatam var. kral kobrası ve 2-3 piton yılanı hariç sürüngen türlerinin tamamında yavru bakımı yokmuş. Kral kobralar ağaçların dökülen yapraklarını kullanarak yumurtaları için yuva yaparlarmış ve yavrular çıkana kadarda beslenme ihtiyaçlarını gidermek haricinde yuvanın başından ayrılmazmış. Bazı piton yılanlarıda yumurtalarının etrafında kuluçkaya yatarmış. Ama sadece bu kadar


Furkan abi, mercy for animals adlı bir sayfanın yayınladığı mazlum hayvanların fabrikalarda ne türden zülumler gördüğünü görsel olarak kanıtlayan videoyu izlemişdim. Bu belgeselide kesin izlerim heralde
 
Cvp: Kara Fatma verdim

amcamın arkadaşları ok yılanının yavrularını öldürmüşler hayvan bunları bayağı bir kovalamış. arabaya kendilerini zor atmışlar. yavrular açısından bilgim bu. diğer bildiğim yumurtalarını beklerlerken tehlikeli oldukları. hız konusunda bizzat kendim de şahit oldum. bahçede ot temizlerken göz göze geldik bir anda kayıp gitti. yere oturmuşum kaldım öyle dalsa kurtarırım yok ama zehirsizdi hayvan, kıpırdamayınca dönüp kaçtı. yetişemedim çitten atladı yan bahçeye. bize iyiliği bahçede akrep görürdüm. ondan sonra kalmadı. hepsini götürmüş.
 
Geri
Üst