Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

60 Litre Akvaryuma Filtre

bberk0897

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar babamları ikna edersem 60 litrelik bir akvaryum alacağım.Bu akvaryuma bitki koyabilirim belki.Silis kum koyabilirim.Ne kadar yeterli olur?Fiyatı nedir?Bir de bu akvaryuma iç filtre yeterli olur mu?Yeterli olursa iç filtre önerileriniz nedir? Isıtıcım tetratec ht 50 50 watt bunu takıcam bu yeterli olur mu?Bu yeterli olmazsa bir tane daha 50 wattlık var onu da diğer köşeye taksam akvaryumu ısıtabilir mi?
Çok soru sordum kusura bakmayın.

SAYGILAR..

Cvp: 60 litre avaryuma filtre

Konu Genel başlığından Teraryum Paludaryum başlığına taşınsa daha mantıklı olur. Ben taşıyamıyorum. Rapor edeyim.

Doğru başlıklara açılmayan konulara cevap veremiyoruz.

Cvp: 60 litre avaryuma filtre

Kumla alakalı yardımcı olamayacağım pek bilgim yok ama filtre ve ısıtıcı hakkında bir şeyler söyleyebilirim. Öncelikle iç filtreler sadece mekanik temizlik sağlar yani bu yeterli değildir. Onun yerine saatte en az 400 litre su çeviren bir şelale filtre alabilirsiniz. Ancak maddi durumunuz var ise en sağlıklı çözüm dış filtredir. Eğer yok ise uygun bir şelale filtre de işinizi görebilir. 50w ısıtıcı 60 litre akvaryuma büyük ihtimal yetersiz gelir. Elinizde başka ısıtıcı varmış onu da kullandığınız zaman istediğiniz sıcaklığı elde edersiniz.Tek bir ısıtıcı olsun isterseniz de en az 100 w bir ısıtıcı işinizi görür. Bu arada yeni akvaryumunuz hayırlı olsun :)

Cvp: 60 Litre Akvaryuma Filtre

Isıtıcı yeterli gelir hele eheim ise bende 70 litre akvaryum var ama 50-60 filan kullanıyorumdur filtrem ise atman hf 400 şelale filtre sanada tavsiye ederim 1-2 aydır akvaryumun suyunu değiştirmedim su daha hiç bulanmadı çok güzel temizliyor sanada tavsiye ederim.

50W düşük gelir zor ısıtır yani. 100W daha yeterli gelir zaten fiyatı 20 TL. Filtre olarak büyük iç filtrelerden alabilirsin ''ATMAN'' veya 'SOBO'' öneriyorum ben. İçine mango kökünden kuru alan yapabilirsin. Silis kumu iyi olur bunun dışında başka bir şey yok.

Eheim jager 50w yeterli olacaktır ısıtıcıda
Isıtma Kapasitesi (Lt): 25-60
yazıyor 60 litre akvaryumunda 60 litresini dolduramayacağınız gibi 50 litreyi ısıtır boşuna masraf yapıp atman almayın hemn eheim daha kaliteli.

ısıtıcınız tetratec ve 50w bence bu akvaryuma yeterli.şelale filtre olarak doplhın h300 veya dolphın h500 alabilirsiniz:)

Cevaplar için çok teşekkürler.İki ısıtıcımı da takarım siz yeterli diyorsunuz.Şelale filtre alırım heralde şelale filtre için modifiye falan gerekli mi?Gerekliyse ne için?Fazla ses falan mı çıkarıyor?Mango kökünden kuru alan yaparsam akvaryumun kaç litresini kullanabilirim?
Teşekkürler..

Modifiye gerekmez aldığınızda direk fişini takıcaksınız akvaryum içinden ilk su alıp şelale filtreye boşaltacaksınız sonra suyu çekecek ve temizlemeye başlıyacak sesi hiç duyulmaz çalıştığını bile anlamazsınız yalnız su akvaryuma düşerken eğer akvaryumu azına kadar doldurmazsanız su sesi gelecektir ben bu sorunu suyun düştüğü yere sünger koyarak kestim :) modifiye neden yapılır modifiye mesela içine elyaf daha fazla sünger seramik vs gibi şeyler koyarak daha iyi temizlemesini sağlanır ancak ben aldığımdan beri modifiye etmedim ama akvaryum pırıl pırıl :)

Tamam sağ olun.Ben akvaryumu ağzına kadar doldurabilmek için nasıl bir kuru alan yapmalıyım.Camdan falan mı?

Bana da burda yardımcı oldular.CD kabından ve halı kaymazdan yapabilirsin:)Benimki öyle vantuzlarla sabitledim :)

Cd kabı derken şu dikdörtgen gibi olanlar değil mi?

Tamam sağ olun.Çok yardımcı oldunuz.İyiki böyle forumlar var:)

ama sakın cd kapağına halı parçası eklemeyi unutma yoksa kaplumbağan cd kapağına çıkamaz ve kendini suya bırakarak ölür benim böyle bir tane kaplumbağam ölmüştü.

Geri