Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

33 litreden 200 litreye geçiş

samet52

SKF Delisi
şuan 33 litre akvaryumdalar az sonra 200 litrelik gelicek ben de kullanıma 1 hafta içinde başlamayı düşünüyorum bazı sorularım olacak

1)33 litreden sonra 200 litreyi tam kullanacağım kadar mı doldurayım yoksa yavaş yavaş mı doldurayım birden suyun bu kadar artmasının zararı olurmu

2)jebo 829 geliyor iç filtre kullanmayı düşünmüyorum doğrumudur

3)filtrenin suyu akvaryuma aktırdığı hortum suyun dışına mı içine mi koyulmalı

4)jebo 829 nasıl kurulur hiç bir bilgim yok

Cvp: 33 litreden 200 litreye geçiş

Şimdiden hayırlı olsun

1) Hayvanların kabuk boyu 8 cm ve altında ise sorun olmaz bence. Bendeki 8 cm ve 5 cm slider türleri 30 cm derinlikten 70 cm derinliğe rahatça geçtiler.

2) İç filtreyi ileride destek için yada suyu hareketlendirsin diye kullanabilirsiniz. Bence şu an gerek olmaz.

3) Benim fiskiye su yüzeyinden biraz yukarıda ama su ilaveleri ile bazen içeri giriyor. Bu şekilde kullanılabilir. Ama fiskiye şeklinde değilse akıntı fazla olabilir. O zaman su içinde cama vermek en iyisi olur.

4) Dış filtre kurulumu kutu üzerinde yazar. İç malzemelerinide kontrol etmekte fayda var.

öncelikle teşekkürler rafi 3 leo 5 cm sizce ne kadar su koymalıyım şuanki derinlik 30 cm gelecek akvaryum 50 cm

Direk tamamını doldurabilirsiniz.

Hayırlı olsun. Jebonun haznesini ağzına kadar su doldurup kapağını kapatın, sonra fişi takınca çalışır ama su sirkülasyonu olmaz. Kapağın üstünde pompası var ona bikaç kere sıkıca bastırın sonra su akışını sağladığını göreceksiniz. İlk bikaç ay iç filtreye gerek olmaz ama sonrasında tipte tortular birikmeye başlar o zamanda ufak bir iç filtreyle dipteki suyu hareketlendirmeniz gerekir

Biohazard' Alıntı:
Hayırlı olsun. Jebonun haznesini ağzına kadar su doldurup kapağını kapatın, sonra fişi takınca çalışır ama su sirkülasyonu olmaz. Kapağın üstünde pompası var ona bikaç kere sıkıca bastırın sonra su akışını sağladığını göreceksiniz. İlk bikaç ay iç filtreye gerek olmaz ama sonrasında tipte tortular birikmeye başlar o zamanda ufak bir iç filtreyle dipteki suyu hareketlendirmeniz gerekir

çok teşekkür ederim şuan filtre ve akvaryum geldi filtreyi yıkıyorum içindeki fileli karbonu da yıkıyorum sürekli siyah oluyor su bir temizlenmedi normalmi suda bekletiyorum hala yıkamalımıyım acaba

Karbonun filesi olması lazım yoksa kadın çorabına geçirip ağzını sıkıca bağlayın. Haznenin karbon koyacağınız bölümünün altına ve üstüne elyaf döşeyin. Merak etmeyin suya siyah renk vermeyecektir

filesi var kendinden peki teşekkürler bir kere daha yıkayım yerleştireyim çok teşekkürler

Geri