Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

10-11 ay fanusta yaşamış kaplumbağaya hazırlanacak sistem nasıl olmalı?

kurtuluş

Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9
günaydınlar..dün iki tane kapluş sahiplendim sahiplendim diyorum çunku ölum fanusuna mahkum edılmış zayıf kalmış ve baga boyu bırının 3,5 otekının sadece 3 cm çok zayıf ve gucsuzler akvaryumdakı sıcak ortam onlara çok ıyı geldi dün güneşlendik fakat kapluşlarımın hızla toparlanıp gelişmesi lazım bu konuda acil yardıma ıhtıyacım var.....kapluşlarım 9 aydır fanustaymış belki 10 belki 11 aylıklar o kadar zayıflar ki çok kuçuk bı ıç filtre kullanmama rağmen akıntıya karşı yuzemıyorlar ve yemı takip edemıyorlar...saygılar
 
Cvp: kapluşlarıma yardım

Günaydın, hoşgeldiniz.
Öncelikle bu hayvanlar için güzel bir şey yapma çabanız ve araştırma yönteminizden ötürü tebrik ediyorum. Bu iki yavru çektikleri eziyetten kurtulma şansına sahip oldular.

İlk olarak siza neler gerektiği konusunda yardımcı olması açısından bu konuyu okumanızı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html
Bundan sonrada beslenme için bu konuyu okumanızı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Kısa ayıracağınız bu vakit ile onlar için hayati neler yapılması gerektiği hakkında hemen hemen her soru işaretiniz gidecektir. Sanırım bir çok eksikleri tamamlanmış ama varsa ufak ayrıntılarda giderilmiş olur.

2 kaplumbağa için gereken su hacmi vs konularını beraberce değerlendirebiliriz. Şu an bulunan akvaryum ölçülerinizden, su yüksekliği, ısıtıcı gücü, filtre model ve gücü, kuru alan yapınız, burada kullanılan lambalar, hatta akvaryum dekorlarınızı paylaşırsanız eksik ve fazla olanları belirleriz. Su ve kuru alan ısısınıda ölçüp yazmanızı tavsiye ederim.

Bunun dışında önemli bir konu var. Hayvanlar neredeyse 1 yaşına geliyorlar ve çok ufaklar. Gelişim aşırı geri kalmış. Fanusta yüzemedikleri için kas gelişimide önemli ölçüde durmuştur. Hemen derin ve akıntılı suya koymayıp suyu yavaş yavaş yükselterek akıntıyı normal seviyeye getirebilirsiniz. Bence çabuk toparlarlar. Ama bu esnada bir sorun oluşmaması için ilk bir ay suyu kademeli yükseltip akıntıyı kontrol edin. Bir ay sonra tam kapasite akvaryum ve normal bir akıntı ile yaşayacak duruma gelecklerini düşünüyorum. Hayvanlar daha yaşlı olsa. Örneğin 5-6 yaşında ve 6-8 cm gibi olsa, bu kadar sene yüzmeden ufak bir suda yaşamış olsa bu alışma ve güçlenme dönemi çok daha uzun bir sürede düzelirdi.
 
Cvp: 10-11 ay fanusta yaşamış kaplumbağaya hazırlanacak sistem nasıl olmalı?

Birde yem yemelerinde akıntıdan ötürü zorluk dışında iştah kaybı var mı? Eğer zorlanıyorlarsa başka kapta verebilirsiniz. Tabi akıntıyı azaltıp akvaryumdan çıkmadan yemeleri en ideal ve doğru yöntem.
 
Cvp: 10-11 ay fanusta yaşamış kaplumbağaya hazırlanacak sistem nasıl olmalı?

AEK' Alıntı:
Birde yem yemelerinde akıntıdan ötürü zorluk dışında iştah kaybı var mı? Eğer zorlanıyorlarsa başka kapta verebilirsiniz. Tabi akıntıyı azaltıp akvaryumdan çıkmadan yemeleri en ideal ve doğru yöntem.

yemlerini ayrı bır kapta verıyorum bu akşam bıraz daha iştahlılardı forumdakı beslenme onerılerını okudum benım sorum aradakı farkı kapatmakla ılgılı guneşe çıkarmaya karar verdım hergün yakında fotolarımızı paylaşıcam akvaryum 100 lt içinde ısıtıcı 20 cm kuru alan mevcut...saygılar
 
Cvp: 10-11 ay fanusta yaşamış kaplumbağaya hazırlanacak sistem nasıl olmalı?

Kurtuluş bey hangi şehirde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama havalar çok değişken ve genelde serin gidiyor güneşe çıkardığınız alan halk tabiri ile ''ceyranda'' kalmasın kaplumbağanızı geliştireceğim derken mazallah dahada hasta edersiniz,güneşe çıkaracağınız saatede dikkat etmelisiniz günün en sıcak saatlerini seçmeniz kaplumbağanızın yararına,ancak hayvanı balkon veya terasta güneşte yanlız bırakmamaya özen gösterin.
 
Cvp: 10-11 ay fanusta yaşamış kaplumbağaya hazırlanacak sistem nasıl olmalı?

Akvaryum hacminiz iyi. Zamanla yüzmeleri normale dönünce tamamına yakın kullanmaya başlarsınız ve böylece iyi bir gelişim süreci başlar. Filtrenin suyu veren kısmını cama doğru çevirirseniz akıntı bir nebze azalır. Filtre önemli br ekipman. Bu arada kuru alan ısıtma lambanız var mı? Bu olmadımı başta iştahsızlık olmak üzere hastalık oluşumu meydana gelir. Güneşlendirmeyi doğal uvb ışınları için yazın yapmak uygun. Ancak bu işlem uzun süreli olmadığı için gündüz geri kalan sürede gene kuru alan ısıtma lambası yanmalı.

Tolga bey güneşlendirmenin mevsim durumunu açıklamış. Güneşlendireceğiniz zaman esintisiz bir hava olmalı. Güneşleneceği yerde sulu bölge ve gölgelik bölgede olmalı. İstedikleri zaman bu ihtiyaçlarına göre hareket edebilmeliler. Yazın ise hava sıcak ama tam öğlen saatide olmamalı. Güneş çarpması olmasın. Tabi onları fazla uzakta olmadan seyretmek gerekir. Kargalar bu fırsatları hiç kaçırmazlar.
 
Cvp: 10-11 ay fanusta yaşamış kaplumbağaya hazırlanacak sistem nasıl olmalı?

izmirde ıkamet edıyorum bugun bıraz daha kuçuk bır akvaryuma transfer ettım kapluşları amacım bıraz daha guclendıkten sonra buyuk akvaryumuma alıcam şu an hava burada guzel çok sıcak değil guneş banyosu ıyı gelıyor gıbı..
 
Cvp: 10-11 ay fanusta yaşamış kaplumbağaya hazırlanacak sistem nasıl olmalı?

Hava 30 derece ve üzerindeyse uygun.

Akvaryum fazla ufak olmayıp bolca yüzmeye çalışsınlrki gelişmeye başlasınlar. Tabi kontrol altında tutmak, akvaryum içinde tutunacak bitki ve tırmanıp yüzeye çıkabilecek bir kayalık faydalı olur. Umarım gelişim güzelce başlar.
 
Geri
Üst