Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 günlük kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

Neadir

Bronz 5 Üye
2 gün önce aldığım kaplumbağalarım hiç yem yemiyor ve de sürekli suda duruyor arada nefes alıp kaçıyorlar. onlara akvaryumda bakyorum ve almadan her ekipmanını kurdum su yüksekliği bir karış ve kaplumbağalarım kuru alana cikmıyor onlar için endişeleniyorum yem bile yemiyorlar lütfen acil yardım edin onların ölmelerinden koorkuyorum

Cvp: 2 günlük kaplumbağam kuru alana çıkmıyor acil yardım

Korkmanıza gerek yok, bi süre sonra kuru alanlarına ve akvaryuma alışacaklardır :) bu bi kaç günde olabilir iki haftada. Eğer imkanınız varsa su seviyesini biraz daha yükseltmenizi öneririm

Cvp: 2 günlük kaplumbağam kuru alana çıkmıyor acil yardım

Dün suyum çok yüksek yüzemiyolar zannettim çünkü aldığımda suları çok sığdı
Bu arada yem yemeleri ne kadar sürer

Cvp: 2 günlük kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

Dediğim gibi iki hafta bile sürebilir. O zaman suyu yavaş yükseltin mesela her gün 1 cm. yüzme olayınada kolayca adapte olurlar

Çok teşekkürler ama iki haftada açlıktan ölmez mi?

İki haftada sağlıklı kaplumbağalar açlıktan ölmez. Ama siz genede önlem olarak 10 gün devam ederse vitamin verin. Yemleride verirken akvaryuma atıp yanlarından ayrılınki güvende hissetsinler. Kuru alanı daha uzun sürede kullanmayabilirler. Kaplumbağaya göre değişir. Siz genede sisteminizin resmini koyarsanız eksik yada uygunsuz bir durum varsa önerilerde bulunabiliriz.

mailto:/t7ifb7.jpg

mailto:/t7ifb7.jpg

Resimlerin kalitesi için özür dilerim akvaryum

2 resim aynı birde detaylı çekin. Korktıkları icin yemiyolardır. Fotoları tekrar duzgun cekip yukleyn. Saglıklı kaplumbagalar :)

Net göremiyorum. Kuru alanın suya giren rampası var mı? Belki rhat çıkamıyordur. Yem konusu yukarıda belirttiğim gibi. On gün sonra yememeye devam ederse vitamin takviyesi gerekir.
Onun haricinde konunuzla direk alakalı değil ama suyu rahatça yükseltebilirsiniz. Su derinliği önemlidir. Isıtıcınız sudan fazlaca dışarıda kalmış. Tehlikeli bir durum. Filtreyi göremedim. Elipmanlar tam demiştiniz. Muhtemelen resimden kaynaklı.

Bunlar

00002

Resimler ipad kamerasından çekildiği için o kadar iyi değil

Kaplumbağalar çıkmaya başladı ama alanım kuru değil 3 adet taş aldım ama onların arkasına girip sıkısıyorlar oyuzden onları çıkarttım. Evdeki malzemelerle kuru alan yaptım ama dediğim gibi suya doğru meğili yok ve ıslak. Araştırdım ama birşey yapamiyorum başka tavsiyeleriniz yada linkler var mı kapluşların üşütmesinden korkuyorum

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    223.9 KB · Görüntüleme: 115
  • image.jpg
    image.jpg
    137.4 KB · Görüntüleme: 103
  • image.jpg
    image.jpg
    230 KB · Görüntüleme: 98
Kutu alandan suya uzanan tırmanmasını sağlayacak bir rampa olmalı. Aksi halde çıkamaz. Ben bu şelilde bir parça göremedim.

mailto:/forum/Konu-videolu-kuru-alan-yapimi.html Bu linkte cd kabından kuru alan yapımı anlatılıyor işinize yarıyabilir.

Geri