Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim Mini Flat İç Filtre İçin Yedek Sünger

huk

Yeni Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
6
Merhabalar. Eheim Mini Flat İç Filtre için yedek sünger bakmaktayım. Kendi süngeri artık kullanılmaz halde. Yatak süngerini denedim ama çok ince gözenekli ve pislikleri yeterince içine çekemiyor. İnternetten yaptığım araştırmada üç türlü sünger seçeneği gördüm. 10, 20, 30, 100 ppi gibi kalınlıklarında süngerler satılıyor. Bu süngerlerden hangisini önerirsiniz veya çevreden bulabileceğim başka bir sünger çeşidi var mı? Şimdiden teşekkürler
 
Son düzenleme:
Merhaba, öncelikle bu iç filtre çok az su barındıran paludaryumlar için tasarlanmıştır ve içerisine yoğun bir pislik tutamaz. Bu iç filtre tabana yerleştiriliyor ve 10cm su yüksekliğine sahip yerlerde kullanılıyor. Bu sayede tabandaki pislikleri çekerken yüzeyi dalgalandırıp yüzeydeki pisliklerin tabana inmesini sağlıyor.

Eğer akvaryumunuz büyükse bu iç filtre çok fazla kir toplayamaz. 30 litrelik paludaryumlar için önerilen bir iç filtre çeşididir.

Bu iç filtre orijinalinde ince gözenekli sünger kullanıyor ve buna en uygun sünger çeşidi 30 ppi olan. Eğer siz ben daha kalın gözenekli istiyorum derseniz 10 ppi alabilirsiniz.
 
Emre bey merhaba. 13 lt'lik akvaryumda kullanıyorum. Kiri iyi çekiyor ve akvaryumda dalga meydana getiriyor. Bu noktada bir sorun yok henüz. Temelde sürüngenler için tasarlanmış bir ürün evet. Orijinal süngerinin 30 ppi olduğunu söylüyorsunuz de mi? Öyleyse böyle bir sünger sipariş veriyim. Bilgi için çok teşekkürler
 
Orijinal sünger 100ppi de olabilir fakat eğer kirler iyi bir şekilde çekilmiyorsa 30ppi biraz daha geniş olacağından pislikleri içerisine daha iyi çekebilir.

Kaplumbağanızın kabuk boyu kaç cm?

Su kaplumbağaları için 13 litrelik bir akvaryum oldukça düşük. Bebek kaplumbağalara 20-40 litrelik bir paludaryumda 3-4 ay kadar kalabilir diyoruz fakat 7-8cm kabuk boyu sonrasında 60-80-120 litrelik akvaryumlara geçilmeli. 1 adet su kaplumbağası için ömürlük akvaryum ölçüsü ise 100x50x50h dir.

Örnek ara geçişli akvaryum (120 Litre)

2.jpg

Örnek ömürlük akvaryum


Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları hakkında her şeyi içeren bir makale

 
  • Beğen
Tepkiler: huk
Yaklaşık 1 yıldır su kaplumbağası besliyoruz. Aslında kız kardeşim besliyor ama onun gücünün yetmediği yerlerde ben devreye giriyorum. 1 yılı aşkın süredir 13 litrelik akvaryumun içine yaklaşık 7 litre su, kuru alan, ısıtıcı ve iç filtre ile bir ortam sağlamaya çalıştım. Su kaplumbağasının kabuğunun boyunu bugün ölçtüm 6 x 7 cm gibi bir boyutta şu an. Büyük bir akvaryuma geçme hedefimiz var ama bir yıl daha belki bu küçük ortamda idare edebiliriz diye düşünüyorum. 250 litrelik ömürlük akvaryum gerçekten büyük bir ortam. Evde akvaryumun konulacağı uygun bir mobilya ve finansman için evin asıl sahibi olan annemizden de tabiki onay almamız gerekiyor. Umarım başarırız. Teşekkürler güzel bilgiler için
 
Ömürlük olmasa da ara geçişli bir akvaryum şart. Hayvanın normalde cinsel gelişimi tamamlayıp 10 cm kabuk boyu üstüne çıkması lazımdı. En azından ara geçişli hazır bir akvaryum alman iyi olur. Mesela 80*35* 50h gibi bir akvaryum 2-3 sene arası götürür.

En az 20 cm derinliğinde su olmalı bu hayvanlar balık gibi yüzer. Boyca uzunluk sağlıklı gelişimi ve derinlik akciğer gelişimini sağlar.

Bu 7 litrelik su sürekli değişim ister. İdrar dolayısıyla amonyak seviyesi yükselir ve bu da hayvanı zehirler. Sürekli temizlik istemesi de cabası. Bu arada emsal sıcaklıkta su ile su değişimi yapılacak.

Isıtma lambası da lazım. Aydınlatma bölümünde gerekli bilgi mevcut.
 
  • Beğen
Tepkiler: huk
Tepe veya iç filtre değil de dış filtre almamız gerekiyor de mi, akvaryuma sürekli su doldur boşalt yapmamak için?
 
Dış filtre ve filtre malzemeleri pahalı ve belli dönemlerde malzemeler yenileniyor. Onun için kaplumbağalarda ömürlük akvaryuma geçildiğinde öneriyorum.

Kaplumbağalar balıklar gibi değil büyüdükçe dışkı ve amonyak oranları artıyor. Su hacmi hayvana paralel olarak artmadığında kir yoğunluğu da artacaktır.

Dış filtre daha büyük akvaryuma geçildiğinde çöp olur oysa orta boy bir iç filtre ömürlük akvaryumda sudaki derileri toplamada dış filtre yanında takviye olarak kullanılır.

Kaplumbağalarda su içi ve hava kabarcığı veren iç filtre kullanıyoruz.

Tepe filtre ki buna şelale filtrede denir. Bu sirkülasyon yapmadığı için akvaryum genelinden kir toplayamaz.

Pipo filtrelerde ise sünger dışardadır. Bu da kirleri randımanlı toplayamadığı gibi fiş çekildiğinde bütün kiri suya bırakır.

Dolayısıyla tepe filtre ve pipo filtre kaplumbağalarda uygun değildir.
 
  • Beğen
Tepkiler: huk
Cem bey iç filtre kullanımında akvaryum suyunun tamamen değiştirilmesi ne sıklıkta olmalı?
 
Su rengi sarıya çalmaya başladığında yada kir yoğunluğu arttığında değişilir.

Ama hayvanın bulunduğu ortamın su miktarı çok az buda haftada iki defa yenilenmesini zorunlu kılıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: huk
Geri
Üst