Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sarımsak olur mu? ( antibiyotik amaçlı)

Uralc92

Yeni Üye
Katılım
12 Eyl 2012
Mesajlar
10
merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım. benim 3 tane kaplumbagam var nisanda aldım ve 6 aydır benimleler. 2 tanesi oldukca büyüdü 5-6 cm kadar oldu fakat birtanesi hemen hemen aldıgımdan beri hiç büyümedi. onu ayrı bir tanka koydum biraz canlandı zannedersem digerleri onu rahatsız ediyorlardı. neyse belki bir rahatsızlıgı vardır diye düşünüyorum ve sarımsagın dogal antibiyotik oldugu için buna yardımcı olabileceğine inanıyorum. şimdi sorum şu: acaba kaplumbağama sarımsak yedirmem dogru mu yanlıs mı olur. tesekkürler.


akciğer enfeksiyonu yok çünkü hiçbir belirti yok. gözlerde bir sorun yok kabukta bir sorun yok. belki bir parazitmi var diye vücudunda endiseleniyorum. kafama göre de tedavi uygulamak istemiyorum bu yüzden sorayım dedim. tesekkürler
 
Cvp: Sarımsak olur mu? ( antibiyotik amaçlı)

Daha önce kaplumbağa ve sarımsak ikilisini deneyen oldu mu emin değilim doğrusu.Fayda ve zararları hakkında bir öngörüde bulunmak zor benim için.
Kaplumbağanızda ki sorun ne tam olarak?
Yem mi yemiyor ya da tek sorun büyümemesi mi?
 
Cvp: Sarımsak olur mu? ( antibiyotik amaçlı)

Sarımsağın kapluş metabolizmasına nasıl etkileri olur bir veterinere danışmak lazım, eğer hastalığı yoksa ayrı yere çıktığı için üzerindeki stres azaldığından ve kaliteli yem ve vitamin takviyesi ile de gelişmesi normale dönecektir.
 
Cvp: Sarımsak olur mu? ( antibiyotik amaçlı)

pekala o zaman kaplumbagalarımın hayat hikayesini yazıyorum size :)

nisan ayında 3 adet kaplumbaga aldım internetten ve posta ile geldiler. hepsi hemen hemen 1 tl boylarındaydılar. 10 galonluk bir tankın yaklasık yarısı suyla doluydu ve onun içinde yaşıyorlardı. yani 40litrelik bir tankın 15 litresinde su vardı. ısıtıcı lambaları, su ısıtıcıları ve filtreleri mevcuttu.2 tanesi oldukca canlıydı ve büyümeye başladılar. fakat 1 tanesi genel olarak daha fazla güneşleniyordu, daha az hareketliydi ve pek yemek yemiyordı. neyse 2 tanesi dediğim gibi 4-5 cm oldular ve yeni bir akvaryum aldım 55 galonluk ( 210 litre civarı). gene uygun ısıtıcı, su ısıtıcısı ve filtreleri vardı. ayrıca vitaminle ve gaga taşı ile desteklemeyi de ihmal etmedim hayvanlarımı. neyse bizim ufaklık iyice yavaşladı artık hep kurulanma alanındaydı ve inincede uyuyordu sadece. hatta bir iki hafta hiç yemek bile yemedi. bir gün bi baktım büyüklerden biri bunun kuyrugunu falan ısırıyor. eyvah dedim ve eski tanklarını tekrar hazırladım ve bizim ufaklıgı bunun içine koydum. galiba dogru bişey yaptım çünkü şuan maşallah daha hareketli, yüzüyor ediyor yemegini de yiyor. yaklaşık 3 haftadır da onun içinde.

hep açıkçası ha öldü ha ölecek gözüyle baktım hayvanıma fakat son zamanlarda durumu daha iyiye gidiyor. son 2 haftadır kabugunun yumusadıgını farkettim ve iyice kalsiyum takviyesi yapmaya basladım o da iyiye gidiyor şuanda. fakat bu hayvan aldıgımdan beri hiç büyümedi resmen. hala aynı boyda yada belki yarım cm atmıştır boyu. son zamanlarda yemegini de yiyor ama genede bir büyüme yok. hatta şuan petshopa gidip ekstra kalsiyum vitamini alacagım sürüngenler için olanı ve ondanda verecegim ufaklıga.

hayvan ne yan yüzüyor, ne tuhaf sesler çıkartıyor, ne gözü kanrevan içinde, ne baloncuk cıkarıyor nede başka birşey. sadece kuru alanda digerlerine nazaran daha fazla kalıyor diyebilirim. bunun dışında herşeyi gayet uygun görünüyor. acaba diyorum ki bir parazitmi var vücudunda da yeterince faydalanamıyor yemeginden. yemim tetra reptomin. haftada bir krill veya minishrimp veriyorum. bir ara canlı worm alıp onlardan besledigimde oldu ayrıca bir ara tankına 4-5 tane balık attım 2-3 tanesini yedi 1 tanesiyle de şuan arkadaş oldular resmen. 2-3 günde bir de yeşil marul veya havuc falan vermeye basladım. gayet güzel beslendigini düşünüyorum. sabah 2 tane yarım boy kadar stick akşam da gene aynı miktarda yiyor. son 1 haftadır da vitamin+gagataşına bulanıp yiyor hatta fakat hala bir büyüme göremedim. bu yüzden demistim acaba hayvanda bir sıkıntı mı var, sarımsak işe yararmı diye. çünkü kafama göre de antibiyotik kullanmak istemiyorum. bu arada son 1 2 haftadır kabugu yavastan sertlesiyordu bugün sanki tekrar yumusamıs gibime geldi of.

bu arada suyu 29-30 derecede sabit, UVB lambasını taktım bugün ayrıca. vitaminim de multivitamin hem d3 sağlıyor hem vit a, b, calcium falan filan.

yorumlarınız benim için gerçekten çok değerli. ufakda olsa yorum yaparsanız sevinirim. teşekkürler
 
Cvp: Sarımsak olur mu? ( antibiyotik amaçlı)

Çok ilginç bir durum gerçekten.
Yemesinde falan bir sorun yokken bu şekilde küçük kalması şaşkınlık verici.
Diğer kaplumbağalarla aynı tanktayken belki de bu küçük kalan yeteri kadar beslenemedi ya da o kalabalık içerisinde hep geri planda kaldı.

Zamanında bu tip bir kaplumbağayı sahibi bakamıyorum diye bana bırakmıştı ve olay kısmen sizinki ile aynıydı.Tek fark kuru alanda çok durmasıydı.Akciğer enfeksiyonuna benziyordu ve dediğiniz gibi aylarca hiç büyümemişti.
Aklıma gelen tek neden atlatamadığı bir hastalık.

Bu durumda bizlerin elinden ne gelir bilmiyorum.Ancak fazla ca ve vitamin takviyesi de zarar verebilir kapluşa :(

Daha önce kuru alanda fazla kalan bir kapluşa veteriner hekimlerden birisi solunum yollarıyla alakalı bir durum olduğunu söylediğini hatırlıyorum.Belki sizinkinde de o tip bir durum var.

Bir veteriner hekim tarafından konacak tanı dışında sanırım benim elimden bir şey gelmez.
Üzgünüm :(
 
Cvp: Sarımsak olur mu? ( antibiyotik amaçlı)

Hikayesinde sanki bir hastalık geçirmiş gibi sizin kapluş, parazit sorununda kakasını ishal şeklinde yapıyor olmalı tanı için kakası incelenebilir belki veterinerliklerde ama çoğu parazit kolayca diğer kapluşlara da bulaşabilirdi. Kabuk sertleşmesini uvb ve kalsiyum ile sağlayabilirsiniz. Eğer bir hastalık atlattı ise aldığı besinleri önce eksiklerini kapatmakta kullanır, bir de kullandığınız vitamin bulabilirseniz sera reptilin olsun. Kontrol için bir veteriner hekimin görmesi ve ona göre tedavi veya bakımı düzenlemek en doğrusu şu aşamada.
 
Geri
Üst