fulyasaroz
Yeni Üye
Dün bir tane kaplumbaga aldım ama bunu uzun uzun anlatmak istiyorum. Annemle bi işten dolayı dışarı çıkmam gerekiyodu. İşimizi hallettik, eve dönüyoruz. Pet shop ve veteriner bize cook yakin. 4 tane pet shop vardı. bi tanesine girdik. Adam biz kaplumbaga secerken plastik kap getirdi.. Kaplarda igrenc otesi!!! Direk cıktım ordan dayanamadım. Bilmiyomuş gibi de sordum ısıtıcıya gerek var mı diye. Hiçbişeye gerek yok dedii.. Çok sinirlendim yok olmaz öyle birine kazandıramam ben. Yandaki pet shop a girdim. Dayımda yıllaaardır ordan alısveris yapar. Kaplumbaga sectim yanıma genc bi adam geldi 28 yasında falandır . Kapta beslemenin yanlıs oldugunu ısıtıcıya gerek oldugunu kuru alanı vb şeyleri teker teker anlattı. Annemde yanımda oldugu için ben ona gerekli oldugunu soylemiştim ama pek anlamamıştı. Adam da anlatınca artık ikna oldu. Ve oradaki hastalıklı kaplumbagalar digerlerinden ayrılmıştı. Ben hastalıklı olup olmadıgını anlayabildim ama başka bi adam gelip hastalıklıdan verme dedi cok begendim orayı . Saglıklıların da akvaryumunda dalları var, ısıtıcıları var gayet güzel idare edebilirler yani. Kaplumbagayı ısıtıcıyı aldık cıktık. Evdeki akvaryumu çıkardık. Uzun suredir kullanılmıyodu tabi yıkadık, içindende dekor için agac tarzı bişey cıktı yapay. Akvaryumu gerekli suyla doldurdum minicik zaten. Isıtıcılarının ayarı 25 derecede :shy: . Kulak çöpünün kutusu vardı dikdortgen şeffaf bi kap. Onu akvaryuma yerleştirdim üstünede akvaryumun içinden cıkanı koydum birazcık üzerine su geliyo ama kabugunu kuratabilir orda. Vantuz alıp yukarıya yapıştırmam lazım ki su seviyesini yükseltiyim. Şimdilik böyle idare ediyoruz bugun tamamen düzeltirim galiba. Isıtıcı lambalarını da koyucam :shy: :shy: . Kabuk boyu 3,5 cm daha cok kucuk.. Bize bilgi veren adamın ablasınında kaplumbagası varmış 12 sene olmuş bakalı adı da cezmiymiş . Yalnız aldıgım kaplumbaga o akvaryumdaki ısıtıcının orda geziyodu süreklii şimdide ısıtıcıyla oynuyo altına giriyo çıkıyo falan üstünden atlıyo Bi sorun var mı bunda hasta olmasından korktum yinede sıcagı isteyince :S.. Shark marka ısıtıcıda iyi sanırım.. Aranıza tamamen katılmış oldum : )
Bu arada yem de yemiyor.
Bu arada yem de yemiyor.