Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

5 Yaşındalar 5 cm ler

amir.mennan

As 5 Üye
Arkadaslar 2 kapluşumda yaşlarının 5 olmasına ragmen hastalıklardan dolayı 5 yıldır büyümüyorlar. şimdi yavaş yavaş hastalıkları geçiyor. Peki bu hastalıklar geçtikten sonra büyümeye başlarlarmı ? Çok istiyorum büyümelerini :(

Cvp: 5 Yaşındalar 5 cm ler

Bahsettiğin hastalık akciğer enfeksiyonu mu?

akcıger enfeksıyonu, mantar hastalıgı

5 yıldır aynı şekilde hasta olmaları çok zor.
Bakımınızda yanlışlıklar olduğuna eminim.
5 yıldır bakım şartlarınız neler?

5 yıldır :eek: hastalığın gerçmesi lazım ama :eek: Mutlaka başka bir sorunları vardır diye düşünüyorum.Akvaryum lt'siyle de ilgili olabiliyor...

işte bakım şartlarından dolayı hasta oldular. şimdi paludaryum kurdum ısıtıcı falan aldım. bu foruma üye olmadan önce çok bilinçsizdim :(

50 Litre Paludaryum

Bundan sonra eğer şartlar uygunsa büyüyeceklerdir fakat tamamen uygun ortamda bakılan kaplumbağaları yakalamaları biraz zor.

Umarım 5 seneki eziyetlerinden sonra artık rahat bir şekilde yaşarlar.

yani yaklaşık 4-5 yıl ölüm kabı vs. de bakıldılarsa büyümemeleri çok anormal değil.Ama çevreden gördüğüme göre ölüm kabında da olsa hasta da olsa en az 10 cm olurdu 5yılda :eek:

gazoz' Alıntı:
yani yaklaşık 4-5 yıl ölüm kabı vs. de bakıldılarsa büyümemeleri çok anormal değil.Ama çevreden gördüğüme göre ölüm kabında da olsa hasta da olsa en az 10 cm olurdu 5yılda :eek:

Peki neden olmadılar ? :S

zencefil' Alıntı:
Bundan sonra eğer şartlar uygunsa büyüyeceklerdir fakat tamamen uygun ortamda bakılan kaplumbağaları yakalamaları biraz zor.

Umarım 5 seneki eziyetlerinden sonra artık rahat bir şekilde yaşarlar.

İnşallah :(

Neden olmadıklarını bilmiyorum,belki de benim gördüğüm kişiler fazla yemek vermiş,bu yüzden de kaplumbağayı oldukça fazla büyütmüş olabilirler.İnşallah bundan sonraki hayatları eğlenerek ve yüzerek geçer :)

5 yıldır yaşadıklarına göre bünyesi sağlam hayvanlarmış, bakım şartları düzeldiği takdirde gelişimlerine devam ederler.

saolun arkadaslar bilgi verdiğiniz için. çok yararlı oldunuz.

Bende ilk başlarda büyük bir akvaryumda bakmıyordum ama billynin pek sorunu olmadı çok şükür ..ayrıca büyümeside normaldi.başka sorunları olabilir.

Geri