Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1.Adım Isıtıcı ve Flitre

MobidiCCC

Yeni Üye
100 Litre(75*35*40) Akvaryumu 7.2 cmlik kaplumbağama göre dizayn etmek istiyorum. Dizayn işine ısıtıcı ve flitreden başlamak istedim çünkü sonuçta kaplumbağanın temel ihtiyaçlarından.Kaplumbağaların güneşlendirme gibi ihtiyaçları olduğunun farkındayım onlar benim için bir sonraki adım.
Isıtıcı olarak elimde Roxin HT-1300(100 watt) var.Bence yeter gibi geliyor ancak sizce yeterli mi?Yeterli değilse hangi ısıtıcıları tavsiye edersiniz?
Flitre olarak elimde Dolphin FB-1000F var.Bu flitre hem şelale hemde diğer şekilde kullanılabiliyor.Ben şelale flitre olarak kulllanmayı tercih ediyorum.Bana sorarsanız bu flitre akvaryum için yeterli gelmiyor.Akvaryumu pek temizliyor gibi değil.Haftada bir dip çekimi yapmama karşın akvaryum temizlenmiyor.
Ne dip çekimi nede flitre akvaryumun temizlenmesini sağlıyamıyor.Açıkçası dip çekimiyle falan uğraşmak istemiyorum.Öncelik olarak tercihim eğer bilginiz varsa güçlü bir iç flitre olacaktır.Eğer öyle bir flitre yoksa mecburen dış flitre alacağım.Dış flitre için min.60 TL max.80 tl harcaya bilirim.Para sınırım böyle olabilir ama 80 nin üzerinde bile uygun görebilirsem alabilirim.Ama küçük bir ihtimal.Arkadaşlar iç flitre ve dış flitre ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum.Saygılarımla ;)

Cvp: 1.Adım Isıtıcı ve Flitre

Uygun ısıtıcı seçimiyle ilgili konu
mailto:/forum/Konu-uygun-isitici-secimi.html
mailto:/forum/Konu-isiticilar-hakkinda-her-sey.html

İç filtreyi pek önermiyorum şelale filtreyle yeterli verimi alamıyorsanız dış filtreyi kullanabilirsiniz.
Dış filtre önerim ise 1000 lt/h debili lifetech 825 fiyat olarak 80-85 civarlarında olması gerek

Verdiğiniz linkten ısıtıcımın yeterli olduğuna karar verdim.1 litre başına 1 watt gerekiyormuş yani denk düşüyor.Önerdiğiniz dış flitre de bana uygun.Ancak dış flitreyle ilgili birkaç sorum olacak.Dış flitrenin ömrü ne kadardır?Dip çekimi yapmama gerek kalacak mı?Dış flitre için ek mazemelere gerek var mı? ;)

Net olarak birşey söylemek doğru olmaz sonuçta doğru kullanıldığı sürece içindeki filtrasyon malzemeleri ay/yıl orantılı olarak değiştiriliyor,sorun çıkartan bir parçası olursada petshoplarda dış filtre yedek parçalar satılıyor alıp takılabilir

Dip çekimi ise yapılması gerek

Dış flitreyi aldıktan sonra kaç günde bir dip çekimi yapmamı önerirsiniz.

Haftada bir %20 dip çekimi yapabilirsiniz.

Akvaryum, ısıtıcı, filtre ve kuru alan olmazsa olmazdır. Öncelik sırası olmadan temin edilmeli. Kuru alan için satılan kaplumbağa adaları var. Onlardan bir tane alabilirsiniz. Isınma lambasıda takmanız gerekiyor.

Öncelikle konu hakkında bilginiz var ise cevap verirseniz daha iyi olur:breh:.Bence adım adım gitmek daha iyi olur.Kuru alanı var ondanda memnun değilim ondanda bahsedeceğim.:donatello::detective:

MobidiCCC' Alıntı:
100 Litre(75*35*40) Akvaryumu 7.2 cmlik kaplumbağama göre dizayn etmek istiyorum. Dizayn işine ısıtıcı ve flitreden başlamak istedim çünkü sonuçta kaplumbağanın temel ihtiyaçlarından.Kaplumbağaların güneşlendirme gibi ihtiyaçları olduğunun farkındayım onlar benim için bir sonraki adım.
Isıtıcı olarak elimde Roxin HT-1300(100 watt) var.Bence yeter gibi geliyor ancak sizce yeterli mi?Yeterli değilse hangi ısıtıcıları tavsiye edersiniz?
Flitre olarak elimde Dolphin FB-1000F var.Bu flitre hem şelale hemde diğer şekilde kullanılabiliyor.Ben şelale flitre olarak kulllanmayı tercih ediyorum.Bana sorarsanız bu flitre akvaryum için yeterli gelmiyor.Akvaryumu pek temizliyor gibi değil.Haftada bir dip çekimi yapmama karşın akvaryum temizlenmiyor.
Ne dip çekimi nede flitre akvaryumun temizlenmesini sağlıyamıyor.Açıkçası dip çekimiyle falan uğraşmak istemiyorum.Öncelik olarak tercihim eğer bilginiz varsa güçlü bir iç flitre olacaktır.Eğer öyle bir flitre yoksa mecburen dış flitre alacağım.Dış flitre için min.60 TL max.80 tl harcaya bilirim.Para sınırım böyle olabilir ama 80 nin üzerinde bile uygun görebilirsem alabilirim.Ama küçük bir ihtimal.Arkadaşlar iç flitre ve dış flitre ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum.Saygılarımla ;)

Buradaki yazınızdan ilk başta kuru alan olmadığı izlenimine varıp öneride bulundum. Kaplumbağanın her gereksinimini unutmamak için. Size diğer konularınızda aydınlatıcı yazılar yazılmış. Ancak biraz daha ek yapacak olursak;
Isıtıcı filtre gibi ekipmanlar marka kalitesine göre değişir. Örneğin Tetratec 300 w ısıtıcı 300-450 L için uygundur, ancak eEeim 600-1000 L için uygundur. Bundan yola çıkarak 150-200 L ısıtan bir ısıtıcı uygun olur. Biraz daha büyük seçmemizin sebebi ısıtıcı yorulmasın ve sürekli enerji çekmesin diyedir.
Akvaryum ne kadar küçükse o kadar çabuk kirlenir. Gene filtre olarak önce Eheim sonra Tetratec öneririm. ancak maliyet açısından pahalıdır. Eğer imkan yaratabilirseniz size 2215 veya 2217 öneririm.
Dip çekimi Ahmet beyin belirttiği gibi uygulanabilir. Eğer kirlenme fazla yoksa iki haftada bire de çıkartabilirsiniz.

Açıkçası kaplumbağanın ihtiyaçlarının hepsi tamamlanmadı.Daha hepsi tamamlanmadan siz daha pahalısını öneriyorsunuz.Roxin 1300(100watt) ısıtıcı kaplumbağa için yeterli olmaz mı?Yani kaplumbağam üşür mü benim sorduğum budur.Eğer bu ısıtıcı suyu ısıtamayacaksa yenisini tabiki alırım ama bence yeter.Çünkü kışı da ben bu ısıtıcı ile geçirdim bir sıkıntı yaşamadım.Dış flitre konusuna gelince uygun bir dış flitre aradığımı söyledim.Size vur dedim siz öldürdünüz.^^Uygun bir dış flitre aradığımı söyledim siz çok pahalı dış flitreler önerdiniz.Eğer bildiğiniz fiyatı fiyatı uygun dış flitreler varsa lütfen öneriniz.:shuriken:

Sizdeki ısıtıcı için 100 L içindir dediğine göre uygun gözüküyor. Ben ısıtıcıya yüklenmemek için genelde bir üstünü tercih ediyorum.
Filtre olarak dolphin kullananların memnun olduğunu duydum. Sizde de sanırım şelale modeli var. Fiyat olarak uygun gibi.

Geri