Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

165*50*50 akvaryum için dış filtre seçimi

Deadly Sto(R)m

Gümüş 5 Üye
Merhaba arkadaşlar,

Büyük ihtimalle yarın 150 veya 165 cm'lik bir akvaryum alacağım. Bendeki iç filtrenin yanına bir adet dış filtre almam gerekecek. Ama aklıma takılan bir soru var. Yeni akvaryumu alınca bir süre yerde sehpasız kullanmam gerekecek. Bu durumda dış filtre kullanabilir miyim? Kullanamazsam, 100*40*30 iiçn kullandığım iç filtre beni ne kadar idare eder?

Bir de akvaryumun 165 cm olduğunu farzedersek. 50 cm en ve içinde 30 cm su olduğunu düşünürsek. Toplam 250 litre su için en uygun fiyatlı dış filtre hangisidir? Atman 3335 veya atman ef-2 işimi görür mü?

Cvp: 165*50*50 akvaryum için dış filtre seçimi

Markayı kullanmadım ama debi açısından atman ef-2 uygun gözüküyor. Genelde dış filtrelerin akvaryum seviyesinden aşağıda olması gerekiyor.
İç filtreniz daha büyük akvaryum kapasitesine uygun ise bir süre idare edebilirsiniz.

Tetra ex 1200 teleskopakvaryumda çok uygun. Fluval veya eheim de alabilirsiniz. Dolphn c1200 de tavsiye ederim.

Bugun bir ölçüm yaptım ve bir baktım ki 150 CM bile zor oluyor akvaryum için ayırdığım yere. O yüzden akvaryum siparişini 120*80*50 olarak verdim. En azından geniş bir yüzme alanı olacak kaplumbagamin. Dış filtre konusunda hala kararsızım. Benr süre iç filtreyle devam etmem sanırım daha doğru olacak.

480 lt hacimli çok güzel bir akvaryum. Ancak dış filtre kullanmanızı kesinlikle öneririm. İç filtre destek amaçlı olarak gayet iyi olur.

AEK' Alıntı:
480 lt hacimli çok güzel bir akvaryum. Ancak dış filtre kullanmanızı kesinlikle öneririm. İç filtre destek amaçlı olarak gayet iyi olur.

Ben de dis filtre dusunuyordum ama akvaryum icin siparisini verdigim sehpa haziranda teslim edilecek. (Haziranda evlenecegim icin, tv unitesi, masa, sandalye vs sioarisiyle birlikte teslim edilecek) Bu durumda akvaryumla ayni seviyedeki dis filtre sorun cikarir, hava yapar vs yorumlar nedeniyle dis filtreden vazgectim. Cunku kendim dip sifonu ile yerdeki akvaryumdan su cekemedim. O zaman dis filtre de cekemez diye dusunuyorum. Cunku calisma mantigi okudugum kadariyla ayniymis...

Evet dış filtre yerdeki akvaryuma takılırsa sorun oluşur.
Sehpayı daha önce sipariş etseydiniz daha iyi olurdu. Bunun sebebi sadece filtrasyon konusu değil. Siz uygun şekilde senteye alınmış bir sehpaya yan camlardan akvaryumu oturtmuş olacaktınız. Şimdi yere koyduğunuzda tüm tabanı yere basınç yapmaya çalışacak. Gözle gözükmeyen yerdeki düzlemin uyumsuzluğu bu basıncın eşit dağılmamasına sebep olacak. Buda taban camının tüm yüzeyinin eşit basınç alamaması, bir anlamda düzensizliği demek. Tabi bu akvaryumun yan camlarınıda etkiler. Yani bu boyutta bir akvaryum için uygun olmayan bir durum. Kötü bir sonuç olur demiyorum. Ancak esneme payı, camlardaki basınç stresi açısından olumsuz. Tabi silikonuda etkiler. Bunları sizinki gibi büyük bir akvaryum hacmi için belirtmekte fayda var.

Geri