Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1 dişi 1 erkek kaplumbağa arıyorum (İstanbul)

Melike Uzun

Yeni Üye
Merhaba,

Daha önce Zonguldak'ta kaplumbağa bakmıştım. Ancak şu an İstanbul'dayım ve yeniden bakmak istiyorum. Bir dişi bir erkek istiyorum.

Büyükçe bir akvaryum yaptırıyorum şu an. 2 hafta içinde teslim alacağım. Yani 2 hafta sonrasına da hayvanları teslim alabilirim.
Petshoplar yerine önce sitelere yazmak istedim; çünkü petshoplara güvenmiyorum ve cinsiyet konusunda emin olunmasını istiyorum :) Uygun bir ücret de vereceğim elbette.
Yeter ki bir dişi bir erkek sağlıklı kaplumbağalarım olsun.

Buradan iletişime geçebiliriz.

Not: Kaplumbağaları İstanbul'da elden alabilirim.

Cvp: 1 dişi 1 erkek kaplumbağa arıyorum (İstanbul)

Editör arkadaşlarımız detaylı bilgi vereceklerdir fakat siz cinsiyet bilinmesi açısından sitelere baktığınızı söylüyorsunuz peki cinsiyeti bilinmesi için kaplumbağanın belirli bir büyüklüğe erişmesi gerekir örnek 1-2 yaş gibi
Siz yavru kaplumbağa mı istiyorsunuz yoksa 1-2 yaşında erişkin kaplumbağa mı?

Doğru, o konudan söz etmedim.
Erişkin olabilirler, evet. Belki artık akvaryumları küçük geldiği için bakamayacak olanlar, taşındıkları için burada bırakmak isteyenler, örneğin 4'ünden 2'sini vermek isteyenler çıkabilir.

Boyu 11-12 cm olmadan cinsiyeti kesin olarak anlamanız imkansız. Yavru kaplumbağalarınkini ancak veterinere götürüp kan testi ile belirleyebilirsiniz.

Dediğim gibi erişkin olabilirler. İlk beslediğim kaplumbağa kafam kadar olmuştu. En güzel zamanlardaydı bence; iyice alışmıştı insanlara, kedi gibi gezmeyi seviyordu evde. Tahta zeminde tık tık ayak sesleri duyuluyordu. Derken güneşlensin diye bahçeye çıkardığımız bir gün kocaman akvaryumdan kaçtı.

kaping' Alıntı:
Melike Uzun' Alıntı:
Dediğim gibi erişkin olabilirler. İlk beslediğim kaplumbağa kafam kadar olmuştu. En güzel zamanlardaydı bence; iyice alışmıştı insanlara, kedi gibi gezmeyi seviyordu evde. Tahta zeminde tık tık ayak sesleri duyuluyordu. Derken güneşlensin diye bahçeye çıkardığımız bir gün kocaman akvaryumdan kaçtı.

Merhaba Melike Hanım,

Halen büyük bir sevgi ve özenle bakmakta olduğum 5 adet kaplumbağam var.
2 Erkek , 3 dişi olmak üzere. Dişilerden biri 3 yaşında, kalanlar ise henüz 1,5 yaşındalar.
Birbirleriyle gayet uyumlu ve huzurlu şekilde yaşamaya devam etmekteler. Ailemiz genişlediği için onlarla vedalaşma vaktimiz geliyor. Elimde yem, infrared ısıtıcı ışık ve birçok ekipman mevcut.
Tekirdağ' da ikamet ediyorum. Eğer sizde uygun görürseniz onları kısa bir otobüs yolculuğuyla size gönderebilirim. Yada elden teslim almak isterseniz sizleri tanımaktan mutluluk duyarız.

Saygılarımla,

Sahiplendirme yapılmıştır.

Geri