Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

4 yaşında bir dişi ile 2.5 aylık yavrular ..

SGuven

Yeni Üye
Tüm kaplumbağa severlere merhaba diyorum öncelikle.
Adım Savaş Güven , İstanbul Kadıköy'de ikamet etmekteyim , mesleğim ; Gemi Makine Mühendisliği..
Forum kurallarına göre kafamıza göre 'YENİ KONU' açamıyoruz ama ben sorunuma dair açılmış bir konu bulamadığımdan açmak durumunda kaldım..
Adminler daha sonra kaldırabilirler.

Arkadaşlar , benim sorum şu olacak..

Güzel bir akvaryumum var , kuru alanım var , ısıtıcım filtrem her şey var..

Kaplumbağalarıma gelince de 6 tane 2.5 aylık minik var. 3 erkek , 3 dişi.
İsim koymadım.
Bu sabah kuzenim oturduğu apartmanın bahçesinde bulmuş yaklaşık 4 yaşında hani elim kadar var boyutu da bir dişi kaplumbağa..

Ben dişi kaplumbağayı da aldım , bu yavrularla aynı akvaryuma koydum.

Derken büyük , bütün miniklere saldırmaya başladı.
Ya da bana öyle geliyor.
Hani dişliyor gibi yapıyor ama dişlemiyor gibi de.
Kafasını çıkartıp pıt diye bir hamle yapıyor.
Minikler de korkup kaçışıyorlar.

Şimdi korktum ve mecburen küçüklere zarar gelmesin diye de dişiyi bir kovaya koydum.

Benim sorum şu ; acaba bu dişinin yaptıkları normal mi ?
Miniklere saldırmaması için ne yapmam gerekir , devam ederse bu 4 yaşındaki dişi kaplumbağayı ( gayet sağlıklı görünüyor ) , bir kaplumbağa severe hediye etmeyi düşünüyorum..

Sizce ne yapmalıyım ?

Saygılar.

Öncelikle Sitemize hoşgeldin,

2 yaşındaki kaplumbağamın yanına yavru bir kaplumbağa alarak bu durumu bende tecrübe ettim ancak maalesef yavru kaplumbağa yaşamadı. Fakat bunun sebebi büyük kaplumbağa değilmiş, ben öyle sanıyordum. Büyük kaplumbağalar küçükleri oyun oynamak için ısırırlarmış fakat tabi canları acıdığından kaçarlarmış, bunu bana veteriner söyledi. Benim ufaklığın ölüm sebebi hasta olmasıymış, resmen otopsi oldu hayvancağıza ama merakımdan çünkü gayet sağlıklıydı ama bakteri varmış meğersem. Yani aslında büyük kaplumbağaların yanında küçük olurmuş, ama bence sen yine de dikkat et... Bir süre gözlemle bakalım ..

Çok şaşırdım bahçede kırmızı yanaklı su kaplumbağası dedin değil mi?Ne zamandır dışarıdaydı acaba?
Daha önce bu kavgalar konusunda bir çok mesaj okudum. Hatta kuyruklarında ısırılma kopmalar olan mesajlar vardı. Yani kaplumbağalar her zaman kardeşçe yaşayamayabilirler. Birbirlerini ısırıp yaralayabilirler.Bu nedenle eğer aynı akvaryuma koyacaksan mutlaka başlarında bir süre bekle saldırga tavırlar görüyorsan büyük kaplumbağada ayır derim ben. İki akvaryum yapma imkanın yoksa bakabilecek birine vermen de en doğrusu.

Arkadaşlar , 4 yaşında dişi kaplumbağamın sorununa ; dolayısıyla benim de sorunuma bilgileriniz ile ışık tuttuğunuz için size çok teşekkür ederim öncelikle.

Akvaryumumda yer yoktu , zaten 6 tane besliyorum minik :)

Dün Kadıköy'de bir pet-shop'a sordum , alabileceklerini ve de üstüne para verebileceklerini söylediler.
Ben , kabul etmedim ; çünkü hiçbir canlı satılık değildir.

Onun yerine çocukluk arkadaşıma verdim ; bugün gidip güzel bir akvaryum aldık , ısıtıcılarını , filtrelerini , kumunu kuru alanını her şeyini ben yaptım ; arkadaşım daha yeni çünkü. Benim evime gelip özenirdi hep , isterdi.
Ama bakamamaktan korkardı.
Cesaretlendirdim , akvaryumu aldık koyduk odasının baş köşesine.
Akvaryumunu bir güzel kurduktan sonra 4 yaşındaki kızımızı büyük akvaryumun içine koyduk.

Şimdi mutlu ; 1.5 günlük kovadan kurtuldu.

Ama şimdi de sanki yanlız gibi geldi bana.
En yakın zamanda ona bir arkadaş almalıyız diye düşünüyorum.

Bence iyi oldu , pet-shop'ta ölüme terketmedik , sıcak bir yuvaya koyduk. :)

Bana bu konuda yardımcı olan , 3 arkadaşıma da teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Saygılarımla.
S&G

Kaplumbagalar sosyal hayvanlar değildir.Arkadaş alırsanız iyi etmiş olmazsınız.Aksine kötü etmiş olursunuz..
Arkadaş aldıgınızda büyük kavgalar olabiliyor.Kavgaların sonucu büyük yaralanmalarla ve ölümlerle bitebiliyor.
Bu yüzden her zaman tek kaplumbaga beslemek daha iyidir.

Geri