Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

25w ısıtıcı 15lt lik akvaryuma uygun mu?

murat yazıcı

Bronz 2 Üye
bu site sayesinde ısıtıcının önemini anladım ve ısıtıcı aldım fakat eve gelip kullanmaya başlayınca farketdim ki 25w . akvaryumu ısıtmaya yetiyor termostatlı olduğu için 28 derecede sabit sıcaklık istersem ısısını dahada artırabilirim ama 28derece yeterli gibi geliyor bana. bunları dereceyle kontrol ediyorum tabi ki. burda genelde 50w kulanın deniliyor acaba 25w kulanmanın ne gibi zararları olabilir.

Cvp: 25w ısıtıcı 15lt lik akvaryuma uygun mu?

Uygundur, problem çıkmaz.

Isıtıcı gücü akvaryumdaki su hacmine göre değişir. Eğer 25 lt yada altında bir su hacminiz varsa kullanılan ısıtıcı uygun. Daha fazla ise ısıtıcı zorlanır.

Şöyle bir kontrol yöntemi uygulayın; ısıtıcının devreye girip çıktığı süreleri hesaplayın. Eğer ısıtıcınız çalışmadan minimum 15 dakika bekleyebiliyorsa sıkıntı olmayacaktır. Eğer bu süre 5 dakikanın da altına düşüyorsa bir üst modele geçmeniz gerekecektir. Tahminimce de sıkıntısız çalışıyordur. Bende şuan 30 Lt'lik bir paludaryumumda 25w'lık ısıtıcı kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum.

Isıtıcının derecesini 28'e aldığınızda farklı derecelerle de kontrol edin. Isıtıcı derecesinde farklılık olabiliyor. Su sıcaklığınız 30 - 31 derece olabileceği gibi, 24 - 25 derece de olabilir.

yeterli

Geri