Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

28 derece

nasıl sıcaklık hissediyorsunuz

• Kullanılan toplam oy
    13

samet52

SKF Delisi
arkadaşlar belki saçma anlaşılmaz soru ama yinede belki küçük bir fayda sağlayabiliriz ısıtıcıyı 28 dereceye getirdim ve 28 derece olunca otomatik ışığı söüyor düşünce tekrar 28 derece yapıyor termometre en üst seviyedeki yani 34 dereceyi gösteriyor suda ılıklık hissediyorum ısıtıyı bir gece kapattım ve sabah termometre 27-28 dereceydi elimi soktuğumda soğukluk geldi 28 dereceye elinizi sokunca sıcaklığı nasıl hissediyorsunuz biraz sıcak ılık biraz soğuk soğuk gibi değişik bir soru ama yardımlarınızı bekliyorum

Cvp: 28 derece

eliniz soğuksa su sıcak, eliniz sıcaksa su soğuk gelecektir.
termometreye güvenin ve ısıtıcının derecesini termometre 28de sabit kalana kadar düşürün.

Samet bey insanlarin vucut sicakligi 37 derecedir. Yani sizinde eliniz 37 derece. Bu sebeple sizden 9 derece daha az sicak bir suyu ellediginizde elinize soguk gelmesi cok normal.

ısıtıcı bozuk ozaman şimdi 34 derece onlar için su çok sıcak olmaz mı hiç de rahatsız olduklarını görmedim en iyisi yavaş yavaş düşüreyim birden soğuyunca su hasta olabilirler heralde termometrenin bozuk ihtimali yokmu bu cama yapıştırılan siyahlar bundan önceki aldığım hiç çalışmıyordu

bir de ısıtıcı maksimum 32 derece ısıtıyormuş bilgilerine göre

soğuk geliyor ama içim rahat etmedigi için özel bi ısı ölçer le ölçtüm sıcaklık 27 buçuktu.

ısıtıcıyı doğru ayarı bulursam sorun yok bulamazsam yeni ısıtıcı lazım ozaman herkese teşekkürler

Isı ölçerde de sorun olabilir. 34 yüksek bir sıcaklık. Isıtıcıyı çıkarıp cam bir akvaryum derecesi alıp onunla ölçün derim. Bu yüksek ısının üç sebebi olabilir.
1- Isıtıcı arızalı.
2- Derece arızalı.
3- Hava çok sıcak ve ısıtıcı bile devreye girmeden yüksek ısı oluşuyor.

sanırım ısıtıcı arızalı çünkü ısıtıcıyı gece kapattım su hafif soğuk bana göreyd ama 28 derece gösteriyordu ısıtıcı bazen 22 derece ayarlıyken su 28 derece olsa bile çalıştı bugün hemen yeni ısıtıcı temin edeceğim herkese teşekkürler

1)Isı aktarımı diye bir konu var , ısıtıcının etrafı ile büyük bir akvaryumdaki uzak bir köşenin sıcaklığı aynı olmaz(durgun suda) , bu sebeple konveksiyon olması sebebiyle iç filtre yani motor çalıştırmak ya da bir şekilde minik bir akıntı akvaryum içindeki suyun homojenize olmasını sağlayacaktır.

2)ısıtıcı ve ısıtıcının kendi termometresine güvenmiyorsanız kalibre edebilirsiniz.Farklı bir su kütlesi içinde referans olarak güvenebileceğiniz bir termometre ile ölçüm yapıp, ısıtıcınızın olması gereken değer ile arasındaki sapmayı bulabilir ve (+)X yahut (-)X ayarlama sorunun üstesinden gelebilirsiniz

3)Su uçucu bir maddedir , yani sıcaklığa özgü olarak bir miktarı buharlaşır , ve buharlaşan sıvı dan gaz fazına geçen her molekül çevresinden enerji(ısı enerjisi) absorblar, buda suyun sıcaklığındaki farklılık sebeplerinden birisidir. Akvaryum üstündeki akım , oda sıcaklığı gibi etkenler bunu büyük oranda değiştirmektedir , akvaryumunuzun üstü kapalı değil ise kapatabilirsiniz (çok büyük değişiklik yaratır) (standart ölçülere uygun bir kapak bulmanız zor olabilir fakat yalıtım amacıyla satılan 1-2liralık poliüretan köpük tabakalarından kesip biçerek istediğiniz tarzda bir kapak yapabilirsiniz)

arkadaşlar su sıcaklığının 30 derece olması sakıncalımı sanki 30 derecede daha rahat ediyorlar ? max ne kadar olmalı bu sıcaklık

arkadaşlar su sıcaklığının 30 derece olması sakıncalımı sanki 30 derecede daha rahat ediyorlar ? max ne kadar olmalı bu sıcaklık

Geri