Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

55 Litre akvaryuma dış filtre olur mu?

sedatsahin

Altın 1 Üye
arkadaşlar 55 litre akvaryumumda şu an eheim pickup 2008 var akvaryumu yeni aldığım için şu anlık bu var ve suyu temizleyeceğine pek inanmıyorum zatende temizlemez ve ben eheim pickup 2010 yada 2012 yerine dış filtre almak istiyorum sizce 55 litrelik akvaryuma dış filtre olur mu olursa hangi modeller uygundur?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=4532

Bu dış filtreyi kullanabilirsiniz. Dış filtre tabiki daha iyidir.

Cvp: 55 Litre akvaryuma dış filtre olur mu?

eheim kullanabileceğim modelleri var mı?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=3530

Bu markada önereceğim budur. Muhtemelen 2213 fazla gelir.

yani tetratec ex 600 benim akvaryuma göre en iyisi

Ben 96 lt de kullanıyorum. Çok memnunum. 55 lt de uzun vadede hiç verim kaybı olmaz.

tetratec ex600 alıcam karar verdimde bu dış filtrenin hayvanlara bi zararı olmaz dimi 55 litre olduğu için?

Olmaz akıntı biraz fazla olursa suyu cama vermek yeterli.

Ama fazla akıntı dahi olmaz bence.

dış filtrenin en önemli görevi biyolojik filtrasyondur, ex600 çok gelecektir 55 litreye, ex400 daha uygun bir seçim olur... Tabi ex600 de rahatlıkla temizleyecektir.

Sefa ex 600 için 60 lt üzeri diyor. 5 lt için fazla gelmezki. Hatta biraz fazla olması iyi. Benim hacmi baz aldıysan benim için tam diyebiliriz. Şimdi olsam ex 700 alırım kendime.

Cvp: RE: 55 Litre akvaryuma dış filtre olur mu?

AEK' Alıntı:
Sefa ex 600 için 60 lt üzeri diyor. 5 lt için fazla gelmezki. Hatta biraz fazla olması iyi. Benim hacmi baz aldıysan benim için tam diyebiliriz. Şimdi olsam ex 700 alırım kendime.

abi dediğim gibi ex600 kullanılır, temizlikte yapar ama biyolojik filtrasyondan hayır beklememek gerekir, zaten hacim daha az olsa akvaryumu talan eder o filtre, içine birşey koyamazsın valla.

Akvaryum en alt sınırda diyebiliriz. En azından ileride daha büyük sisteme geçince yük alır.

Yorumlardan sonra kararsız kaldım ex 400 mü almalıyım?

Anarxia'nın biyolojik filtrasyondan kastı nedir?

Filtre malzemeleri ile oluşturulan bakteri kültürü. Zararlı bakteri oluşumunun engellenip yararlı olanlar ile devam etmek.

ben ileride daha büyük tanka geçileceğini hesaba katmadım, kafada böyle bir düşünce varsa emre abi'nin dediği çok daha mantıklı.

Bu dış filtrelerde debi ayarlanabiliyormu? Debi kuvveti?

Geri