Cvp: kapluşlarıma yardım
Günaydın, hoşgeldiniz.
Öncelikle bu hayvanlar için güzel bir şey yapma çabanız ve araştırma yönteminizden ötürü tebrik ediyorum. Bu iki yavru çektikleri eziyetten kurtulma şansına sahip oldular.
İlk olarak siza neler gerektiği konusunda yardımcı olması açısından bu konuyu okumanızı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html
Bundan sonrada beslenme için bu konuyu okumanızı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html
Kısa ayıracağınız bu vakit ile onlar için hayati neler yapılması gerektiği hakkında hemen hemen her soru işaretiniz gidecektir. Sanırım bir çok eksikleri tamamlanmış ama varsa ufak ayrıntılarda giderilmiş olur.
2 kaplumbağa için gereken su hacmi vs konularını beraberce değerlendirebiliriz. Şu an bulunan akvaryum ölçülerinizden, su yüksekliği, ısıtıcı gücü, filtre model ve gücü, kuru alan yapınız, burada kullanılan lambalar, hatta akvaryum dekorlarınızı paylaşırsanız eksik ve fazla olanları belirleriz. Su ve kuru alan ısısınıda ölçüp yazmanızı tavsiye ederim.
Bunun dışında önemli bir konu var. Hayvanlar neredeyse 1 yaşına geliyorlar ve çok ufaklar. Gelişim aşırı geri kalmış. Fanusta yüzemedikleri için kas gelişimide önemli ölçüde durmuştur. Hemen derin ve akıntılı suya koymayıp suyu yavaş yavaş yükselterek akıntıyı normal seviyeye getirebilirsiniz. Bence çabuk toparlarlar. Ama bu esnada bir sorun oluşmaması için ilk bir ay suyu kademeli yükseltip akıntıyı kontrol edin. Bir ay sonra tam kapasite akvaryum ve normal bir akıntı ile yaşayacak duruma gelecklerini düşünüyorum. Hayvanlar daha yaşlı olsa. Örneğin 5-6 yaşında ve 6-8 cm gibi olsa, bu kadar sene yüzmeden ufak bir suda yaşamış olsa bu alışma ve güçlenme dönemi çok daha uzun bir sürede düzelirdi.