Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 aydır bizde olan kaplumbağama bir akvaryum almak istiyorum

Huriyem

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ben 2 aydır bizde olan kaplumbağam Huriye'ye plastik bir kapta bakıyordum. Ama plastik kabın onun için uygun olmadığını düşünüyorum bu yüzden ona yeni bir akvaryum almak istiyorum. Kuru alanı kendim yapabilirim. Kaplumbağam daha çok küçük. İstediğim ona içinde ömür boyu bakabileceğim bir akvaryum. Fazla büyük olmasını istemiyorum çünkü yerim ve param yok. Yeterli büyüklükte bir akvaryum ebatları nelerdir? Parası tahmini ne kadardır? Akvaryum içine alacağım ekipmanlar nelerdir? Lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürler.

Neden bunu okuyanlar yanıt yazmıyorsunuz? :breh:

Cvp: 2 aydır bizde olan kaplumbağama bir akvaryum almak istiyorum

Kaplumbağa Başına 100 Liitre İdealdir Ama Ne Olur Ne Olmaz 130 Litre Civarı Alınız Belki Dişi Çıkabilir. Dişiler 28-29 Cm Olabiliyorlar.
Ölçüler Şu Olsa İyi Olur: 70*45*45h Ömür Boyu Kullanırsınız. (Tek kaplumbağa) Eni Geniş Olmalıki Rahat Dönsün
Fiyatı 40-60Arası Değişir. Profosyonel Camcıda Öneririm... Cam Kalınlığı 7veya daha yüksek olmalı alt taban 1 cm kadar olmalı.

İyi Forumlar :)

Teşekkür ederim. Peki bu söylediğiniz ölçülerdeki akvaryuma bir kaplumbağa daha alabilir miyim? Tek kalmasını istemiyorum da.

60x50x40h bence çok iyi olur. 120 lt su hacmi var. Kareye yakın olan ideldir. Ömür boyu kullanır. İkinci kaplumbağa olur ancak 3-4 sene sonra bu akvaryum yetmez. Dış filtre idel olacaktır.

Benim şu an elimde olanın dişi olduğunu düşünüyorum. 60 x 50 x 40 fazla büyük gibi bence.

70*45*45h Ömür Boyu Tek Kaplumbağa 141 Litre

85*50*50h Ömür Boyu Çift Kaplumbağa 212 Litre

Ayrıca Fazla Büyük Değil çünkü dişiyse 30 cm Erkekse 20 Cm Olucak...

Bende bir kaplumbağa için 60x40x40 var. Diğer kaplumbağa içinde 80x40x30 var. İkiside 96 lt. Minimum bu olabilir. Aksi halde bir kaplumbağa için ömürlük olmaz. İleride değişim şart olur.

Açıkçası şu an bu kadar büyük akvaryumlar almaya gücümün yeteceğini sanmıyorum. Yarın alacağım akvaryum

Aslında akvaryum çok tutmaz da uygun ekipmanlarda ücret ertar. Ufak bir akvaryum alıp ileride imkan olunca büyüğe geçmekte diğer bir seçenek. Ama geçeceğiniz garanti.

Geri