Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemek yemiyor

yelizece

Bronz 3 Üye
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
72
Herkese merhaba,

Kaplumbağamın kabuk boyu10-12 cm Yaklaşık 3 haftadır hiç yemek yemiyor

3 haftadır kaplumbağam eskisi gibi yem yemiyorlar. raffy p, karides, yumurta akı veriyordum ve baya yiyordu şimdi yaklaşıyor kokluyor ve uzaklaşıyor et ve tavukta biraz haşlayıp yedirmeye çalıştım ama yine yemedi
Yüzüyor adasına çıkıyor uyuyor bazen suyun içinde uyuyor ısıtıcısı 27 derece çalışıyor kış uykusuna mı yattı acaba ? Sizce ne yapmalıyım? Böyle giderse ölmesinden korkuyorum.
 
Kış uykusu için ortamın 15 derece altına inmesi lazım. Biz bu imkanları sağlayamadığımız için evde kış uykusuna yatırmıyoruz.

Kuru alanda ısıtma lambası var mı? Yoksa dış ortam ısısı kaç derece?

Hayvanın cinsiyeti nedir?

Tam kabuk boyu nedir?
 
Cvp: Yemek yemiyor

Benzer bir olay benim kaplumbağamda da var ama benimki eskisine göre daha az yiyor. Verdiğim yemlerin yarısını tam olarak yerken kalan yarısını ağzına alıp geri çıkarıyor. 12 cm civarlarında. Isıtma lambası var cinsiyeti dişi. Kış uykusu için herhangi bir sebep de yok
 
Dişilerin cinsel gelişimi erkeklere nazaran uzun sürse de erkekler kadar vücutlarındaki değişikliği idrak etme kısadır. Bununla birlikte biraz sancılı olabilir çünkü cinsel gelişime bağlı iştahsızlık ve durgunluk halleri dişilerde sıkça görülüyor.

Bu boydakiler için günde bir defa ve kafa hacmi oranında yem veririz. Su 27-28; kuru alan 32 derece olmak kaydı ile mevsim geçişleri de iştahsızlık yapar. Her ne kadar lamba ışığı vursa da dışarıda havanın kapalı olduğu haller içgüdüsel olarak kış uykusu hissiyatı oluşturur. Güneşli havalarda hayvanlar daha canlı olur.

Kış mevsimlerinde yem seçme olayı daha fazla olur. Özellikle protein ağırlıklı yemleri tercih ederken ot türevli ve mineral içerikli destek yemleri az yada hiç yemek istemezler.

Yem bayat yada nem oranını kaybederek sertleşmişse yemede zorlanır yada yemezler.

Ağız içi yara, tahriş, aft varsa hayvan yemede zorlanır. Hayvan yediği yemleri rahat yiyor ise bu yoktur.

Hayvanda kabızlık varsa az yer ya da yemez. Dışkılama yapıyor mu gözlemleyip kontrol et, hayvan yapıyor ve yiyor da olabilir, dışkıladığı farkedilmez. Bunda bu iştahsızlıkla birlikte su tabanına inme kuyruğunu kuma sürtme veya tabanda hareketsiz durma görülür.

Hazımsızlık çekiyor ise fazla yemek istemez. Çok aşırı yerse de kusar. Tabanda silis kum var mı? Hayvan hazımsızlık çektiğinde bir miktar kum yer. Yoksa al bu gerekli bir malzemedir. Hayvana yemi yedikçe ver. Yem ziyanı olmasın.

Haftada bir veya iki defa yeme durumuna göre marul yada kıvırcığın orta körpe yapraklarından ver bu bağırsakları çalıştırıp rahatlatır. Yemezse yarım saat sonra çıkar.

Dışkılarını yerler ama bu yemi yememezlik yaptırmaz. Yağ depolama eğilimi olan hayvanlardır.

Hastalığa bağlı iştahsızlık olabilir ama hayvanda hastalık belirtileri yok ise bu değildir.

Dış filtrede carbon malzeme kullanıyorsan yeni konmuş carbon iştahsızlık yapabiliyor.

Hayvan yaşına göre daha yaşlı ise bir ihtimal yumurta atıyor da olabilir. Yumurtlama zamanı özellikle ilk defa ise hayvan bocalar. Bu çok nadiren görülen bir durumdur. Genelde yaş ile boyun alakası yoktur. Dişiler 15-16 cm kabuk boyu sonrası ağırlıklı 18 cm kabuk boyu civarı çiftleşmese de boş yumurta atar.
 
Cvp: Yemek yemiyor

Kuru alanda ısıtma lambası var.
Su ısıtıcısı hep 28 derecede
Dış ortam ısısı 22-23 derece evde doğal gaz var ve çok soğuk bir memlekette değilim zaten Hatay

Cinsiyetini bilmiyorum az önce akvaryumu temizledim ve fotoğraflarını çektim yardımcı olursanız sevinirim ☺️


https://i.hizliresim.com/v662Wz.jpg
https://i.hizliresim.com/166WOj.jpg
https://i.hizliresim.com/Lllz5o.jpg
https://i.hizliresim.com/r55kzm.jpg
https://i.hizliresim.com/7aan3Y.jpg
https://i.hizliresim.com/grr0M5.jpg
https://i.hizliresim.com/9aa1Z5.jpg


Kabuk boyu 13-14 cm

Bugün sabah yemek yedi gammarus verdim akşamda haşalanmış yumurta verdim yedi şuan çok mutluyum ama birazcık yedi kuru alanında değildi yüzdü geçen haftaya göre biraz daha hareketli gördüm.
 
Hayvan dişi. Toparladığına göre durum mevsimsel olabilir. Yumurtlama için henüz erken.

Kuru alan ısısı için hayvanı ikame edecek yükseklikte kibrit kutusu gibi birşey koyup üzerine cam derece yatır. Yarım saat sonra bak 32 derece doğru mesafeyi verir.

Raffy P içindeki kırmızıları ayırıp haftada 1 öğün vereceksin. Yem düzenini günde bir öğün yapacaksın. 8 cm kabuk boyu üstü için günde bir öğün toplam kafa hacmi kadar veriyoruz. Gammarus artık ufak gelir. Yerine sera royal veya jbl energil alacaksın. Yada marketten dondurulmuş karides alıp yiyeceği miktarda çıkarıp kalanı çözülmeden buzluğa atacaksın. Yiyeceğini önce yıka buzu ve tuzu gitsin sonra küçük bir cezvede 5 dakika kaynatıp çıkarıp ve soğutup hayvana vereceksin. Bunlardan biri olur. Raffy P bitince sera carnivor alırsın. Birde tetra reptomin al. Haftada bir veya iki kere öğle civarı marul yada kıvırcığın orta körpe yapraklarından verirsin. Et, tavuk verme bunlar yemden soğutur. Yumurta akı da verebilirsin. Tüm bunları 6 güne bölüştürürsün (yeşillik hariç) günde bir öğün şeklinde vereceksin.

Kum yok ise silis kum al. Tercihen vitasand marka. Yukarıda yazdım.

Kabuk için eczaneden devit damla al. Sıcak günlerde haftada bir veya iki defa kabuğunu kurutup devit damla sür, 10 dakika kuru bir yerde bekletip kalanı peçete ile silip akvaryuma al. Plakalarda bir miktar kireçlenme yanında açılan plakalara bağlı matlaşma var. Bu plakalar atıldığında kabuğun orjinal rengi ortaya çıkar.

Açılan plakaları ağzı düz cımbız ile altından ittirerek atmasını sağlarsın. Sondan ikinci resimde görülen yan plakalar açılmış gibi duruyor onlar üstünde bir deneme yap çıkar gibi gözüküyor. Yalnız dikkat et ön ayakların önüne doğru parmaklarını götürme ısırır. Hayvanı sırt üstü elinin ayasına yatırıp tutarsan tırnaklarını batırmaz.
 
Cvp: Yemek yemiyor

Kabuk için eczaneden devit damla aldım kabuğuna sürüyorum. Güneşli günlerde güneşlendirirken bekletiyorum öyle Plakalardaki kireçlenme ve matlaşma yoktu adasından inmediği için böyle oldu bu yağ ile dediğiniz gibi haftada bir uygularsam kirlenme geçer mi diş fırçasıyla ovalıyorum hafifçe ama tırmaladığı için yaparken korkuyorum sıçrıyor izin vermiyor. Elimde tutamıyorum sevmiyor strese girmemesi için zorunda kalmadıkça tutmuyorum ?
 
Devit eski plakaları yumuşatır. Lamba altında ısındığında gerilir ve açılmaları çabuk olur. Kireçle devitin doğrudan bağlantısı yok. Plakalar açıldığında su içine girer kabuk kuruduğunda kireç plaka altında birikir. Plaka atılmadan bunlar temizlenmez. Dolayısıyla fırçalayıp hayvanı strese sokmana gerek yok.

Sadece plakalarda belli bir aralık olduğunda fırçayı o vakit ıslatıp eğimli açı ile bu açılan plakaların arasına kıllar girecek şekilde fırçala plakalar takılınca çıkar. Bazıları tek parça olarak çıkar bazıları parça halinde.
 
Geri
Üst