Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 kaplumbağa için uygun akvaryum nedir ?

tosunandyosun

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar bu siteyi gördükten sonra bende kapluşlarımı akvaryumda beslemeye karar verdim fakat 2 kaplumbağa için uygun akvaryum+filtre+uv b lamba+ısıtıcı için bu konuyu açtım yardım ederseniz kaplumbağalarım bu hafta kesin kurtulacak...

Cvp: 2 kaplumbağa için uygun akvaryum nedir ?

Eğer kaplumbağalarınız yavruysa 40-50 veya 50-60 cmlik bir akvaryum uzun süre işinizi görecektir.Fakat kaplumbağalarınız 1 yaşına geldiğinde akvaryumunuzu büyütmek zorunda kalabilirsiniz.Filtreyi akvaryum boyutuna göre seçmelisiniz.40-50 cmlik bir akvaryum alacaksanız güzel bir iç filtre işinizi görecektir.Isıtıcıyıda akvaryum boyutuna göre seçmelisiniz.Eğer akvaryumunuz dediğim boyutlardaysa 50-100 waat arası bir ısıtıcı işinizi görecektir.UVB lambayıda 40 waatlık alabilirsiniz.

ben 60X40X40 bir akvaryum düşünüyorum bu yeterlimi

2 kaplumbağa için 200- 250 litre ömür boyu kullanabilirsiniz. 90*50*50 Ömür boyu kullanırsınız.

Ayrıca mutlaka dış filtre YAPIN almayın çok pahalı. yapılış maliyedi 25 tl tutuyor normal bir dış filtre 200 tl civarında.

Geri