Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1 haftadır Suyun dibinde sürekli az yem yiyor

osman48

Bronz 5 Üye
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
36
2 adet resim var 6.5 cm biri 6 cm biri 6 cm olan kuru alandan zıplayarak akvaryumdan kaçmıştı 2 gün arama sonunda buldum neyse bu olaydan sonra kuru alanı düzeltmek için {kaçamaması için} almıştım bulduktan 3 4 gün baya hateketliydi bi anormallik yoktu akvaryumub oldugu odanın camları degişecekti cereyanda kalmamaları için koymamıştım hala kuru alanı kaçan kablunbagamda 2 3 gündür sürekli dipde aynı yerde görüyorum gece gündüz önceden 2side iç filitrenin orda uyurdu nesi olabilir. Birde eşit yem yemedikleri için yemlerken ufak bakırla sudan alıyorum suyla beraber yemlerini öyle veriyorum bu sebeb olmuş olabilirmi.






 
Kuru alan çevresine mukavva kartonu paket bandı ile çerçeveleyebilirsin.

Son dediğin bakır olayını anlamadım ama hayvanı sürekli ele alma, sudan çıkarma tedirgin edip stres yapmasına neden olur bu hissiyatla hayvan güvenli olan tabanda durmayı tercih eder. Şu anki durumu psikolojik.

1. resimdeki vantuzu yüzeye yakın köşeye koyarsan hayvan ona tutunup burun dışarıda gövde su içinde uyuyabilir. Yada çubuktan vantuzla tutturulmuş tünek yapabilirsin.

Camlar takıldıysa kuru alan ve ısıtma lambasını hemen yerleştir. Kuru alan çıkma sürecini kısaltır. Isıtma lambası metabolizmasını canlandırır. Kırgınlık varsa gider. Hayvan 2 gün dışarıda kalmış.

Bir süre ilgilenme, elden besleme, yemi atıp uzaklaş, uzak durduğunu görünce tehdit olmadığını görüp rahat hareket eder, eski haline döner.
 
Abi yemliyecegim zaman kablunbagayı bakıra alıyorum dokunmadan orda yem veriyorum 1ine digeri akvaryumda oluyor yemlerini atıyorum yyedikleri zaman digerini tekrar akvaryuma salıyorum aksi taktirde yemi eşit yemiyorlar

Zaten o gibi bi vantuzda iç filitrenin yanında var tutunuyorlar onlara o düşmüş abi
 
Diğerini bir iki günlüğüne alabilirsin. Bu hayvan akvaryumda kalsın. Yemi atıp uzaklaş. Max yarım saati geçirme, yemezse diğerini koyarsın o kalanı yer. Sonrasında her ikisini akvaryumda yemle. Diğerinin yemin hepsini yemesi önemli değil. Hayvan bir hafta aç kalsa da birşey olmaz ama kokusuna dayanamayıp çıkacaktır ve az da olsa diğerinden birkaç tane kapacaktır. Çıkmasada kumdaki yem kırıntılarını yiyordur.

Batan yem var ise önüne atabilirsin. Jbl tortil hala var mı bilmiyorum bu yem batar küçük kutuda içinde 48 adet hap şeklinde yem var bu batar su içinde cama yapışır. İkiye kırıpta verilebilir. Büyükler olduğu gibi yutuyor. Ufaklar için kırmak gerekiyor. En kısa çözüm bu.
 
Abi batan yeme gerek yok yem kutusunu alır almaz 2side koşuyor yeme deliriyorlar yemleri atıyom mesela hep bu fotoda üstte olan hızlıca yiyor digeri yemiyor yetişemiyor ama ayrı yere aldıgımda yiyor ama 2 3 gündür az yiyor attıklarım yarısı kalıyor
Kullanfıgım yemler sera rafy p ve I sera minarel jbl avil
 
O zaman o çok yiyeni elinle tut diğerine uzak köşeye at yemi orada yesin. İlk olarak kırmızı mineral yemlerden ver bir iki tane bu iştahını açar. Minerali 3 gün ve günün tek öğününde ver.

Yerseler haftada bir marul yaprağı da ver. Orta körpe yapraklarından. Suda yarım saatten fazla kalmasın.
 
Abi 3gün günün tek ögününde derken anlamadım zaten minareli haftada 1 gün günde 1 sefer veriyorum kafa boyu kadar

Tamam abi veriyim marul
 
8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında günde tek öğün yem veririz. Hayvanlar 8 cm'den kısa diye gördüm öyle ise sadece bir öğünde hatta sabah vakti ilk yem olarak bir mineral stick at. Yemezse ikinci ziyan olmasın. Bunu bu hafta 3 gün yap sonraki hafta normal düzene dönersin.
 
Emre arkadaşımız o şekilde uyguladı. Ben tam büyüme çağında olduğu için 8 cm kabuk boyunda tek öğüne düşürmeyi daha uygun görüyorum. 8 cm boyunda hayvanın bünyesi daha güçlü, vücudu yağ depolar ve hastalıklara karşı daha dirençli hale geliyor.
 
Abi çalıştıgım için pek ilgilenemiyorum tek ögün birazdaha kolay geliyor
 
Tamam öyle yapabilirsin. Hayvan açısından sıkıntı değil, kumu eşeleyip yem kırıntılarını bulup oyalanır ve dışkılarını yerler.
 
Geri
Üst