Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 günlük yavru kaplumbağam

Onue14

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce aldığım kaplumbağam hiçbir şey yemiyor. Forumda okuduklarıma göre alışma sürecinde böyle davranıyorlarmış. Ama kaplumbağama kapta bakıyorum bir süre kapta bakma zorundayım. Genelde çok hareketsiz duruyor zaman zaman kafasını çıkarıyor suyun içine attığım sticklere dokunmuyor zaten sadece 2 kez stickleri yakalamaya çalıştı 2 sindede başarısız oldu. Elime aldığımda da kaçmaya çalışıyor bir kaç kez elimle yem vermek istedim onunla da hiç ilgilenmedi. :) Suyun sıcaklığı idealden düşük olduğu için mi böyle yoksa alışma süreci devam mı ediyor ?

Cvp: 2 günlük yavru kaplumbağam

Hem yerine alışma sürecinde olduğu için hemde suyun sıcaklığı düşük olduğu için yemiyordur en kısa sürede akvaryum,filtre ve ısıtıcı alın. Özellikle ısıtıcı çok önemli...

Kapluşunuz eğer çok küçükse stickleri biraz ufaltarak ikiye bölerek verin.

Hımm peki farklı sıcaklıklara adapte olabilme durumları var mı ?

farklı sıcaklıklardan kastınız nedir pek anlayamadım? bir canlının hayatta kalabilmesi ve o hayatının yaşanabilmesi için bazı kriterler vardır. İnsan ve oksijen gibi. Su kaplumbağaları içinde durum geçerlidir. Yaşam standartları araştırmalar ve uzmanlar tarafından belirlenmiştir ve böyle olması gerekmektedir... Aksi halde yaşadığınız sorun ve daha büyük sorunlarda kaçınılmaz olacaktır.

Farklı sıcaklıklardan kastınız nedir? Yani suyum soğukken sıcak su ilave etsem olur mu diyorsunuz anladığım kadarıyla. Diyelim ki sıcak su ilavesinde bulundunuz ama bu bir çözüm değildir. İlave ettiğiniz sıcak su en fazla 15 dk sıcak kalmasına yardımcı olur.. Ayrıca gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkları da kaplumbağanızı hasta edecektir. Kaplumbağalar çok hassas canlılardır.

yorumlarınız için teşekkür ederim .Isıtcının öneminin farkındayım ama maalesef kap koşullarını hemen değiştiremeyeceğim söylemek istedeğim kaptaki ısıtıcısız suyun sıcaklığına alışıp alışamama durumuydu

Anlıyorum o zaman sık sık sıcak su ilavesi yapın ya da kabın altına elektrikli battaniye falan varsa koyun termometre ile de suyun sıcaklığını ölçün. Ama dikkat edin kapluşunuz haşlanmasın.

yinede ısıtıcı kullanabilirsiniz kabınızın içine bir şekilde monte edebilirsiniz tabi ölçüleri elveriyorsa ısıtıcınız suya tamamen girdiği yada sadece ayar kısmı dışarıda kaldığı sürece işlev görürö Kabınıza yatay olarak koyabilirseniz hiç olmamasından daha iyidir.

sağ olun :) peki yemek yememeye devam ederse ne yapmalıyım sizce ?

eğer uygun sıcaklığı sağlarsanız yemek yemeye başlıyacaktır zaten

sıcaklığı değiştirmedim de hazır su yerine çesme suyu koyup seviyeyi yükselttim biraz önce daha hareketlenmeye başladı 4. günün sonundaysa yeminide yiyor yediğini görmek gerçekten mutluluk verici :D

Soğuk suda olursa zaten kış uykusuna yatar metabolizma yavaşlar ve yem yiyemez suyunuzu her zaman için sıcak tutmaya özen gösterin..

mecbur kaldığımda başvurduğum bir yöntemi sizinle paylaşayım.
1lt lik su şişesinin içine koyduğumuz kaynar su bir süre de olsa onun sıcak kalmasını sağlayacaktır.ayrıca o kabın üzerini de bir havluyla kapatmanız kapluşunuzun üşümesini veya suyun soğumasını bir nebze de olsa geciktirecektir...
çünkü suyun içine sıcak su ekleyip o suyun yeniden soğuması kapluşunuzun hastalanmasına sebep olacaktır.umarım en yakın zamanda bir ısıtıcı edinirsiniz..

Kap sıgıyorsa kaloriferin altına ya da ustune konulabilir.Şahsen ben oyle yapıyordum.Onuda yapamazsanız eğer çalışma lambası hiç yoktansa işinizi görecektir.

Geri