Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

50*50*50 yeni akvaryumumuz

banyoterligi

Bordo Bereli
İnternette bir arkadaşın ilanını görüp arayıp akvaryumu aldım biraz önce de eve getirdim.

Akvaryum 50*50*50 boyutudunda. Cam kalınlığı 6mm olması lazım. Ürünü sanırım camcıya yaptırmış zamanında gibi geldi çünkü camların aralarında tek silikonlar var. Bir problem yaratır mı acaba?

Baya küp şeklinde kocaman birşey Res 125 likte kalıcak yarından itibaren :) Çizgilide 30 litrelikte..

İlk önce 2sini 125 likte deneyeceğim korkma olmazsa kişi başı 62,5 litrelik alan düşüyor 2 tane kuru alanıyla birlikte yaşarlar.. Res çizgiliden korkarsa o zaman bunlar ayrı akvaryumların hayvanları diyip ayırıcam :)

Bu arada ayrı ayrı oldugunu farzedersek 30 litreliik çizgili tankına dere çakılı, 125 litreliğe de silis kum ile yapay bitkiler almayı düşünüyorum.

Cvp: 50*50*50 yeni akvaryumumuz

Yapay bitki alacaksanız plastik almamanızı öneririm suda salınım açısından. Onun yerine ipek olanları tercih edin.

Hayırlı olsun Mert. Ufaklıklar için gayet iyi olmuş :)
Deneme yapıp büyük akvaryumda ikisini tutatsın. Baktın olmadı zaten yedek akvaryum var. Ayrı olmalarının bir avantajı ikisinede uygun ayrı ısı değeri yapabilmen olması. Kumuda iyi düşünmüşsün. Bende ileride çizgili için dere kumuna geçmeyi düşünüyorum. Önceden aldığım silis fazla olduğu için şu ana kadar aynı kumla devam ediyorum.

Cam kalınlığı 6 mm ise uygun. Su doldurduğunda sızdırma yaşamazsan sorun olacağını sanmam. Yani önce boşken ekipman koymadan test et derim.

İpek bitkiyi nerde bulacağım? Yani bu sefer alılverişi internetten değil de izmirde dükkan olup internetten satış yapan bir yerden alacağımda sorarım uzun ipek bitkilerden.. Plastikte olsa zararı olcağını sanmıyorum sonucta akvaryumda kullanılmak icin üretiliyorlar..

Emre abi sağol :) Şimdi arka balkona koyduk akvaryumu. Yarın bir güzel yıkayıp su ile bir kaç saat bekleyeceğim. Arkadaşta 6 veya 8 demişti 8 olsaydı daha da iyi olurdu tabi de olsun.

Tavsiye edebilceğiniz yapay bitkiler var mı? Uzun ve sarmaşık gibi olanları nımı tercih edeyim?

Bu arada çizgilinin şuan akvaryumda ısıtıcı olmamasına rağmen oda sıcaklığından olsa gerek su sıcaklığı 26-27 hatta 28 leri bile görüyoruz. Suya da alıştı devamlı suda yüzüyor.

Sabah uyandım. Bir baktım ters dönmüş. Öldü sandım çok korktum. Meğerse kaçmaya çalışmış. Ters düşmüş düzelememiş. Hemen kabuğunu düzelttim. Hareketlendi. Üstüne de karton koydum akvaryumun çıkmasın diye. Kaçmaya çalışıyor ama vazgeçiyor hemen atıyor kendini suya akıntıya karşı falan yüzüyor bir garip hayvan vesselam :smile:

Juen petten örneklere bak ipek bitki için. Ben akvaryumlarımda Litolity marka ipek bitkileri tercih ediyorum. Akvaryum için üretilmişde olsa plastik iyi değil. Bu ipek yapraklılarda da var ama daha az. Ne kadar plastikten uzak durursak o kadar iyi.

Benim çizgili akvaryumum 26 derece. 24-25 dereceyi bekliyorum ısıtıcı koymak için.

Bu arada RES ne durumda, akvaryuma salacaktın.

Bugün işte son antibiyotiği (5. doz) verdim. Yarın sabah 10'da tedavimiz bitiyor. Karantina kabındaki ısıtıcıyı ufak tanka koyucam ilk baştaki gibi. Bir kaç saat beraber kalıcaklar. Ben o sıra işte filtreydi ısıtıcıydı filan alıcam, akvaryum temizliği filan da var. Olmadı çizgiliyi bir kaç saat plastik kaba koyayım diyorum üstünü de havlu ile kapatınca su sıcaklığı 26-27 civarlarında seyrediyor.

Yarın akvaryumda eğrimi yüzüyor normal mi görmek için merakla bekliyorum acıkcası. Hırıltı düzeldiğine göre yüzmede düzelmiştir diye düşünüyorum

Geri