Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

340 lt. Akvaryuma Dış Filtre mi? Yoksa Sump mı?

irfanyalinay

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar merhaba ;

Kardeşimin lepistesleri çok hızlıca üremesinden dolayı şuan kullandığım akvaryumu ona vererek şimdiden 345 lt. lik bir akvaryuma geçmeyi planladım.

Şu an kullandığım akvaryumda ki sistemi bozmayı düşünmediğim için herşeye yeniden başlayacağım.Sizce bu 345 lt. lik akvaryumu yaptırırken sump yaptırayım mı ? Yoksa Fluval Fx5 mi tercih etmeliyim ?
Sump'ın en iyi tercih olduğunu biliyorum ama hatalı yapılan ellerde hiç bir verim alınamayan bir denklem olduğunun da farkındayım..

Neden Fluval derseniz ? Araştırdığım tüm formlarda res konusunda tercih edilen ilk marka olduğuna dair bir sonuca vardım..

Sizin fikirlernizi rica ediyorum..

Fluval FX5 Akvaryum Dış Filtre 3500 L/H

FX5 Dış filtre akvaryum dış filtre teknolojisinin geleceği olarak dizayn edilmiştir.Eski filtre teknolojisinde bulunan filtre mazelemelerini üst üste koymak yerine, biyolojik, kimyasal veya mekanik filtreleme için filtre katmanları sepetler şeklinde oluşturulmuştur, böylece gereken filtre medyasına ulaşmak, değiştirmek yada temizlemek artık çok daha kolaylaşmıştır.

Akıllı smart pump teknolojisi sayesinde bu filtre günde kendini 2 dakika boyunca otomatik olarak kapatır, bu kapatma filtre içerisinde oluşabilecek herhangi bir toksik gaz birikimini engelleme amacı ile yapılır.
Filtreyi fişe taktığınız anda kolay ve hızlı çalışma için motor filtrenin alt kısmında yer alır.
Kolay montaj için giriş ve çıkış ağızları 45 derece açı ile yerleştirilmiştir.
Giriş ve çıkış ağızları 360 derece döndürülebilir bu filtreyi istediğiniz yerde istediğiniz konumda tutabilmenizi sağlar.
Filtre kova tabanında bulunan vana sayesinde ,temizlemek için su tahliyesi kolaylığı sağlar.
Koli içerisinde kurulum montaj şekli için cd mevcuttur.

Teknik Özellikler:
Sepet Sayısı: 3 Sepetli
Hortum Uzunluğu: 4 Metre
Filtre ölçüleri:52 x40 cm
Filtre hacmi:38 litre
Saatte debi : 3500 litre
1500 litreye kadar olan akvaryumlar için uygundur
Filtre iç malzemeleri boş olarak gelmektedir.

Cvp: 340 lt. Akvaryuma Dış Filtre mi? Yoksa Sump mı?

500 600 litre hacmi olan bir dış filtre kesinlikle gerekli diye düşünüyorum. İç filtrede takarsanız temizlik sorunu olmaz bence. Yazıyı okumadım ama. :haha:

Merve19' Alıntı:
500 600 litre hacmi olan bir dış filtre kesinlikle gerekli diye düşünüyorum. İç filtrede takarsanız temizlik sorunu olmaz bence. Yazıyı okumadım ama. :haha:

Düşündüğüm dış filtre 3500 l/h ama yazıyı okumadığınıza göre sorun yok :haha:

Fluval bence çokca yetecektir. Tabi İrfan abi sump en iyisi ama fluvalle bence o açık kapanır gibi. 3500 saatte demek 1 saatte suyu 10 kere filtre etcek 1 günde 240 kere etcek demek. Kaba pislikler olursada mekanik icin 2000 lik ic filtreyle iş görürsünüz gibi geliyor.

banyoterligi' Alıntı:
Fluval bence çokca yetecektir. Tabi İrfan abi sump en iyisi ama fluvalle bence o açık kapanır gibi. 3500 saatte demek 1 saatte suyu 10 kere filtre etcek 1 günde 240 kere etcek demek. Kaba pislikler olursada mekanik icin 2000 lik ic filtreyle iş görürsünüz gibi geliyor.

Evet sump kalıcı tek çözüm ama yapacak ellerin usta olması gerek.Bu yüzden en temiz çözüm dış filtre gibi gözüküyor.Ama bunda iç filtre kullanmam extra dan bir ex 1200 'e mekanik yaptırırım kafam rahat olur..

tetra 1200 e sırf mekanik yaptırcaksan tek kaplumbağa icin bence cok olur. Ha cidden su her daim berrak olsun diyorsan tabiki 1200 ile akvaryumu 4x4 lük yaparsın

banyoterligi' Alıntı:
tetra 1200 e sırf mekanik yaptırcaksan tek kaplumbağa icin bence cok olur. Ha cidden su her daim berrak olsun diyorsan tabiki 1200 ile akvaryumu 4x4 lük yaparsın

Berraklık konusunda bir takıntım var ama çok olacağını düşünmüyorum.Ex 1200 sayesinde uygun yerleştirme ve malzeme seçimleriyle Fx5 in temizlenme süresini 3-4 aya sabitleyerek biyolojik dengeyi üst seviyelerde tutmayı amaçlıyorum.

Bende akvaryumuma sump yerine dış filtre koymayı tercih ettim. Duyumların sump sisteminde sesinde çok olduğu yönündeydi.
Ancak o filtre akvaryuma çok fazla gelebilir. Birde bende FX5 incelerken bana Eheim al kafan rahat etsin dediler. 2260 aldım ve o kadar güçlüki anlatamam. Ben 2260 sipariş ettim ve gümrükten geçmesi zaman aldı. Akvaryumcunun bir nesil önceki aynı filtresini taktım. Suyu bırakan yeri baston şeklindeydi ucu açıktı ve 70 cm yukarıdan dipteki kumu kaldırıp attı. Kendi filtrem geldiğindede ilk başta su yüzeyine fluvalda olduğu gibi verdim ama dalga büyük sorun olunca fiskiyeyi taktım. Filtrelemesi fazlasıyla iyi.

Bunları neden anlattım. Siz FX5 yada 2260 gibi bir filtre takarsanız akvaryuma aşırı fazla gelecektir. Suda çok rahatsız edici girdap oluşur. Bu anlamda daha makul debide olanları öneririm.

340 litre için dediğiniz filtreler çok büyük :D
Emre yazmış zaten onun akvaryumunda bile bu girdaba sebep olan herhalde 340 litre de tufan çıkarır.
340 litre için sump olabilir ama dediğiniz gibi iyi bir işçilik lazım.

Ben yeni yaptıracağım 320 litre akvaryum için tetra tac 1200 düşünüyorum sadece :D
Sizi görünce acaba yanlış mı yaptım dedim ama bence sizin o akvaryuma da tetratac 1200 ayarında bir filtre yetecektir.
Fluval markasında yedek parçala sorunu var.Biraz daha pahalı ve zor bulunuyor.Ona alternatif bütçenize uygun bir seçenek bulmanız bence çok daha iyi olur.

AEK' Alıntı:
Bende akvaryumuma sump yerine dış filtre koymayı tercih ettim. Duyumların sump sisteminde sesinde çok olduğu yönündeydi.
Ancak o filtre akvaryuma çok fazla gelebilir. Birde bende FX5 incelerken bana Eheim al kafan rahat etsin dediler. 2260 aldım ve o kadar güçlüki anlatamam. Ben 2260 sipariş ettim ve gümrükten geçmesi zaman aldı. Akvaryumcunun bir nesil önceki aynı filtresini taktım. Suyu bırakan yeri baston şeklindeydi ucu açıktı ve 70 cm yukarıdan dipteki kumu kaldırıp attı. Kendi filtrem geldiğindede ilk başta su yüzeyine fluvalda olduğu gibi verdim ama dalga büyük sorun olunca fiskiyeyi taktım. Filtrelemesi fazlasıyla iyi.

Bunları neden anlattım. Siz FX5 yada 2260 gibi bir filtre takarsanız akvaryuma aşırı fazla gelecektir. Suda çok rahatsız edici girdap oluşur. Bu anlamda daha makul debide olanları öneririm.

Emre Bey öncellikle önerileriz için çok teşekkür ederim.Bende öncelikle Eheim düşünüyordum ama yurtdışında ki birçok forumda Fluval kullanıldığını gözlemledim.Bu yüzden biraz ona kaydım..

Şöyle söyleyim ben su emiş borusunda elyaf ve sünger kullandığım için debide ciddi bir düşüş yaşanacaktır.Birde su çıkış ucunu dipteki pislikleri mekanik temizlik yapacak filtreye yönlendirmek adına tabana kadar indireceğim için bir sorun ile karşılacağımı düşünmüyorum.Siz nedersiniz ?

Zencefil' Alıntı:
340 litre için dediğiniz filtreler çok büyük :D
Emre yazmış zaten onun akvaryumunda bile bu girdaba sebep olan herhalde 340 litre de tufan çıkarır.
340 litre için sump olabilir ama dediğiniz gibi iyi bir işçilik lazım.

Ben yeni yaptıracağım 320 litre akvaryum için tetra tac 1200 düşünüyorum sadece :D
Sizi görünce acaba yanlış mı yaptım dedim ama bence sizin o akvaryuma da tetratac 1200 ayarında bir filtre yetecektir.
Fluval markasında yedek parçala sorunu var.Biraz daha pahalı ve zor bulunuyor.Ona alternatif bütçenize uygun bir seçenek bulmanız bence çok daha iyi olur.

Arzu Hanım öncelikle sizede fikirleriniz için çok teşekkür ederim.Size şunu söyleyeyim ex 1200 320 litre akvaryuma kesinlikle yetmeyecektir.

Ben şuan 80 lt de ex 1200 ve 2 adet biri mekanik biri kimyasal temizlik 1500 l/h iç filtreler kullanıyorum.Emre Bey'e de dediğim gibi ex1200 ün de su girişinde elyaf ve sünger kullandığım için debide ciddi bir düşüş yaşanıyor.

Ama elyaf ve sünger kullanılmasa bile ex 1200 hortumları şeffaf ve inanılmaz derecede çabuk ve çok yosun tutuyor.Buda debiyi çok fazla etkliyor.Alırsanız kesinlikle orjinal hortumlarını kullanmayın , görüntüsü bile hiç iç açıcı değil.Birde kesinlikle çift contalı olan ''new '' serisinden alın.Kutunun üzerinde özellikle bu ibare belirtiliyor..

Ben akvaryum içinde çok fazla girdap yaratacağını düşünüyorum. İnanın çok güçlü filtreler. Açıkcası bendeki filtreyi ilk çalıştırdığım anda kaplumbağaları fırlatıp atar bu dedim. Fiskiyeden dahi aşırı basınçla su akıyor. Sudan 2 parmak yukarıdan fiskiye dahi 20 cm aşağı kadar suyu savuruyor.
Gerçi her markanın debi gücü ile sonuçları aynı olmayabilir. Ben fluval videoları seyrettim. Sizin kuracağınız hacimde tanka koyanlar var. Genede ben biraz şüpheciyim.
Bu arada benim tank 840 lt. Yani benimkine 2260 olan tam uygun.
Fluval biraz deneme yanılma olacak gibi. Saatte 2400 lt su çeviren 2260 dan daha fazla su çeviriyor ama tabi performans aynı olmayabilir.

AEK' Alıntı:
Ben akvaryum içinde çok fazla girdap yaratacağını düşünüyorum. İnanın çok güçlü filtreler. Açıkcası bendeki filtreyi ilk çalıştırdığım anda kaplumbağaları fırlatıp atar bu dedim. Fiskiyeden dahi aşırı basınçla su akıyor. Sudan 2 parmak yukarıdan fiskiye dahi 20 cm aşağı kadar suyu savuruyor.
Gerçi her markanın debi gücü ile sonuçları aynı olmayabilir. Ben fluval videoları seyrettim. Sizin kuracağınız hacimde tanka koyanlar var. Genede ben biraz şüpheciyim.
Bu arada benim tank 840 lt. Yani benimkine 2260 olan tam uygun.
Fluval biraz deneme yanılma olacak gibi. Saatte 2400 lt su çeviren 2260 dan daha fazla su çeviriyor ama tabi performans aynı olmayabilir.

O zaman seçenekler arasına Eheim Professionel-3e 2078'i de alıyorum. 1850 Lt/Saat gibi bir verisi var.Mekanik temizlik yapacak 2. bir dış filtre ile yeterli olacağı kanısındayım..

İlk başta ikinciye dahi gerek olmayacak bir filtre bu. Bence çok uygun olur. Bazıları Eheim markasında klasik serileri daha çok önersede sonuçta Eheim. Ben iki giriş (akvaryumun iki ucuna konulabiliyor) olmasından ötürü 2080 de düşünmüştüm. Arkadaşım 2260 al kafan rahat olur diyince son kararı onun tercihinden yana kullandım.

Bahsettiğim gibi hemen ihtiyacınız olmaz ama mekanik içinde ileride bir Eheim 2217 klasik model kullanılabilir.

Şimdiden hayırlı olsun.

AEK' Alıntı:
İlk başta ikinciye dahi gerek olmayacak bir filtre bu. Bence çok uygun olur. Bazıları Eheim markasında klasik serileri daha çok önersede sonuçta Eheim. Ben iki giriş (akvaryumun iki ucuna konulabiliyor) olmasından ötürü 2080 de düşünmüştüm. Arkadaşım 2260 al kafan rahat olur diyince son kararı onun tercihinden yana kullandım.

Bahsettiğim gibi hemen ihtiyacınız olmaz ama mekanik içinde ileride bir Eheim 2217 klasik model kullanılabilir.

Şimdiden hayırlı olsun.

Haklısınız şuan Yaşar sadece 3,5 cm boyutlarında olduğu için acil bir ihtiyaç pek yok ama düzeni ve sistemi kurup sonradan sorun yaşamamak istiyorum.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

Bir profesyonel yardımı ile kurulacak sump sistemi, tek geçerim.

Taşırma sistemli, akvaryum altına

ulfet931' Alıntı:
Bir profesyonel yardımı ile kurulacak sump sistemi, tek geçerim.

Taşırma sistemli, akvaryum altına

Haklısınız sump sistemi en kalıcı çözüm ama yapacak profesyonel önemli.Akvaryumun modelinde karar verdim.Birkaç firma ile görüşmeye başladım.Bakalım onların yaptığı işleri bir araştırayım.Eğer sağlıklı olarak yapabileceklerine inanırsam akvaryumu sump ilaveli yaptırabilirim.

Nereden bağlanıyorsunuz takip etmedim ama Taymur Akvaryum eğer yapıyorsa oralarla görüşün derim.

Akvaryum.com'da da başlıklara bakın orada da firma/usta adları veriyorlar.

Sump ya da kuru/ıslak filtreleme sistemi(bu da camdan, sump gibi), ikisi de bu tür bir yük(kaplumbağa) için birebir.

Malzeme değişimi inanılmaz kolay, akvaryumda kablo boru yok, ...

Zaten biliyorsunuzdur :D

Geri