Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

100-50-60hlik akvaryum..

bberk0897

Gümüş 5 Üye
Uzunluğu 100cm ,genişliği 50cm ,yüksekliği de 60 cm olan bir akvaryuma pet shopçu 100 tl dedi.Fiyatı nasıl çünkü ben 40 litrelik akvaryumu 50tlye aldım.Adam filtre olarak oheim önerdi.Ben ilk eheim diyor sandım ama sonra bana kendi yaptığı dış filtreyi gösterdi.İnternette de görmüştüm turşu bidonundan yapılan el yapımı filtre.Sizce böyle bir şey uygun olur mu adam kullanıyordu bana da tavsiye etti.Şu an alamam ama bir süre sonra alma şansım var.Düşüncelerinizi alırsam sevinirim...

Cvp: 100-50-60hlik akvaryum..

250 litrelik sanırım. Bana ucuz geldi, ben daha pahalı bulmuştum petshoptan. Yaşadığın yerlede alakalı aslında.

Bu boyutta bir akvaryum için bu fiyat çok uygun bence, ama cam kalınlığına dikkat edin; 6 mm gibi bir şeyse pek sağlam olmayabilir. İleride su basıncı yüzünden patlayabilir. Bu büyüklükteki bir akvaryum için 10 mm'lik cam kalınlığı gerekir.

Birde akvaryumlar hep balığa göre yapılıyor. Keşke kısa kenar 60 yükseklik 50 olsaymış.

Tamam zaten ben onu almayacağım çünkü o ben alana kadar satılır.Ben adama istediğim ölçülerde sipariş verebilirim.O güvenilir bir camcıda yaptırıp üstüne bir miktar fiyat koyup satıyor.Cam kalınlığına dikkat edeyim bir dahakine.

Yaptıracağınız zaman o ölçüler için cam kalınlığı mininmum 9 mm olmalı. Ama bana sorarsanız 10 mm yapın.

Tamam.İnşallah ailemi bu konuda ikna edebilirim çünkü yer yok ve annem o kadar büyük bir akvaryuma izin verecek mi acaba:)

Eğer cam kalınlığı uygunsa boyutlar ve fiyat gayet normal. Dış filtre olarak ise size önerdiği oheim markasını almayın. Zaten bende ilk defa duydum. Daha iyi bir marka tercih edin veya kendiniz turşu bidonundan yapın. Turşu bidonundan dış filtre yapanlar var. Eğer uygun teknik ve ekipmanları kullanırsanız iyi verim alırsınız.

kerberos' Alıntı:
Eğer cam kalınlığı uygunsa boyutlar ve fiyat gayet normal. Dış filtre olarak ise size önerdiği oheim markasını almayın. Zaten bende ilk defa duydum. Daha iyi bir marka tercih edin veya kendiniz turşu bidonundan yapın. Turşu bidonundan dış filtre yapanlar var. Eğer uygun teknik ve ekipmanları kullanırsanız iyi verim alırsınız.

:)Zaten oheim diye bir marka yok:)Adam turşu bidonundan yapılan filtreye oheim adını vermiş yani çakma eheim.Yorumunuz için teşekkürler.

Geri