Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemleme nasıl olmalı?

Slim-Shady

Bronz 5 Üye
Katılım
18 Ara 2013
Mesajlar
21
Arkadaşlar ben kaplumbağalarıma günde sadece sanyu markalı yemden 2 adet veriyorum.Bu yem yeterli olurmu yoksa bunun yanında başka marka yem veya marul vermelimiyim? (hepsinin boyutu 6 cm)
 
Cvp: Yemleme nasıl olmalı?

Forumdaki beslenme konusundaki ana konularda da görebileceğiniz üzere tek yönlü beslenme hiç bir zaman önerilmez. Mutlaka ana yem, ek yem,destek yem ve yeşillik oranını dengelemeniz gerekmektedir. Forumun beslenme başlığını uzun uzun inceleyin, gerçekten yararlı bilgiler, yemler hakkında uzun uzun açıklamalar mevcut.

6cm bir kaplumbağa bebeklik çağını geçirmiş 1 yaşını geçmiştir. Artık tek öpün öğleden sonra yada akşamüstü vereceğiniz toplam yem miktara kaplumbağanızın kafa hacmi kadar olmalıdır. (yemleri yanyana koyduğunuzda aşağaı yukarı belirleyebilirsiniz.)

Ana yem grubundan Sera Raffy P, Tetra Reptomin, JBL Agil dan birini;
Ek yem grubundan muhtelif iyi markaların gammarus/karides yemlerinin kurutulmuşlarından birini;
Destek Yem grubundan da JBL Calcil, Sera Mineral gibi yemlerden biri;

Temin etmeniz durumunda haftada 3 gün ana yem 2 gün ek yem 1 gün destek yem verebilir; kalan gün isteğe bağlı aç bırakabilir yada sadece salatalık yada marul verebilirsiniz.

Ayrıntılı yem programını kaplumbağanıza göre forumdaki konu başlıklarını inceleyerek oluşturmanızı tavsiye ederim.


Bu arada kaplumbağanız 8cm yi geçtiği takdirde yavaş yava ana yemlerden birinin yerine protein oranı düşük srea vital gibi bitkisel ana yemlerden birine alıştırmanız faydalı olacaktır. Yine haftada bir günsere herbivor hem destek yem hem de bitkisele geçiş yemi olarak bu bir sene kullanılabilir.

Ancak maddi manevi olanak olarak imkanlar sınırlıysa sera raffy p+karides+marul bir süre işinizi görecektir.
 
kafa boyutu kadar yem veriyorsun venim kaplumbağam 5,5 cm ben bile 6 tane veritorum her gün. sanyu da normal bir yem ama sera falan daha kaliteli bence.
 
Cvp: Yemleme nasıl olmalı?

emin emrenin önerdiği yemleri aldıktan sonra sanyuyu çöpe at. en kalitesiz yemdir. ana gruptaki yemlerin hepsini al. gammarusta sera raffy I veya jbl schildkröten futter diye yazan biraz daha raffy I'dan büyük gammarusu olan yem var. içinde üçte bir oranında gene kurutulmuş yemlerden yapılmış stick yem var ama dediğim gibi gammarusu biraz daha büyük. destek yemde calcildense sera minerali tercih et. aynı oranda kalsiyumun yanısıra çeşitli vitamin ve madensel katkı mevcut. yemi yumuşaktır. bunu verdiğinde vitamin damlaya gerek kalmaz. haftada bir vereceksin. bu yemlerden sonra hayvanlardaki belirgin gelişmeyi görürsün.


2 adet çok az toplam kafa hacmi kadar yeme göre ölçümde tam denkleştiremezsen +1 fazla verebilirsin.
 
Cvp: Yemleme nasıl olmalı?

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Arkadaşlar uygun yemleri belirtmiş. Aç gün için 8 cm kabuk boyunu beklemek uygun olur. 4 gün ana yem, 2 gün ek yem, 1 gün destek yeme devam derim. Kıvırcık, marul, salatalık gibi sebzeleri öğlen az miktarda vermek ve bitkisele geçişte alışkanlığı olmasını sağlamak iyi olur.
 
Hep goruyorumda. Sormaya firsat olmamisti yanlistir diye demiyorum ama bu hayvanlar dogada 8 cm altinda olunca ac kalmiyormu simdi?
 
Cvp: Yemleme nasıl olmalı?

Konu şu Ali Sarp. Bu hayvanlar yavru iken doğada boylarına göre daha çok av toplayabiliyor. Yaşlandıkça dağa hantal oldukları içn uygun avları daha zor şartlarda yakalıyorlar. Daha mühüm konu enerji yakışı. Hayvan yavru iken aşırı enerji harcıyor ve yediğini yakıyor. Büyüdükçe gene hantallaşması sonucu bu enerji tüketimi azalıyor. Gene büyüme yavruda çok hızlıdır ve yediğini boya verir. Genç olduğunda ve ergenlikte yavaşlar ve daha sonra erişkin olunca iyice yavaş büyüme olur. Bunların doğadaki dengesi malum çok mükemmel. Bizde akvaryum ortamında uygun düzeni bu şekilde sağlıyoruz.
Bende bırak tam erişkin hayvanı ergen ve yeni yavruluktan çıkan genç kaplumbağalar var. Ufakların camdaki çırpınma hızı büyüklere göre inanılmaz farklı. Hayvanların bacaklarını neredeyse zor görüyorum.
 
Geri
Üst