Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

72 lt kaplumbağa

GuppyKeeper

Yeni Üye
Merhaba;
Ben 60*30*40 akvaryumumda 2 adet yavru s.kaplumbağası beslemek istiyorum.
Su yüksekliğim ne kadar olmalı.?
İlla ısıtma lambası almam mı lazım günlük kulandığımız lambalar işe yaramaz mı?
Diğer bütün ekipmanlarım tam.İlgilenirseniz sevinirim.

su seviyesi ne kadar yüksekte olursa o kadar iyi olur.Isıtma lambası zaten evde kullandığımız lambalardan.

40 cm yüksekliğe sahip akvaryum o zaman 25 cm yeterli olur heralde.Hani nette satılıyor eko terra sunlight falan onun için sormuştum.O zaman kaç wattlık birşey önerirsiniz kuru alanı gerektiği kadar ısıtabilmesi için?
Bide 3-3.5 cmlik kaplumbağaların boğulma riski var mıdır bu konuda su yüksekliği önemli mi?

Hayır kırmızı yanaklı su kaplumbağaları yüzmeyi seven hayvanlardır boğulma ihtimalleri olmaz.

40 wattlık bir lamba kullanabilirsiniz. Önemli olan kuru alana uzaklığı. Kuru alan ısısını termometre ile ölçerek ayarlayabilirsiniz. 32 derece civarı iyidir. Bu yalnızca ısıtmaya yarar. Kapluşların kabuk sağlığı için UVB ışınlarına da ihtiyaçları var. D vitamini için. UVB lamba da kullanırsanız daha iyi olur. Alma imkanınız yoksa vitamin ve kaliteli yemleri eksik etmeyin.
Ayrıca su seviyesi çok düşük olursa ters döndüklerine düzelemeyebilirler. Su seviyesi yüksek olursa suda istedikleri gibi hareket ederler ve boğulma gibi birşey söz konusu olmaz.

Bence su seviyeni maximum seviyede tut.

Benim akvaryumumun da yüksekliği 40 cm ve 20cm su seviyesi var.
Kuru alanı yükseltince su seviyesini de 30 cm kadar yapabilirim.

Yani mümkün olduğunca yüksek olmasını tavsiye ederim. Yanına da asma kuru tavan yaparsanız sudan hacim çalmamış ve yüzme alanını kısıtlamamış olursunuz. :)

UVB almayı düşünmüyorum.
Vitamin derken?
Klaiteli yem olatak sera raffy p ve I yeterlimidir?
Yardımlarınız için çoook teşekkür ederim.

Evet söylediğiniz yemler kaliteli kategorisinde :) Petshoplardan kaplumbağa vitamini diyerek alabilirsiniz. Ara ara yemlerine damlatırsınız.

Geri