Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lilly ve Miky :)

Kapluştron

SKF Delisi
Katılım
1 May 2013
Mesajlar
938
Bunlarda benim kapluştronlarım paylaşmak istedim.

Bu Lilly

mailto:/img405/887/cimg0974z.jpg
mailto:/img37/2927/cimg0972i.jpg
mailto:/img22/9692/cimg0973l.jpg

Bu da hasta olan kapluşum miky

mailto:/img195/4223/cimg0975c.jpg
mailto:/img694/7032/cimg0961o.jpg
mailto:/img43/4500/cimg0965d.jpg

Durumları nasıl sizce
 
Gayet saglikli gorunuyorlar massallah ama arkadaki olum kabinda beslemiyorsunuzdur insallah
kabuk aralari da acilmaya baslamis akvaryuma uclari sivri olmayan bir tas veya mango koku konulabilir
kabuk altindaki desenleri cok ilgincmis ozellikle mikynin cok guzel :)
Saglikli bir omurleri olsun insallah


Bu arada resim tam net degil ama mikynin plaklarinda bir sorun mu var ? veya vazladan plaklar mi var kabugunda ?
 
Akciğer enfeksiyonuydu bugün tedavisinin 10. günü gözlerini açtı az da olsa yemde yiyor hafif de yan yüzmesi kaldı. Bir de gözlerini sadece güneş alan bir yere çıkarttığım da açıyor ve gözleri açık olmasına rağmen yemi bir türlü ağzına denk getiremiyor sizce nedendir?


Evet aldığımdan beri kabuğu biraz değişik bende bilemiyorum :)
Akvaryumda besliyorum sadece güneşe çıkardığımda o kaba alıyorum .
Teşekkür ederim: )
 
Öncelikle kaplumbağalara sağlıklı bir ömür dilerim. İkiside çok güzel.

Hasta olan için veterinerden mi yada nasıl bir dozaj uygulandı bilemiyorum ama antibiyotik tedavisi 10 gün sonra sonlandırılmalı yada ara vetilmeli diye biliyorum. Bunu uzmana danışmanızı öneririm. Hayvan doz aşımına maruz kalmasın.
Tedaviye olumlu cevap hastalığın ilerleme boyutu, tedavi yöntemi, sistemin yeterliliği, kaplumbağanın direnci ile alakalı olarak farklı sürelerde sonuçlanır. Besinsizliği önlemek için hayvana ağızdan vitamin takviyesi yapmak gerekir.

Gene aynı hayvanın kabuğu için konuşurak, geçen seneden beri bu tarz hayvanların gelişi daha çok arttı. Bunlar genetik olarak çiftliklerde bu şekilde doğuyor. Genetik hata olarak adlandırsakta bir hastalık değil. Yaşam koşulları iyi oldukça bu şekilde büyüyecek. Bu hayvandaki plaka sayısı emsallerine göre daha da fazla. Gerçekten ilginç.
Çiftliklerdeki üretim şeklini incelemek gerekir. Belki hızlı çoğalma için yada başka sebeplerle yapay müdahaleler oluyordur. Biliyorsunuz. Albinodan başlayıp çift başlıya kadar gibi bir çok sorunlu hayvan üretiliyor. Buralarla bağlantısı varmı bilemem ama doğada bu kabukların olması milyonda birdir.
 
Kapluslarına uzun ömürler dilerim.. bu arada miky icin gecmisolsun iyilesir insallah :smile:
 
Bu durumda baya özel bir kapluşa sahibim: ) hepinize teşekkürler peki bu yemi ağzına denk getirememe ve gözleri sadece güneşte açmadurumlarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz. Ayrıca emre bey tedavisiyle ilgili sizinle baya konuşmuştuk forumdan: ) hatırlayamadınız sanırım. Bugün ilacı son kez verip kesmeyi düşünüyorum zaten sizle de öyle konuşmuştuk.
 
Doğrudur :) Fazlaca mesajla ilgilenince hepsi hatırlanmıyor. Tedaviyi kesip konuştuğumuz gibi bir süre ara vermek gerekecek. Umarım bu esnada ilerleme olmayıp toparlar. Olmadı bir hafta on gün sonra tekrar başlamak gerekir.
Ama gözlerini açmaması yada sadece güneşte açması iyi değil. Gözlerde şişlik var mı şuanda?
Yem yememe konusunda dediğim gibi vitamin desteği şart. Zaten hastalık ve tedavide bitkin düşürmüştür. Ağzına direk vitamin damlatın. Ağzını açmazsa elinize alıp başı yukarı çevirip birkaç damla damlatın ve bekleyin. Kısmen ağız kenarından içeri sızar. Bir yöntemde ağzına dudaklara sürmek. Vitamini alacak her yöntem denenmeli ve yem yedirme denemeleri bıkmadan yapılmalı.
Geçmiş olsun, sıkıntılı bir süreç. Umarım toparlar.
 
Teşekkür ederim. Kabuğunda a yumuşama var devit 3 aldım ama ne kadar üre arayla verilmeli
 
Aslında en iyisi uvb lamba.
Devit 3 normal lambasız durumda haftada bir kez bir yeme bir damla verilir. Yumuşama varsa bu aynı miktarda üç günde bir kez, yumuşama aşırı ise bir hafta iki günde bir kez verilir. Ama yem yememe durumunda bunu uygulayanazsınız. Uvb şart olur. Hatta bir süre kabuğada sürmek çok azda olsa faydalı olur. Bunun yöntemi hayvan sudan alınır kabuğu hafifçe kurulanır vitamin deriye değmeyecek şekilde kabuğa akmayacak şekilde sürülür. Kuru ve ısıtma lambalı bir kapta 15 dk bekletilir. Sonra kabuk hafifçe kurulanarak hayvan akvaryuma koyulur. Ama kabuktan emilim eser miktardadır. Bu uvb ve devitin ağızdan alımına ek olarak yapılır. Yani sadece bunu yapmak etkisiz olur.
 
Cvp: Lilly ve Miky :)

alttaki kaplumbağanın kabuğu gerçekten enterasan şekillere sahip. emrenin dediği gibi 10 günü tamamladıysa tedavi kesilmeli. antibiyotik iyileştirdiği kadar böbrek ve karaciğerde tahribat yapar. bu dinlenme süresini en azından iki hafta yap. yem yiyebiliyorsa sera reptilin vitamin alabilirsen önceliğin o olsun. yeme bir damla damlatıp bir hafta boyunca her gün ver.

hayvan nadir bir şekle sahip o açıdan da kıymetli. emrenin dediklerini yapmalısın. özellikle ampulü alman şart.
 
Cvp: Lilly ve Miky :)

Çok tatlılar maşallah.Miky'nin iyleşmesi dileklerimle
 
Cvp: Lilly ve Miky :)

Çok özür dilerim öldüğünü bilmiyordum.Başınız sağolsun.:'(
 
Önemli deil bende sizin konunuzda öldü diye yazdığımda sizinde burda yazmanız tesadüf oldu. : )
 
Geri
Üst