Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 sorum olacaktı?

Kadim97

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar öncelikle hayatta kalan kaplumbağam epey büyüdü :smile: hem suyu hemde kuru alanı var fakat kuru alana hiç çıkmıyor.Çıkamadığını düşündüm ama üstüne yem koyunca direk atlıyor.UV lambasını açtığım zaman fazla mı yakın tutuyorum çünkü bir masa lambası şeklinde akvaryumun dışından vermek zorunda kaldım.
Bir diğer sorum 2 gün evde kimse olmayacak kaplumbağa aç kalabilir mi?

Cvp: 2 sorum olacaktı?

Kuru alan konusu bir çok kaplumbağa sahibinin sorun yaşadığı bir konu.
Kaplumbağanın karakterine göre kuru alana alışması zaman alabiliyor.Bazıları çok kısa sürede alışırken bazılarının alışması seneler sürüyor.Burada bize düşen kaplumbağaları ürkütmeden sabırla beklemek.

Uv-b lamba konusunda da kuru alandan 15-20 cm uzaklıkta kullanıyorum ben.Lambanızın özelliklerine göre bu mesafe değişir.

Sağlıklı bakılan kaplumbağalar uzun süreler açlığa dayanabilmektedir.Sizin yokluğunuzda 2 gün açlıkla baş edebilir :)

Cvp: 2 sorum olacaktı?

Hatta 2 gün aç kalmış bile sayılmazlar:) Dinlenmiş olur sindirim sistemleri: :)

Geri