Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

46x30x30 (41 lt) - Ufaklık için geçici yer

AEK

Bordo Bereli
Merhaba,

Bebek olan cumberland slider (3 cm) diğer büyük olan iki RES den (6 cm) bir saldırı almadı, ancak çizgili (11 cm) gelince yüzerken ve yem yerken çarpınca çok savuruyor. Gerçi kötü bir davranışı onunda olmadı ancak ben ister istemez aldığı darbeler zarar verir diye miniği geçici olarak ayırdım. Diğerlerini yeni bir akvaryuma alınca bir kaç ay sonra ufaklığı eski yere almayı düşünüyorum.

Sarışın bebek kaplumbağama 46x30x30 ebatlarında bir akvaryum kurdum. Şu an net 30 lt su var. Yerden tasarruf için mıknatıslı kuru alan aldım. Büyük akvaryumumdaki ufak yapay bitkiyi buraya taşıdım. Şu an su ısısı 26 derece ve yükseliyor. Eheim iç filtre aldım. Fiskiyesini su yüzeyinin üzerinden verebiliyorum. Su yüzeyinde biraz dalga yapıyor. Resimlerde farkedersiniz. Kuru alan lambasını 20 cm uzaklığa koydum. Lamba yerleşimden ötürü sudan çok yukarıda değil, ancak başka türlü mandalı takamıyorum. Kaplumbağanın boyunun 1,5 katı yukarıda olduğu için erişemez ama özellikle bu konuda ve genel durum için görüşlerinizi almak istedim.

mailto:/img823/2373/dscn0295bd.jpg
dscn0292b.jpg

mailto:/img826/8137/dscn0294w.jpg
mailto:/img707/7541/dscn0299tf.jpg
mailto:/img94/2027/dscn0302h.jpg
mailto:/img839/8053/dscn0304ce.jpg
dscn0307z.jpg

Cvp: 46x30x30 (41 lt) - Ufaklık için geçici yer

Güzel ve yeterli bir sistem, ben lambanın bir sorun oluşturacağını sanmıyorum. Zemin malzemesi de eklerseniz eksiksiz bir sistem olur. Hayırlı olsun.

Teşekkürler.
Elimde bolca fazladan silis kum var. Suyu bulandırmasın diye koymadım, ama güzelde olabilir.

Kum oturduktan sonra sorun olmaz. Zaten tek kaplumbağa ve daha yavru, fazla dağıtamaz kumu.

Evet diğer akvaryumum zaten kum kaplı. Bir kaç gün şu su akıntısını gözlemleyeceğim. Biraz önce gece gece kuru alana çıktı. Bakalım yorulursa alternatif yöntem bulurum.

En doğru olanı yapmışsınız ayırarak kaplumbağaları.Ben bu konuda tatsızlıklar yaşamış birisi olarak takdir ettim sizi :D
Ama size tavsiyem belirli aralıklarla büyükler ve küçüğü yanyana koyup birbirlerine alışmasını sağlayın.Büyüyünce birden o akvaryuma girmesi istenmeyen şeyler doğurabilir.

Teşekkürler. Diğerleri sosyal ama dediğiniz gibi bu tek başına uzun zaman geçirirse belki sorun olur. Size katılıyorum haftada bir yarım-bir saat büyüklerin yanına koyarım. Böylece birbirlerini unutmazlar. Ufaklık 6-7 cm oldugunda da yanlarına koyarım :)

Lambanın yeri gayet iyi bence. Bu akvaryum da size 1 sene gider :)

Mandalli lambayi nerden aldiniz acaba? En az 10 tane yere sordum bulamadim.

Alper o lambalardan internettede var. İnternetten de sipariş verebilirsin :)

Yeşim abla 18'ime gelsem alıcam da maalesef izin yok internetten alışveriş yapmama. :) Bir sürü yer gezdim maalesef yok hiç birinde. Koskoca İzmir'de bulamadım ya :) Acaba büyük yapı marketlerde var mıdır?

Praktiker'e falan bir bak istersen orada olabilir.

Oralara bakmak hiç aklıma gelmemişti :) Aydınlatma ve elektrikçilere baktım. O zaman bi bakayım oralara. Teşekkür ederim :)

İstanbul İçerenköy Bauhaus tan aldım. Zaten her gidişimde 1 tane alıyorum. 3 tane mandallı lamba oldu :)

çok güzel bir görüntüsü var cidden.

Bir süre idare edeceğiz :) teşekkürler

Geri