Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

49*29*21 akvaryuma hangi iç filtre almalıyım?

Edaozylmz

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
5
49*29*21 ölçülerinde akvaryumum var. Sunsun hj-311b iç filtrem var fakat yeterli verimi alamıyorum. Zeo-karbon taş takviyesi yaptım, elyaf ile denedim fakat filtrem yetişemiyor. Bu ölçüdeki akvaryumum için hangi iç filtre iş görür?
 
Merhaba, Akvaryumda kaç kaplumbağa bakıyorsunuz. Kabuk boyları kaç cm
 
Merhaba,

Öncelikle akvaryumunuz 8,5cm kabuk boylu bir kaplumbağa için biraz ufak kalmış. Biz burada herhangi bir iç filtre tavsiyesi versek bile suyunuz çok hızlı bir şekilde kirlenecektir.

Su hacmi ne kadar azsa su o kadar hızlı kirlenir. Bu yüzden yakın zamanda 2-3 günde bir suyu tamamen değiştirmeniz gerekecek koku ve pislik yüzünden.

Akvaryumu büyütmelisiniz. 80-140 litre alırsanız 2 sene daha kullanabilirsiniz. Direk ömürlük akvaryuma geçmek istiyorsanız bunda boyut 100x50x50h 10mm cam kalınlılığı ve üzeridir. 80x50x50h de olabilir fakat bu durumda da kaplumbağanız 22-25cm kabuk boylarına geldiğinde yetmeyebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: huk
Akvaryumunuz 49x29x21h mi yoksa suyu 21cm e kadar doldurduğunuz için mi öyle yazdınız? Eğer akvaryum 21cm yüksekliğindeyse kaçış boşluğuyla beraber 11-12cm gibi bir su seviyesi olacağından böyle bir akvaryuma iyi bir iç filtre alınmaz.

Su derinliği ne kadar fazla olursa kaplumbağanın ciğerleri o kadar gelişir. Bu sayede suyun içerisinde daha fazla nefes tutarlar.
 
Akvaryum boyutunu belirttim su hizası değil. Kaplumbağam 17 aydır benimle beraber ilk sahiplendiğimde bu akvaryumla tanıştı, ömürlük akvaryum sahibi olmayı düşünüyorum zaten fakat öğrenci olduğum için biraz idare etmeyi düşünüyorum şu sıralar. 2 aydır dediğiniz gibi su kirlenmesi konusunda sıkıntı çekiyorum. Ömürlük akvaryum için zamanın geldiğininde farkındayım. Tavsiyeleriniz ve bilgilendirme için teşekkür ederim fakat bir sorum daha olacak. Ömürlük akvaryum için hali hazırda almak mı yoksa bir camcıya yaptırmak mı daha mantıklıdır? Diğer dış filtre vs konularını forumdan bakacağım
 
O zaman size akvaryumunuzu nasıl daha berrak yapabileceğiniz hakkında biraz bilgi vereyim.

İlk olarak iç filtrenizde elyaf kullanabilirsiniz. Bu sudaki en ufak bir parçayı bile çekebildiği için en iyi temizliği bunda görürsünüz.

İç filtrenize elyaf koyun ve iç filtreyi 3-4 günde bir çıkarıp temizleyin ve eski elyafı atıp yenisini koyun. Eğer sera crystal clear alırsanız bunu uzun bir süre kullanabilirsiniz. Bu da elyaf gibidir ancak daha uzun ömürlü ve daha etkilidir.

Bunların haricinde haftada 2 kere dip çekimi yapabilirsiniz. 3/1 yetecektir. Bu sayede pis suyu ve diplerdeki pisliği atıp, yerine taze su eklemiş olacaksınız.

Ömürlük akvaryumu hazır olarak almanızı tavsiye etmiyorum çünkü fiyatları 2-3 kat daha pahalı oluyor. Ben mas akvaryumdan akvaryumumu yaptırmıştım. Bunlar kaplumbağa akvaryumu satıyorlar bu akvaryumların üzerinde camdan bir kuru alan oluyor ve İstanbul içi ücretsiz gelip kuruyorlar.

Yani kısacası bir camcıya yaptırmak daha mantıklıdır.

Cam üstü kuru alan hakkında daha fazla bilgi almak için burayı okuyabilirsiniz.

Akvaryum üstü camdan kuru alan
 
Tüm bilgilendirmeler için çok çok teşekkür ederim. Şuanlık tavsiyeleri deneyeceğim, ömürlük akvaryum için de dediğiniz yere bakacağım umarım Samsun'a gönderim vs yapıyorlardır. Hayırlı akşamlar, sağlıcakla kalınız :)
 
Söylemeyi unutmuşum, akvaryumun üst camını mukavva karton ile yükseltebilirsiniz. Bu sayede kaçış boşluğu yükselir ve suyu 16-17cm doldurabilirsiniz.
 
Bu tarz bişi aklıma gelmemişti, çok işimize yarayacak hemen deniyorum. Çok teşekkürler, hayırlı akşamlar :)
 
Bu akvaryum hayvan için yetersiz. Buna yapılacak her masraf ziyan olur. Boyu 80-100 eni 35-40 yüksekliği 45-50h ve camın kalınlığı 7 mm yada daha üstü bombesiz düz dikdörtgen bir akvaryum bakın. Bu ölçüyü camcıya da sorup fiyat alın. Yalnız camcıya yaptırırsanız cam kalınlığı 8 mm olsun. Silikonu siz alacaksınız. Sista akvaryum yazan. Ne kadar lazım olacağını camcı söyler.

Akvaryumu belirleyin ekipmanlara bakarız. Bize her konuda sormadan yada linkini atmadan almayın. Gereksiz olanları kakalamasınlar.
 
Merhaba, ben de Eheim Pickup 2008 kullanıyorum, suyun daha berrak olması için elyaf dışında başka bir tavsiyeniz olur mu? Eğer tek çare elyafsa içindeki mevcut filtreyi kesip koymayı mı önerirsiniz? Bir de haftada bir 1/3 su değişimi dışında filtre temizliği veya full su değişimi için ne önerirsiniz?
 
Elyaf üstü zeolite olabilir. Altta elyaf üstüne zeolite olacak şekilde. Filtre torbası kalın gelir. Müjdenin adi, ucuz diz altı ince kadın çorapları var. Onun içine yeterince koyup ağzına düğüm atıp koyun. Esnek olduğu için hazneyi doldurur. Elyaf kiri, zeolite amonyak ve türevlerini temizler. Temizlik zamanı elyafı yeniler zeoliti su ile yıkarsınız. 1,5-2 ay arası zeoliti yenilersiniz.

Akvaryum kirlendikçe temizlik yapma sonrası eklediğiniz su kısmi değişim yerine geçiyor. Bunda süre mühim değil.

Akvaryum kısmi değişimin çare olmadı hale geldiğinde ve su sararmaya başladığında genel temizlik yaparsınız.

Su değişimleri emsal sıcaklıktaki su ile olacak.
 
Merhaba, tavsiyeler için teşekkür ederim - bu durumda sadece elyaf ve zeolit koyuyorum Eheim’ın içindem çıkam beyaz süngeri hiç koymuyorum diye anlıyorum. Son olaral zeolit için tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı?
 
Eheim pickup 2008 modelinin haznesinde uzunlamasına 4 tane çubuk var. Bu çubuklar süngerin motora temas etmemesini sağlıyor bu sayede motor hiçbir zaman yavaşlamıyor. Eheim pick up serisinin süngerlerinin ortasında yuvarlak bir delik olur ve bu deliğin içerisinden 4 tane çubuk geçer.

Bu çubuk yüzünden bu iç filtreye filtre malzemesi konulmaz. Eğer eski eheim pickup serisine sahipseniz kullanabilirsiniz bunlarda bahsettiğim çubuklar yok.

Belki dik bir şekilde konulabilir fakat az bir miktar sığacağından ne kadar işlevsel olur bilemem.

Zeolitde marka pek önemli değildir. Eurostar zeolitler uygun fiyatta olduğundan tavsiye ediliyor. Ben daha işlevli ve uzun ömürlü olduğundan fluval zeolit kullanıyorum.
 
Merhaba,

Öncelikle akvaryumunuz 8,5cm kabuk boylu bir kaplumbağa için biraz ufak kalmış. Biz burada herhangi bir iç filtre tavsiyesi versek bile suyunuz çok hızlı bir şekilde kirlenecektir.

Su hacmi ne kadar azsa su o kadar hızlı kirlenir. Bu yüzden yakın zamanda 2-3 günde bir suyu tamamen değiştirmeniz gerekecek koku ve pislik yüzünden.

Akvaryumu büyütmelisiniz. 80-140 litre alırsanız 2 sene daha kullanabilirsiniz. Direk ömürlük akvaryuma geçmek istiyorsanız bunda boyut 100x50x50h 10mm cam kalınlılığı ve üzeridir. 80x50x50h de olabilir fakat bu durumda da kaplumbağanız 22-25cm kabuk boylarına geldiğinde yetmeyebilir.
Emre bey merhaba. 250 litrelik bir akvaryumda su tahliyesi de çok zor bir hal alacaktır. Dış filtre bu işlevi sağlıyor de mi?
 
Su boşaltmada tuvalete uzanan hortum kullanıyoruz. Ucunu tabana yakın kumu çekmeyecek yükseltide bir kaç vantuzla tutturuyoruz.

Daha büyük akvaryumlar için dalgıç pompası kullananlar var ama senin aldığına değmez.
 
Dış filtre akvaryum içerisindeki bakteri kültürlerini tutar ve dış filtre sepetindeki katmanlarla beraber fiziksel/biyolojik/kimyasal filtreleme sağlar. Dış filtrenin su tahliyesiyle bir alakası yoktur.

Cem beyin dediği gibi su tahliyesinde (değişiminde) kovalarla uğraşmamak için uzun bir hortum alabilirsiniz.

Aşağıdaki blog linkinde dış filtre (ve diğer bütün filtre çeşitleri) ve dip çekimi anlatılmış isterseniz okuyabilirsiniz.


Aşağıdaki linkte ise dış filtre malzemelerinin ne işe yaradığı yazıyor. Bunu okuyarak akvaryumunuzun ihtiyaçlarına göre filtre malzemeleri alabilirsiniz.

 
Geri
Üst