Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 Kaplumbağa için yeni bir başlangıç

crowley

Yeni Üye
Katılım
26 Tem 2012
Mesajlar
1
Merhabalar,

Bu sabah güne uyandığımda kaplumbağalar hakkında en ufak bir bilgim yoktu ancak şuan foruma üyeyim ve sizler arasındayım.

Çünkü;
Çalıştığım yerde evde bakılamamış ve plastik bir kap içerisinde neredeyse 24 saat karanlık bir ortamda 2 günde bir beslenen ve arada bir suyu değiştirilen 2 arkadaş gördüm. Öğrendiğim kadarı ile uzun zamandır ordalar ve ölüme terkedilmişler.

Buna vicdanım el vermedi ve bu mesajı yazdıktan sonra onlara evimde yeni bir hayat sunmayı planlıyorum (Kimse hayır demedi).

Çok detaylı olmamak ile forumdaki bakım,beslenme gibi konulara bir göz attım ve yem gibi acil ihtiyaçları konusunda geçici bir menu oluşturdum. Okumaya,öğrenmeye devam edeceğim.

Ancak sizden öğrenmem gereken bazı acil konular var.
Bu kaplumbalar sanırım biraz büyümüş. Kabukları 10cm civarında.
Bundan sonra daha otçul bir hayat yaşamaları gerek diye düşünüyorum. Önceki beslenme programı 2 günde bir kuru kurtçuk şeklinde.

Elimde başka bir bilgi yok. Bu durumda bana nasıl bir yol çizersiniz?

Sizin desteklerinize ihtiyacım var.
Her konuda öneri ve desteklerinizi bekliyorum.

İlk işim plastik olan yaşam alanlarından kurtulmak..


Teşekkürler.
 
Cvp: 2 Kaplumbağa için yeni bir başlangıç

İleriki yaşlar hakkında beslenme konusunda gerçekten çok fazla bir bilgim yok ama eminim arkadaşlar kısa süre içinde size yardımcı olacaktır. Ben sadece yaptığınız fedakarlık ve iyilikten ötürü sizi tebrik ve teşekkür etmek istedim. Umarım uzun yıllar beraber olursunuz :)
 
Cvp: 2 Kaplumbağa için yeni bir başlangıç

Öncellike hoşgeldiniz ve sizi tebrik ederim.Duyarılı bir hayvan sever olmanızdan dolayı.Bende 2 yaşında bir kaplumbağa besliyorum yem konusunda size yardımcı olabilirim.Evet kaplumbağlar yavruyken daha çok protein ağırlıklı beslenmelidirler daha iyi gelişmeleri için.Fakat bu 1 yaşından sonra yani 10 cm gibi bir boyuta geldikten sonra artık bitkisel beslenmeye geçmeye başlar.1 yaşından sonra bitkisel beslenmeye başlanmalıdır.Kurtçuk ve karides tarzı yemleride ayda 1-2 kere verseniz yetişkin bir kaplumbağa için yeterli olacaktır.
 
Cvp: 2 Kaplumbağa için yeni bir başlangıç

Herşeyden önce duyarlılığınız için ben de teşekkür ederim.
Ana yem olarak mailto:/product_info.php?products_id=25517 ve mailto:/product_info.php?cPath=9420_9422_9366&products_id=31028 öneririm. Tetra reptomini bir kaç ay verip sonra yavaş yavaş kesersiniz. Kapluşlar 10cm civarı ama yaşları henüz belli değil galiba. Eğer hep plastiktelerdi ise belki 1 yaşından daha büyük olabilirler.
 
Cvp: 2 Kaplumbağa için yeni bir başlangıç

Akvaryum düzeni ve boyutu hakkında da bilgi toplayınız ayrıca teşekkür ederim ben şahsım adına duyarlılığınız için.
 
Cvp: 2 Kaplumbağa için yeni bir başlangıç

Duyarlı bir hayvan seversiniz. Tebrik ederim. Acaba ne zamandır iki günde bir besleniyor. Belkide erken başlandı. Siz Tetra Reptomin ve Sera Vital, Sera Mineral yemleri öncelikle edinin. Bence öncelikle haftada iki gün aç bırakın. Besinsiz kalmış ise kendini toparlasın. Ayrıca akvaryum küçük ise kasları gelişememiştir. Onun dalıp çıkacağı kısmen derin suya ihtiyacı var. Ama bunu birden yapmayın. Akvaryumu büyük alıp su seviyesini bir kaç ayda yükseltin. Tabi başlangıç için dahi çok az olmamalı. Elinizdekileri tam yazıp paylaşırsanız size nasıl bir düzenek ve beslenme programı gerek yardımcı olmaya çalışırım.
Ayrıca aklıma geldikçe yazıyorum, mürekkep balığı kemiği alın. Toz halinde yeme bulayıp yedirebilirsiniz. Kalsiyum desteğine ihtiyacı olabilir. Sera Reptilin vitaminden alın. Haftada 3 damla yem ile verebilirsiniz.
Kabuk durumu iyi mi? Değişimleri başarı ile tamamlamış mı? Biraz gözlem vs gerekecek.

Şimdiden sağlıklı günler...


Akvaryum konusunda 100 L den aşağı almamanızı öneririm. Ekipmanlar vs elinizdeki imkanlara göre derlenir.
Filtre, Kuru alan, ısıtma lambası, ısıtıcı olmazsa olmazlar. UVB lambayıda hemen arkasından saymayı ihmal etmiyim.
 
Geri
Üst