Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

75W soft ampul konumlandırması

zeki52

Elmas 5 Üye
Bugun UVA lambamın öldügünü farkettim süresi kısa geldi gibi bana sanki. Mart ya da nisan ayında almıstım sizce normal bir süredemi lamba öldü yoksa cabukmu öldü ? Günde ortalama 10-12 saat acık kalıyordu(Bazı günlerde 5-6 saat).

Şimdi yerine 75 W soft ampul aldım. sordum 40 W yokmus mecburen aldım bende 75 w ı. Yeni aldıgım ampulun uzaklıgı ne kadar olmalı yaklasık ? Kuru alan derecem olmadıgı için ısıyı ölçemiyorum malesef. Yardımlarınız için simdiden tesekkürler.

Bu arada eski lambanın markası JBL Neodymium spotlight 2750K 40W idi.

Cvp: 75W soft ampul konumlandırması

Normal bence yedek olarak almalısın bir tane aldığında .

JBL markasının o ampullerinden herkes şikayet etti Zeki. Ama uvb kullanmayanlar için gerekiyordu. Şimdi uvb+uva içeren ampullerin kullanımı arttığı için soft ampullerde öneriyoruz.

75 w ampulü soft ise yaklaşık 28-30 cm mesafeden konumlandırman gerekir bence. Evde oda ısısı ölçtüğünüz derece hiç yok mu? Bir süre kontrol için baksan.

Birde bu ampulü takacağın lamba 75 w kaldırıyor mu?

AEK' Alıntı:
JBL markasının o ampullerinden herkes şikayet etti Zeki. Ama uvb kullanmayanlar için gerekiyordu. Şimdi uvb+uva içeren ampullerin kullanımı arttığı için soft ampullerde öneriyoruz.

75 w ampulü soft ise yaklaşık 28-30 cm mesafeden konumlandırman gerekir bence. Evde oda ısısı ölçtüğünüz derece hiç yok mu? Bir süre kontrol için baksan.

Birde bu ampulü takacağın lamba 75 w kaldırıyor mu?

Hiç yok evimizde derece abi ya :( soft mu bilmiyorumki soft ampul alıcam dedım adam verdi :) dedim soft demi diye tekrar evet dedi :) ben ölçeyim 28-30 cm arası mesaefede konumlandıyım o zaman :)

Taktığın lamba maksimum kaç w için uygun. Sonra yangın riski olmasın. Mandallılar maksimum 60 w için. Şu an satılanlar böyle.

Soft olan buzlu gibi olanlar.

Geri