Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 gündür yok

aycajd

Gümüş 3 Üye
Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir yeni konu açmıyordum. Tam anlamıyla düzenimizi oluşturmuştuk çünkü her şey olması gerektiği gibi giderken 2 gün önce kaplumbağalarımdan biri firar etti.Önce panik yapmadım evde karanlık olan her yeri aradım her köşeye küçük yere baktım.Bulamadım.Gece olunca her odaya yemler koydum ve yaklaşık 2 saat o sessizlikte etrafı dinledim ama hiç bir ses yoktu.Sabah uyandığımda yemleri kontrol ettim santimetre bile yerlerinde değişiklik yoktu bu sabahtan beri inanılmaz endişeliyim.Ölür diye korkuyorum.O kaçtığından beri değer kaplumbağamda çok hareketsizleşti yem yemeyi reddetti ama şuan yiyor.Ne yapmalıyım ne kadar süre dayanır yardım ederseniz çok memnun olurum

Cvp: 2 gündür yok

Aramaktan vazgeçmeyin. Mutlaka bir yerlerden çıkar. Yalnızca akvaryumun olduğu yerdeki odaya bakmayın. Belki odadan da firar edip iç odalara saklandı Her yerin altına bakın. Koltukların, masanın, dolabın... En olmadık yere girip oraya saklanıyorlar. Hatta terliklerin içine bile bakın.

Benimde kaybolmuştu. Akvaryumun oldugu odanin yanindaki odada pirizi üçlü yapmıştık pirizlerin altına saklanmış uyuyordu. birde banyoda temizliyordum akvaryumu alafıranga tuvaletin üzerine havluya sarılı koymuştum kapluşlarımı.bi patırtı duydum.hemen banyoyu kapattım tuvaletin arkasına saklanmışken yakaladım. birde saklanınca uyuyorlar hemen ^^

evet beni endişelendiren uyuması eskiden kaçmıştı ve uyurken bulmuştum uyumasa mutlaka ses çıkarır çümkü şuan evin her yerinde olabilir ailece onu arıyoruz

ben de kaybetmiştim 10 saat aradım yatak başlığım ile duvar arasındaki küçücük kısımda yan olarak sıkışmış artık ne yapıyordu ise oralarda!!! öyle aklınıza gelen abuk sabuk her yere bakmalı kaybolduğunda

Ben de 2,5 hafta sonra bulmuştum. Halıların altına da bakın. Ve aramaktan vazgeçmeyin.

Benim kuzenimin 2 tane kaplumbağası kaybolmuştu. Çekyatların içine kadar her yere bakmışlardı. Biz de onlara gitmiştik kedim Boncuk'la beraber sonra Boncuk çekyatların oraları karıştırdı. Bir baktık 5-10 dk sonra bir şey pıt pıt diye yürüyor bir baktık çekyatın altından kaplumbağanın biri geliyor. Sonra sabah hep beraber şehir dışına gittik geldiklerinde diğeri de kapının önünde kurumuş ölmüş :(

hala bulamadık 2 tane odayı baştan aşşağı kaldırdık yatakları dolapları falan hep çektik ama bulamadık yarın da aramaya bu şekilde devam edicem

Emin olun ki hiç tahmin edemeyeceğiniz bir yerdedir canavar.
Küçük olunca bir de akıl almayan yerlere girebiliyorlar.
Umarım kısa sürede bulabilirsiniz.

Geri